anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce părere aveți despre acele persoane care fug de muncă și își inventează boli imaginare ca scuză pentru a nu munci?
Pot fi considerați aceștia oameni machiavelici, manipulatori sau lași pentru că nu vor să-și asume responsabilități?
Am întâlnit cazuri de genul.

12 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1.Că au intenții bune, deci sunt de lăudat.
2. Nu.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

A-și zice că, mai degrabă, le e pur și simplu lene să muncească. E o scuză veche de când lumea!

| T0T a răspuns:

Orice om poate fi laș în anumite condiții. Oamenii nu sunt construiți la fel și sunt profitori. De condamnat nu sunt. Să fim serioși, nu noi decidem ceea ce ne place să facem și dacă nu ne place nimic e foarte bine dacă găsim o portiță care ne permite să nu facem nimic. Dacă muncim în aceste condiții o facem din pură obligație. Dacă condamnăm acei oameni o facem ori din pur egoism, ori din frustrare.

| AlexValentinn a răspuns:

Sunt oameni care chiar au un handicap destul de serios si legal ar putea fi scutiti de munca dar ei totusi muncesc si sunt oameni sanatosi tun si nu vor sa munceasca. In general, cei care stau la ajutor social sunt tiganii, asa e rasa lor, nu vor sa munceasca.

| Mosotti a răspuns:

Depinde daca-s boli imaginare sau nu, nu poti spune din start ca are boli imaginare pana nu esti sigura sau nu de asta, ar fi o tampenie.
Pe ce baza zici ca x are boala imaginara pana nu-i cunosti viata si restul?! Vizitele la medic, etc, RMN-uri, EEG-uri.

De ex eu am facut EEG cu mapping in 2012 si mi-a iesit zona frontala neagra, deci hipoactiva, adica unde e treaba cu dopamina, si a zis medicu "extraordinar cum coincide domne".

Si daca nu vor sa-si asume responsabilitati, au o problema, am mai zis la celalalt topic, sunt imaturi, sau au altele, ca un om sanatos vrea sa-si asume responsabilitati, deci faptul asta arata ca nu are boala imaginare, ci una f serioasa.

| Mosotti a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

Si lenea e consecinta unei probleme ascunse, un om sanatos nu poate fi lenes, daca nu face ceva, se simte prost, deci aia e.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Eu, cand imi vine dor de munca, ma asez ghemuit intr-un colt si stau asa pana imi trece, ca doar nu m-o tinea o zi intreaga.

| sabin89 a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

"A-și zice că"
* Aş-i

| dragodana a răspuns:

Salut!
Sa vezi ce 'dragut' este sa ai un asemnea iubit.Nu avea niciodata bani, eu plateam pentru tot.
Avea boli imaginare.
Doar fugea de responsabilitati.

| Mosotti a răspuns:

Si daca fuge ala de munca si asta e problema cu adevarat, ce pana la urma? Bravo lor ca se descurca sa nu lucre pentru altul pana la 70 ani pana nu mai pot.
Aia e, 1-0 pentru ei.

Sau e invidia celor ce muncesc ca nu pot face si el la fel?!
Ca aici e aici!
Ca altfel nu mai deranja atata ca unu fenteaza munca.

| Mosotti a răspuns (pentru dragodana):

Nu avea boli imaginare, insusi faptul ca fugea de responsabilitati poate fi un fel de boala chiar daca nu e in manualul de boli, un om sanatos nu isi imagineaza boli ca sa scape de responsabilitati, ci si le asuma in mod natural fara sa se gandeasca.

Deci ai dat de unul defect, fie avea o problema psihologica din copilarie care-l facea sa fie anormal, ori altele.

| oglindasultanului a răspuns:

Nu suporta atmosfera de la locul de munca. Se distreaza enorm muncind la scapare.