| NumeDeUtilizator143213 a întrebat:

Ce parere aveti de oamenii care se baga in viata ta? Eu am dat de un psiholog care ma freca la icre 24/24 ce sa fac cu viata mea si cat sa castig si ce sa fac cu banii, bine am scapat de el. Pai eu m-am dus acolo cu probleme de anxietate nu cu intrebarea "cum sa-mi fac prieteni, cum sa fac bani "etc, pai e treaba mea cat castig si daca vreau sau nu sa am prieteni, ca eu sunt introvertit 100% si imi place sa stau singur 24/24, ca ma plictisesc rau si imi ia din energie cand stau cu cineva, dar intrebarea mea e cu ce ajuta pe cineva daca am eu sau nu prieteni sau daca aleg sa nu merg in calatorii? Am mai dat de specimene din astea, eu cred ca au ceva probleme la mansarda.

5 răspunsuri:
| 4evergentleman a răspuns:

Că prin prieteni te expui prin anumite situatii noi,contexte sociale și așa poți scăpa de temeri, insecurități și fobii daca te tot expui, singur din ce vad și eu e aproape imposibil sa scapi de anxietate daca e serioasa nici tratamentul nu ajuta nici psihologul doar susținerea familiei și a prietenilor dar prieteni adevărați, autentici nu prea mai exista in ziua de azi decât interese la mijloc, daca nu ai prieteni din copilărie foarte greu îți mai poți găsi un prieten bun și la bine și la greu.
Ai nevoie de stimuli externi la asta se referea și să scapi de anxietate și nevoie mereu de stimuli care sa te condiționeze sa ieși din zona de confort, singuratatea agravează anxietatea nu o ameliorează și izolarea.

| Geass1 a răspuns:

Cea mai importantă parte în mersul la psiholog, este relația terapeutică. Dacă nu este ok, evident trebuie găsită altă persoană. Nu toate persoanele sunt la fel. La ce fel de formare a psihologului ai fost? Câte ședințe ai avut?
Prietenii sunt importanți chiar și pentru un introvertit, mai ales că sunt multe activități de introvertiți care pot fi realizate împreună. Nu e nimic greșit în a încerca să vezi cum îți e cu un prieten. Legat de călători, de obicei ideea este de a nu sta toată ziua doar în casă, de a vedea și altceva. Nu văd relevanța întrebării cu cât câștigi. Oricum, unele limite se pot stabili și în cadrul terapiei. Anxietatea nu se rezolvă prin evitarea situațiilor anxiogene, ci prin înfruntarea lor.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, un psiholog din ăsta, cu mansarda, dar ce ai căutat tu la el?

| RAY a răspuns:

Suna aici +40 754 431 431 este in toata țara, poate ajuta și pe alți

ala merita trimis la un pshiatru

| relian a răspuns:

Eu cred ca ala are dreptate laughing Intrebi chestii de parca ar fi venit acel psiholog la tine si iti da consultatii cu forta laughing
Dar de fapt tu ai fost si l-ai cautat, ba chiar l-ai si platit, apoi faptul ca nu ti-a fost pe plac intreabrile lui, ai dato in alte alea, in desene animate laughing
Asta arata ce anume? Arata ca intr-adevar ai probleme, de aia am spus mai sus ca are ala dreptate, la asta ma referii, nu de citi bani faci.
Aia cu banii da, o fi intrebat omu sa stie cit sa te teaxeze laughing o taxa ala fctie de ce bani faci, cine mai stie.
Problema la mansarda numa tu ai, ala e santos tun, cum am spus voia doar sa stie ceva info sa stie cit sa iti ceara.

Una e sa spui ca X psiholog intreaba nu stiu ce chestii, alta sa spui ca uni oameni se baga in viata talaughing

Daca nu stii, psihologul, uneori stie mai multe despre tine decat maicata laughing sau asa ar trebui, daca tu ai probleme si cauti sa le rezovi, aluia trebuie sa-i spui chestii ce nai spus nimanui, nici parintilor tai.
Daca nu ai probleme la mansarda cum spui, atunci inseamna ca esti neinformat, nu stii cei ala un psiholog, ce face, pe ce se bazeaza, asa ca inainte fa bine si te intereseaza.