| Ravil a întrebat:

Ce părere aveți despre digitalizarea manualelor, într-o țară în care analfabetismul este mai ridicat decât în perioada comunistă?

10 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Pentru România probabil este încă puţin prea devreme, dar, la cât am evoluat tehnologic (ca umanitate), tot se va ajunge aici mai devreme sau mai târziu.

Nu văd legătura cu analfabetismul (cititul e tot citit, fie el şi digital).

Personal, privesc partea plină a paharului: copiii nu vor mai căra ghiozdanele de zeci de kile, nu vor mai uita cărţile acasă, toată informaţia va fi stocată într-un singur loc, compact şi cu un acces uşor şi rapid... Per ansamblu, mi se pare o soluţie destul de practică (nu ştiu încă cât de accesibilă, din punct de vedere financiar, şi cine va suporta costurile, dar, mă rog, se va rezolva şi asta).
Însă, cum spuneam, omul de rând mai are nevoie de ceva timp ca să se adapteze, să se împace cu ideea. Dar oricum, nu cred că trecerea va fi una bruscă (o perioadă destul de lungă vor circula în paralel şi manualele digitale, şi cele tradiţionale; nu va rămâne nimeni fără carte), deci nu mi-aş face griji.
Dar vom trăi şi vom vedea.

| spy2o a răspuns:

In alte tari nu este ceva neobisnuit.Nu cred ca este un lucru rau.Nu stiu in ce anume a investit guvernul...Ce inseamna "digitalizarea manualelor"? O sa le dea e-readere?

| AlexanderAdrian a răspuns:

Ete fleosc, tara moare si manualele se chiaptana. E pur si simplu inca o metoda de a face niste firme sa castige bani, ce nu e clar?

| Simpatic a răspuns:

Nici eu nu inteleg prea bine termenul dar cred ca la tablete si e-readere se refera si parerea mea este una proasta.
Generatia mea a invatat de pe de pe hartie scris negru pe alb nu de pe display si suntem mai bine pregatiti ca oameni si mai intelepti, avem cultura generala mai dezvoltata... vorba aia tehnologia multa creeaza inadaptati.

| spy2o a răspuns (pentru Simpatic):

Daca e vorba de tablete sunt de acord cu tine, daca e vorba de e-readere consider ca sunt super practice.Imagineaza-ti ca tu trebuie sa pleci in alta tara.Cum iei o biblioteca de 400 de carti(sau si mai mare, depinde de card) cu tine? Nu oboseste ochiul, este cerneala electronica, fara pic de lumina.Eu sunt super multumit de NST-ul meu root-at.

| suităr a răspuns:

Nu mă pricep dar-
Gândește-te câte din ele nu vor fi păstrate și poate vor fi stricate chiar de a inceput.
A și ăia de clasa I să umble cu tableta după ei fără să o scape sau ceva mai lasă-mă
nu că eu pot să țin prea bine lucrurile in mână dar na

| Deaad a răspuns:

Daca prind aceasta digitalizare,ma las de scoala.E un jeg,o injosire, o porcarie.
Intreb doar, de ce? La ce ajuta sa digitalizeze manualele? Ca sa invete copiii mai mult in aceasta eră a tehnologiei, nu? Ca sa fie mai distractiv.
Pe cei care sunt de acord cu asta, ii invit sa se mai gandeasca odata.Lucrurile alea nu au ce cauta in scoala.

| spy2o a răspuns (pentru Deaad):

Nu stiu ce sa spun...in alte tari mai dezvoltate este o practica normala ca elevii sa aiba e-reader.Si totusi sunt cu mult inaintea noastra.Nu cred ca are vreo importanta daca citim de pe manulae tiparite sau de pe cerneala electronica.Cititul de pe e-reader mu te va face mai destept sau mai prost decat cititul de pe hartia tiparita. Diferentierea dintre noi si alte natii o face civilizatia, mentalitatea, filosofia de viata diferita si nu hartia de pe care citim.Dar cum a spus si AlexanderAdrian...sunt alte interese la mijloc.Si ma indoiesc de faptul ca e protejarea copacilor.

| Ravil explică (pentru Deaad):

Văd că ești copiat al doilea comentariu mai jos, deci nu sunt singurul care cred că pui problema bine deși ai un limbaj mai dur.
Păi să ne gândim câte școli din România nu au acces la net sau la curent, ca să nu mai zic de faptul că e-readerul poate fi vândut și declarat ca furat doar pentru a scăpa de teme și pentru a face și niște bani.
Nu se vor da readere ci se vor pune pe net manuale pdf, dar fără net și curent, adio școală în mediul rural.

| Danişor a răspuns:

Salut! parerea mea este ca Daca prind aceasta digitalizare, ma las de scoala.E un jeg, o injosire, o porcarie.
Intreb doar, de ce? La ce ajuta sa digitalizeze manualele? Ca sa invete copiii mai mult in aceasta eră a tehnologiei, nu? Ca sa fie mai distractiv.
Pe cei care sunt de acord cu asta, ii invit sa se mai gandeasca odata.Lucrurile alea nu au ce cauta in scoala.Bafta in continuare!

Întrebări similare