Noi fiind fiinte sociale care am evoluat in grupuri, comunitati sociale este greu sa acceptam asta, respingerea sociala era egal cu sinuciderea in acele vremuri, teama aia sa transmis mai departe de asta multi sa urmeze turma si accepta sistemul de valori al societati, ne conformam societati ca sa nu fim exlusi, respinsi, eu unu m-am simtit aiurea cand m-a respins sexul opus
Frica de respingere e un lucru normal.
La fel si supararea ca ai fost respina/a.
E important insa sa treci cat mai repede peste si sa incerci sa iti dezvolti curajul.
Frica de respingere afecteaza insa curajul si dorinta de a iti expune o latura a ta.Pentru a reusi sa treci peste teama este nevoie sa intelegi care e cauza ei.
Cum a explicat RAY, are legătură cu modul în care am evoluat. Mai demult, când oamenii făceau parte din triburi și comunități mici, respingerea socială avea riscul să fi dat afară din trib/comunitate și ca consecință să trebuiască să supraviețuiești singur, ceea ce nu funcționa pentru majoritatea oamenilor.
Frica de respingere romantică/sexuală avea rolul ei în comunitățile mici, unde toate fetele vorbeau între ele, și dacă te dădeai la una se prindeau și celelalte și șansa ta să găsești un partener era mai mică.
Dacă locuiești la sat, încă mai funcționează această dinamică. Dacă locuiești la oraș, atunci dinamica asta nu există pentru că ești printre sute de femei care nu se cunosc una pe alta, și dacă te respinge una te poți băga pe alta fără consecințe.
Totuși, respingerea pentru creier este un semn că există un motiv probabil legat de tine pentru care persoana te-a respins. Invocă emoția că nu ești destul cu scopul și speranța că o iei ca pe un semn că trebuie să te îmbunătățești, nu ca să plângi în pernă, cum fac majoritatea.
Mergi la sală, pierde din kilograme, etc. și vei avea șanse mai mari să atragi un partener.
RAY întreabă: