Utilizarea cuvântului "empatie" nu ar trebui să ducă la acuzații de a te considera superior. Empatia este un aspect important al relațiilor interumane și a capacității de a înțelege și a simți emoțiile și perspectivele altora. Este important să înțelegem că toți avem perspective diferite și că este important să le respectăm și să înțelegem unii pe ceilalți
Nu e rău în a folosi cuvinte pompoase, până la urmă așa îți poți dezvolta vocabularul, ori în situația de cauza mi se pare deplasat sa crezi că se da cineva deștept că folosește empatie.e greșit
Mai mult, ei sunt destul de limitati in orizonturi și au și ei niste invidie că tu știi cuvinte noi și ei nu
Părerea mea, mai bine singur decât cu niste cimpanzei care nici nu știu cum să-și scrie numele.Pana la urmă, daca ei sunt limitați, asta nu înseamnă că și tu trebuie sa fii ingust la minte. Daca ei se simt bine așa, de ce le strici tu combinațiile? Cauta-ti persoane care nu se mira dacă vrei să vorbești.
Schimba-ti anturajul. Daca si empatia li se pare cine știe ce noțiune avansată înseamnă că sunt foarte limitați.
Nu e nimic rău. Pur și simplu persoana respectivă e atât de tâmpită încât crede că "empatie" e un cuvânt complicat.