anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce parere aveti de poeziile mele? Am incercat sa le fac cat mai contemporane posibil, nu sa fac cu 1001 epitete si tin sa mentionez ca 90% au fost facute pentru anumite persoane iubite.

http://steriangabriel.blogspot.com/

5 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Gata.Nu te supara dar mi-am dat seama de la prima strofa ca-s prea profunde pentru mine, prea abstracte.Degeaba mai citesc daca nu inteleg nimic.

| DAC a răspuns:

In primul rand trebuia sa ne zici varsta.
E un inceput bun, dar mai ai de lucrat, o sa iti spun cateva reguli pe care va trebui sa te bazezi:
1. scapa de pronumele alea relative "care", "cine", nu dau bine;
2. incearca sa nu le faci atat de banale, sa nu spui pur si simplu "fata", si sa o asemeni cu ceva, sa faci o comparatie;
3. trebuie sa ai in vedere verbele, cat mai putine, altfel o sa dai in naratiune;
4. ai mare grija la repetitii, repetitia este o figura de stil, dar nu abuza ca aici "Vreau sa fug de toti de toate", sau cel putin sa ai prezenta o virgula, ma intelegi?;
5. schimba cuvintele, nu sunt melodioase, trebuie sa te feresti de adjectivul "frumos" in poezii, e prea banal;
6. nu fa doar rime imperecheate, incearca si incrucisate, imbratisate, o sa sune mai bine si ai mare grija la rimt!
7. inca ceva, nu da nume de persoane in poezii, vazui un "Adi" cred, si nici decum prescurtate, daca tot dai, incearca diminutive;
De obicei, creatia proprie se dezvolta o data cu cititul, de aceea nu trebuie sa te opresti din a citi opere mari, poezii si sa analizezi cum lucrau marii scriitori.
Sper ca te-am ajutat cu ceva! Bafta multa!

| adelolyta a răspuns:

Nu te supara dar eu zic sa te lasi de scris poezi x_x

| Alyceee a răspuns:

"Este un blog in care mi-am scris toate creatiile" bla bla bla...hai sa scriem poezii si sa uitam gramatica p-acasa.
Omule, mai bine ti-ai vedea de treaba, poeziile sunt pentru oameni culti si care n-au lipsit de la orele de limba romana. Sincer, nu-s pentru tine. Poeziile inseamna figuri de stil(adica epitete), rima, ritm, masura...inseamna arta, ceea ce la tine e cam inexistent. Asa pot sa-ti dau si eu poezii facute de mine, din clasa a IVa, nu-i o diferenta mare, doar ca eu i le dedicam mamei, nu unei "fetite mici" si alte clisee de-astea. Sincer, mai bine te-ai lasa! Poeziile chiar nu-nseamna ceea ce faci tu.

| Alyceee a răspuns (pentru Alyceee):

Din pacate TPU mi-a corectat ceea ce am citat de la tine, adica acel mi-am scris legat din prima propozitie a mesajului meu. happy