| StrongHeart a întrebat:

Ce parere aveti de violenta? Exista motive sa recurgi la violenta sau nu?

17 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Inutila

| Raven a răspuns:

Dacă viața sau integritatea fizică îmi este amenințată? Ori a copiilor mei? Aș ucide fără să clipesc! Toți oamenii sunt capabili de violență, e în ADN-ul nostru, s-au făcut studii care demonstrează asta, facem întotdeauna tot ce putem pentru a supraviețui, nu contează dacă pentru asta e nevoie să rănim pe altcineva.
Că nu agreez violența fără motiv, asta e cu totul altceva. Știi cum se spune, never say never, în caz de pericol iminent mă îndoiesc că n-ați lupta pentru viața voastră ci i-ați spune potențialului violator ori ucigaș: Am chemat poliția, nu sunt de acord cu violența, te rog să pleci laughing

| Violleta2022 a răspuns:

Nu, in nici un caz nu-i indicat sa recurgi la violenta, pentru ca exista lege si oameni ai legii, la care poti apela.

| StrongHeart explică (pentru Violleta2022):

Ăia nu prea-si fac treaba, vorbesc din experienta.

| Drimmero a răspuns:

Da,cei care zic ca nu sunt ipocriti. Cand esti amenintat, lovit e logic ca ripostezi pentru a te apara,, doar nu stai sa te loveasca altii.

Eu unul as recurge la violenta doar ca sa ma apar nu sa atac. Daca mi s-ar face rau nu pot face bine acelei persoane!

| Violleta2022 a răspuns (pentru Drimmero):

Ceea ce ai afirmat tu aici este valabil pentru un om cu temperament coleric, lispsit de inteligenta, care actioneaza sub impulsul momentului, ca un animal.
Nu raspundem violentei cu violenta!
Aici nu-i vorba de ipocrizie, ci de oameni echilibrati, care isi folosesc creierul sa ia decizii corecte, non violente, prevenind accidente, complicatii cu autorizatile samd.
Ai sarit sa pui un verdict eronat, doar pentru ca am indraznit sa nu fim de acord cu tine. Ai jignind oamenii care au avut alta parere/opinie fata de tine. Asta nu te face mai destept, ci altfel...

| Drimmero a răspuns (pentru Violleta2022):

Mai degraba esti putin inteligent daca stai si accepti sa fii lovit fara sa actionezi, sunt de acord cu violenta doar daca e necesara, nu sunt de acord cu ea pentru a ataca ceva/ pe cineva fara aparare si fara vina.

Sunt destul de vulcanic ca temperament, dar niciodata nu am inceput vreun scandal, doar ma apar,, nu atac. Repet, nu esti deloc inteligent daca permiti altora sa te calce in picioare, nu cred ca e nimeni atat de redus.Cand e viata mea, a ta sau a altora in joc si e sub semnul amenintarii iti zic eu ca ar musca oricine din atacator pentru a supravietui. Oamenii care ataca pe altii mai slabi, fara aparare sunt niste mizerii pentru care nu am mila in eventualele lor consecinte.

| Endoryus a răspuns (pentru Drimmero):

Nu iti bate capul cu ea, ce stie ea? E femeie. Cand e pe strada cu barbatul de mana ea se baga in spatele lui cand da te pericol, nu e ca actioneaza intr-un fel anume. CUm ai zis si tu, cand e pericol, apelezi la violenta, nu incepi sa certi pe ala care vine sa te omoare.

| Drimmero a răspuns (pentru Endoryus):

Unii pur si simplu sunt victime sigure la cum gandesc. Se asteapta ca cineva sa le faca dreptate prin legi, dar nu se gandesc ca poate nu mai apuca sa dea declaratii in unele situatii.

| RainmakerX a răspuns:

Am o parere in general rea insa cateodata este necesara.
De exemplu daca te ataca cineva care nu te lasa in pace dupa ce ii dai bani sau ce vrea el.

Vezi tu, violenta este o alternativa usoara de a scapa din multe lucruri insa nu este valabila pentru toti. Daca un barbat m-ar ameninta cu ceva sau chiar ar vrea sa ma loveasca atunci as fi in stare sa recurg la violenta ca mod de aparare intrucat am facut vreo 7 ani de arte martiale, sunt inalt si am destui muschi cat sa incapacitez un barbat atata timp cat nu e un culturist laughing

Dar daca ar vrea o fata de 50kg sa recurga la violenta? Iti dai seama ca nu ar incapacita sursa pericolului si mai rau si-ar face.

| Endoryus a răspuns:

Cand vine unu cu un cutit spre tine au toate motivele din lume sa recurgi la violenta. Lasa ce spun aiuritii mai sus. Vad ca totusi pe unii ii duce capul.

| StrongHeart explică (pentru Endoryus):

E amuzant,biserica ne invata sa fim buni, scoala ne caleste, ne educa, dar nimeni nu te invata ce sa faci intr-o situatie de genul cum ai descris tu(sa vina unu cu cutitul la tine).
Cum sa nu ripostezi cand esti atacat? Ce faci, spui o rugaciune si dispare batausul?

| Endoryus a răspuns (pentru StrongHeart):

De asta imi place ca pe Youtube apar foarte multe video-uri pentru femei, cum sa se apere in caz de viol. Pentru orice alt tip de atac sunt deja video-uri de multi ani. Daca ne luam dupa inteligenta mai sus, toata lumea ar muri asa pe capete. Degeaba are varsta care o are.

| Endoryus a răspuns (pentru StrongHeart):

Ps. Daca ne luam dupa religie, ca tot era vorba. Exemplu ar fi "V-am dat inteligenta, trebuia sa invatati sa aparati " ar zice gogu de sus.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Evident ca exista.

| MademoiselleCosmina a răspuns:

Nu sunt de acord cu violenta.
Si nu exista niciun motiv sa recurgi la ea.

| TristanTzara a răspuns:

E un lucru care dacă n-ar exista ar fi mai bine. Da, exită, pentru propria apărare sau apărarea altei persoane (când nu există altă cale).

Întrebări similare