Ăsta e un idealism prostesc. Suntem diferiți. Nu ne plac aceleași lucruri. Niciun om nu poate fi iubit de toți ce îl înconjoară. Chiar și așa, asta nu îi justifică atitudinea. Elevii, proști sau nu, trebuie încurajați. Dacă nu o face părintele, profesorul, atunci cine?
Un profesor ca sa fie profesor trebuie mai intai sa stie sa se faca placut in fata elevilor, asta il face un adevarat mentor. Se pare ca multi nu au nicio treaba cu profesia asta si arunca niste chestii plictisitoare teoretice, practic isi iau banii degeaba daca nu depune pasiune si implicare, e exact ca un antrenor de clasa.
In liceu am avut profesori care erau placuti de toti, pana si de corigenti, asta ca sa-ti dai seama ca impact aveau, dar profesori rari, ala era felul lor de a fi, dar sunt de acord ca trebuie sa fie placuti de majoritate, dar sunt unii care au har si se fac de toti placuti.
Eu nu am avut. Cred că ești subiectiv. De exemplu mie, ca elev, nu îmi plăcea stilul actoricesc. Mai mult îmi plăceau ideile, modul de gândire. Nu prea îmi păsa de carismă. La audiența unei singure clase e posibil (chiar dacă nu cred că tu ai interogat toți colegii ca să le vezi opinia sinceră). Însă când mărești audiența (la alte clase, alți ani) lucrurile nu se mențin perfecte. De exemplu nu există videoclip cât de cât popular pe Youtube fără dislike. Nu pot crede în omul care e plăcut de toți pentru că oamenii sunt diferiți (unii chiar aproape opuși la caracter). De aia fiecare alege un drum distinct și unic în viață. Nu există calea care să fie pentru toți.
Iti dai seama ca ma raportam la clasa mea, doar nu faceam chestionare cu sondaje de opinie pentru profesorul x. Eh, mie imi placeau si profii care erau carismatici, care stiau sa mai faca o gluma, sa se rupa putin din profesie, daca reuseau sa le combine, orele lor treceau prea repede si parca iti parea rau ca vine pauza.
"un profesor de chimie numește proastă o eleva pe motiv că..."
ei și tu, exagerezi, de fapt i-a spus IDIOATO!
In primul rand... un profesor nu ar trebui sa jigneasca un elev, nici cand il enerveaza, nici cand nimic. Pur si simplu. Nu ar trebui nici un om sa jigneasca alt om, indiferent de cine sunt aceste persoane
Da, ar trebui sa aiba o pregatire psihologica buna. Pe langa asta nu ar trebui sa judecam, indiferent de poveste.
Numai bine! ^_^
Am intalnit foarte multi profesori ce isi numeau elevi inputiti, prosti, tampiti.Ba chiar stiu un caz in care o profesoară (culmea tot de chimie ca astea se pare ca sunt mai ne f...te) a intrat intr-o sala de clasa cu 30 de elevi in plina iarna zbierand sa se deschida gemurile ca sunt o clasă de imputiti ce nu isi schimba chiloți și miros.Bai omule bun, într-o sala cu 30 de copii cu spraiuri si parfumuri diferite,cu fel si fel de mâncăruri aduse de acasa la pachet si mancate in clase pe timp de iarnă ca e frig,cu fel si fel de statuturi financiare (uni mai săraci,mai jerpeliti,alti mirosind a parfumuri de firma) ce te astepti sa fie?(bine,oricum exagerase,ca nu era chiar cum a zis ea si nici un alt profesor nu se plansese dar nah).Bai si daca putea in clasa (ca se poate si de la copii si de la faptul că școlile noastre au sute de ani si deja sunt imbacsite) tine un discurs despre igiena mai voalat,fa o plimbare prin clasa si deschide un geam in timp ce predai da nu face copii sa se simtă ca ultimele gunoaie ca nu le pui tu in farfurie acasa,nu ii crești tu si nu traiesc din podul tau.
Mai sunt si aia ce automat daca nu sti o lecție sau pur si simplu ai facut ceva mai nelalocul lui nu neapărat grav zbiara si te jignesc,iti provoacă anxietate...
Dacă ești profesor si ai probleme cu un elev il scoti de la ora, il duci la director, dirigintă, ii suni părinți dar nu il bati, jigneste sau umilesti ca esti totusi un adult ce trebuie sa învețe copiii sa nu reacționeze sau vorbeasca asa.
Profesorul nu este robot. Ca om, când te izbești zi de zi de aceleași porcării, ai momente când pur și simplu cedezi. Este foarte greu să lucrezi cu oamenii.
Da, ideal ar fi ca profesorul să controleze situația fără lucrurile să degenereze. Trăim într-o lume ideală? Nu.
Pe de altă parte, copiii au nevoie de o educație sănătoasă, iar asta se obține de la părinți. Această educație este baza de la care începe profesorul să instruiască elevul. Atenție! Să instruiască, nu să educe.
Aici pe site au activat mulți useri, cu diferite profesii, printre care profesori sau medici. S-au izbit în mod repetat de proasta educație a puștanilor, fapt care a dus la retragerea lor.
Oricum, povestea spusă de tine este scoasă dintr-un anumit context, unul pe care nu-l cunosc.
Îți poți exprima opinia despre școala online completând acest chestionar: https://docs.google.com/......g/viewform
hannahm123 întreabă:
MadaAwwr întreabă: