Examenul de BAC nu va fi niciodata grila, pentru ca-i necesar sa scrii si sa dezvolti in scris anumite opere literare, la romana ma refer.
La fizica, chimie si matematica, trebuiesc rezolvate problemele, deci, facut calcul, aplicat teoreme si reguli si nu poti dovedii ca ai ajuns la un numar final, fara sa dovedesti ca ai rezolvat acel exercitiu.
Testele grila vor ramane pentru examenele auto si eventual cele de personalitate sau psihologice, dar in nici un caz la BAC.
Suna nasol. Si asa suntem pe ultimul loc in Europa la educatie... tara e plina de analfabeti functionali. Grilele alea la bac la limba romana vor inrautati situatia
Ma gandesc ca inainte daca rezolvai exercitiul pe jumatate primeai jumatate din punctaj, acum daca nu dai raspunsul final corect nu primesti nimic. La mate ma refer, dar si la romana se aplica.
Dar e foarte usor sa circule raspunsul corect prin sala, adica nu trebuie decat sa rosteasca cineva "a, b, c, d" si toata lumea a rezolvat.
Primeai jumatate de punctaj ca arata-i ca ai lucrat ceva. Acum poti sa il pui la ghici si aia e, punctaj maxim fara sa ai cea mai mica idee de ce ai pus raspunsul ala
Dar poate gresesti la un calcul si nu iti da un raspuns din lista aia...
Eu am dat in 2015 dar mai fac meditatii cu niste copii si presimt ca o sa fie note mai mici din cauza acestui subiect de 40 p.
Vrea si Dancila aia sa aiba bac ul.
Pe analfabeti ii mai educi,, pe prosti nici intr-o viata de om, la asta nu s-a gandit!
Daca o sa fie totusi sper sa le faca ca lumea. La romana era prea ambiguu si cu greseli.
Mare prostie. Ar trebui sa faca materia mai interesanta, atragatoare, sa schimbe sistemul astfel incat nu orice idiot sa fie profesor, nu sa modifice in fiecare an subiectele.
Este mult de discutat pe aceasta tema, s-a schimbat baremul iar subiectul I are 40 de puncte, poate va creste si promovabilitatea. Poate va fi un avantaj, sper... Abia astept sa pun mana pe un model.
Promovabilitatea va creste artificial ceea ce nu e un avantaj pentru nimeni, decat pentru cei care nu invata
Sunt nepasator, nu vad de ce m-ar interesa asa ceva.
Oricum ideea e aceeasi, daca inveti il iei, daca nu, il mai dai inca o data.
Da dar ideea e ca înainte și dacă învățai pe jumătate îl luai. Acum dacă se hotărăsc cumva sa îl facă grila total (cel puțin la mate) trebuie sa dai răspunsul corect, adică sa ajungi pana la sfarsit cu rezolvarea și sa fie și corecta.
Era mai usor inainte cred, mai scriai una alta, iti mai puncta, nu prea mai tin minte.
S-ar putea ca varianta ''grila'' la bacalaureat sa fie retrasa. Am vazut ca au retras si subiectele. Deci clar nu se va schimba nimic
Vor ei sa schimbe ceva dar nu și-au dat seama ce
Da au vrut sa schimbe, sa faca gen ca la admitere la medicina))
Ups cam nasol așa, măcar de ar fi și întrebări adaptatd la nivelul de stress la care sunt supuși elevii în ziua de azi.