Omule uitate unde era Romania inainte de comunism si dupa comunism
ce avem dupa 31 de ani de democratie? milioane de romani,scavi prin strainatate, multe fete la produs,multi hoti,cersetori prin ue, saraie multa, cu ce te ajuta statul? cu nimic,atunci aveai o chirie ieftina,un loc de munca,armata sa fii barbat, Romania nu era colonia era fara datori,azi cum este? romanul stie doar sa critice,barfeasca e mare moralist el, mai vezi paraziti de astia care scriu ca pensionari sunt cersetori, traim intr o societate de tampiti, asistati sociali, hoti de jos pana sus, romani stii cum au inteles democratia? acum putem sa ne injura, sa ne omoram, sa ne furam intre noi si pleca la furat prin ue
Omule scrii tampeni, nimeni nu primea ajutoare ca toata lumea muncea
Esti si nesimtit sa spui asa ceva despre bunici tai
Http://www.romania-actualitati.ro/......1940-72790
Mai multă abundenţă în Transilvania, Bucovina, Banat-Crişana şi unele regiuni din Vechiul Regat şi sărăcie în Moldova, Dobrogea, părţi din Muntenia şi Oltenia.
Educaţia şi sănătatea au rămas două domenii în care politicienii au promis "marea cu sarea" şi în care schimbările în bine au fost puţine şi întârziate.
Cursul primar era gratuit, însă implica cheltuieli din partea părinţilor pentru haine şi manuale, rechizite.
Dintr-o frecvenţă şcolară de 60 la sută, abia jumătate reuşeau să promoveze primele patru clase. Mentalitatea ţăranului că "nu-l dau la şcoală, că nu-l fac popă" era des întâlnită în România interbelică.
Abia 1 la sută din copiii de ţărani ajungeau să-şi încheie o educaţie superioară. Rata de alfabetizare atingea la sfârşitul perioadei interbelice procentul de 50 la sută din populaţia ţării.
Cu toate acestea în perioada interbelică din 200 de intelectuali de marcă ai ţării, 170 proveneau din rândul ţăranilor.
Îngrijirea sănătăţii prin asistenţă medicală de specialitate a fost apanajul locuitorilor de la oraş. Tot aici se concentra cea mai mare parte dintre medici şi personal auxiliar.
La ţară însă şi la oraşe pentru populaţia săracă, medicul rămânea cel de circumscripţie depăşit de numărul imens de pacienţi pe care-i avea.
Medicamentele aveau preţuri prohibitive pentru o însemnată parte a populaţiei, iar credinţa că doctorul vine înainte să-şi dea duhul pacientul limita cererea ţăranilor.
Relaţiile dintre patroni şi muncitori au fost de la început bazate de profit şi competenţă, însă în cazul uzinelor şi fabricilor mari, angajaţii beneficiau de o serie de înlesniri: locuinţe de serviciu, concedii şi indemnizaţii plătite, repaus duminical asistat de patron fie prin activităţi sportive, fie prin cele artistice de amatori.
Familia Theodor Leahu reunită în grădina casei din Chişinău. Foto: Gheorghe Leahu.
Uita-te aici
https://ro.wikipedia.org/......nist%C4%83
https://stirileprotv.ro/......u-cai.html
Istoria coloşilor industriali ai României comuniste. Ce soartă au avut cele peste 1.250 de uzine, fabrici şi combinate
Citeste mai mult: adev.ro/pbe2u1
ceausescu a mutat taranul la oras, inainte de comunism majoritatea erau tarani care traiau de pe o zi pe alta
Că nu ai habar despre ce vorbești, căci nu ai trăit atunci să cunoști problemele. Ai spune doar ceea ce ai auzit de la alții. Încurci comunismul, democrația, se vede că nu ai habar de ele, doar repeți cuvinte pe care nu le înțelegi. Întâi documentează serios și apoi să treci la lozinci cu sus și jos.
Ar supune la vot cine are dreptate și care te bate primul.
Ah, sweet democracy
Păi ei nu-l urăsc?
Nu cred că le pasă. Dar spune-le, vezi cum reactionează.