anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce parere aveti de activitatile care au ca scop strangere de fonduri pentru cauze umanitare, gen maraton pentru copiii cu autism sau concertul de aseara pentru Ucraina.

Stiu ca au succes mai mare decat batutul din usa in usa si ca oamenii sunt mai generosi daca sunt "pacaliti" cumva.

Dar nu mai bine dai direct banii care vrei sa-i dai?

Mi s-a parut trist si usor penibil concertul de aseara, pentru refugiatii din Ucraina.
Cica "dance for Ucraine".
Oamenii aceia sunt bombardati si altii danseaza pentru ei...

Sau papa, care, cere si el oprirea masacrului (de la fereastra balconului lui din Roma). Mai stim pe unii care urmaresc "cu ingrijorare" si cam atat.

Se ajunge ca actiunea prin care se strang bani sa fie in contrast cu insasi destinatia banilor

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu-s eu in stare sa va fac voua raspunsuri geniale. Poate e din cauza ca nu consider ca merita ca rezultat al experientelor proaste/rele(bad experiences) avute cu romani. O fi un fel de suferinta, scuza-ma ca trebuie sa aduc vorba de asta. Cand oamenii "aduna fonduri" acolo evident ca este cineva "important" care se implica, si uneori da ii ramane si lui ceva faima si castig, daca nu este el cel care pur si simplu isi ofera "averea". Plus ca nu e frumos sa te duci la usa cuiva sa ii cersesti chiar asa, mai sunt unele firme care suna persoane la nimereala ca sa ii intrebe daca sunt interesati, si daca poate da plateste cel sunat si asta pentru ca a fost bagat in seama de "cersetor". Cand anuntul este public, nu prea este bagat in seama. Oamenii se implica pentru ca ii leaga ceva, acela si este scopul unui astfel de eveniment, sa atraga atentia. Cand este folosita o vedeta, este pentru ca fanii lui se implica. Dar desigur ca mai este si cazul, cand oamenii aia primesc de fapt chestii scumpe din aceste "acte de caritate" si mai sunt si unii falsi care o fac pentru a aduna bani de vacante de lux, si apoi o vezi pe "tipa aia" pe Instagram fara probemele "medicale" pentru care ii donai bani de operatii. Faza e ca nu ajungi tu la ei personal sa-i cunosti, ci vezi anuntul, in distanta.

6 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns:

Şi ce poţi tu face mai mult de atât? Poţi tu să opreşti războiul, să îi omori pe asasinii ăia de la guvernul Rusiei? Putem vreunul dintre noi face asta? Dacă nu, protestele, ajutorul în bani, bunuri, găzduire, shareuri, suportul din cuvinte e tot ce putem face.
Cei de la conducere, Nato, Onu pot face ceva cu adevărat, dar nu se bagă nimeni.
Muzica mi se pare o formă foarte frumoasă şi bună de a încuraja şi a transmite un mesaj de solidaritate.Muzica îmbărbătează, îţi schimbă starea emoţională iar asta te ajută să te descurci mai bine.De asta în armată există fanfară, de asta au ieşit orchestre, trupe şi au cântat în Ucraina.

| anonim_4396 explică (pentru J0B0MAT):

Stiu ca suntem neputinciosi,

Dar mi se pare deplasat sa te distrezi in numele suferintei altora.
Cred ca intrebam daca e moral si unde anume trebuie trasata o linie intre scop si mijloace...
Muzica da poate sa faca ce ai zis tu. Dar.
Nu orice muzica imbarbateaza si ridica moralul. Dar depinde si de om,.
Muzica de aseara pe mine nu la asta m-a dus gandul.

| J0B0MAT a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ne distrăm în numele suferinţei lor. Le transmitem puţină voie bună, încurajare.Asta contează mult în vremuri din astea. Eşti copil dacă nu înţelegi.

| anonim_4396 explică (pentru J0B0MAT):

Tu daca ai fi in ucraina, in blocurile bombardate, ai simti un pic din voia buna transmisa de cei care danseaza pentru tine in alta tara, la un concert?
Te ar bucura ajutoarele, evident, dar, nu stiu cata voie buna ai simti

| J0B0MAT a răspuns (pentru anonim_4396):

Ba da. Dacă aș cădea pradă tristeții și disperării, nu aș mai putea face nimic. Trebuie să te agăți de fiecare urmă de speranță, de fericire.
Vei mai crește și vei înțelege. Până atunci, nu mai judeca așa repede.

| DoarBogdan a răspuns (pentru anonim_4396):

Salutare happy

Uneori... cand exista o discutie putin contradictorie, poate ne lasam purtati si de faptul ca vrem sau nu sa fie asa. Si asta ne face sa ne focusam doar pe aspectele care ne intereseaza.
Deci chiar daca cineva o sa zica ca este ca tine sau nu... oricate argumente ai aduce, nu s-ar ajunge nicaieri.

Acum revenind...
Inteleg ce spui. Da, ar putea da faca ce spui tu. Insa aici este oarecum o combinatie intre toate aceste lucruri.
Da, se face un concert, si banii adunati se trimit catre ceva, cu un scop.

Pentru ca lumea face ce... facea si inainte, mergeau la concerte si cumparau diverse lucruri, pentru a nu schimba neaparat ceva, acei bani sunt folositi pentru ajutor acum. Asa probabil se "gandeste" lumea ca lucrurile sa fie putin mai normale.

Poate cei de acolo se gandesc ca cei de aici "danseaza pentru ei". Insa, probabil ca nu multi happy
La fel ca si aici, sa te gandesti la asta ca om care mergi la astfel de concerte, sau ca perdoana care canta, sa cante ceva total nepotrivit si sa zica ca face asta pentru aceste momente grele... da, asta este putin deplasat. Dar sa privim doar partea buna.

Daca stai sa analizezi ce este bine si ce este rau, nu se prea ajunge nicaieri, pentru ca nu tine de tine, de mine sau doar de o alta persoana. Tine de o majoritate, fie ea buna sau mai putin buna. Lucrurile nu se schimba.
Ce se intampla si nu putem schimba, se intampla si nu putem schimba.

Seara faina! ^^