Presupun ca esti baiat, ca altfel nu ai fi fost deranjat de discriminare.
pierzi insa din vedere faptul ca un barbat are o constitutie mai solida decat o femeie sau faptul ca noi suntem scutiti de nasteri sau alte chestii de genul asta.
mi se pare o magarie sa extinda atat de mult limitele de pensionare. in tarile civilizate oamenii de 60 de ani se plimba in lume. la noi muncesc.
insa totul este legat, acum se simt efectele babyboom-ului lu ceausescu, d-asta au extins limita de pensionare, fapt care ideologic e menit sa ajute indirect pe tinerii de azi.
Te pensionezi la 65 si nu mai apuci sa primesti prima pensie pentru ca esti deja prea "uzat". 60 de ani ar trebui sa fie varsta pentru pensionare la tot poporu`. Sa mai apuce lumea sa joace la nunta nepotilor
Mi-e nu-mi convine, adica tie ti-ar placea sa muncesti atata? Nu mai stiu aia de unde sa mai ia bani si tie iti convine!
Unde ATATA discriminare? Nu ai putea sa mai dai cateva exemple daca tot sunt atat de multe discriminari intre femei si barbati? Si hai sa fim seriosi ca la noi in tara nimic nu se respecta, sunt care se pensioneaza de la 35 de ani cica pe caz de boala si ei au o unghie innegrita, aia cica e boala. De asta nu merge tara asta bine, ca noi suntem pe principiul ala comunist timpul trece, leafa merge... si sa moara si capra vecinului.
Discriminarea pleaca chiar de la tine din casa. Gandeste-te putin ce face un barbat in casa si ce face o femeie. Cat la suta din timpul liber e alocat de un barbat pentru cresterea si educarea copiilor, pentru treburile casnice, pentru intretinerea casei. Asta nu e discriminare? O femeie vine de la servici si o ia de la capat cu al doilea job: CASA si COPIII. Un barbat vine de la servici si se pune in tema cu ultimele noutati in materie de stiri si sport. Asa ca mai lasa-ma cu discriminarea...
Si in Spanioa, Portugalia, Cipru, Olanda etc varsat de pensionare este de 65 de ani putandu-se lungi pana la 67 dupa dorinta muncitorului. sincer mie mi se pare o varsta destul de mare tinand cont ca unele persoane decedeaza inainte de a se pensiona. dar cineva trebuie sa palteasca impozitele deoarece toti tinerii incearca sa plece din tara si cei care raman nu lucreaza.
MorcovMajestic întreabă:
Emilia19 întreabă: