Cu avortul. doar in situatii destul de grave.
Cu abandonul la nastere... NU! Eu nu sunt de acord, orice ar fi mai bine l-ar pastra deoarece acel copil l-ar avea pe contiinta toata viata si ar regreta alegerea facuta... Ma rog. cam trebuie sa fii om fara suflet daca odata ce l-ai abandonat sa nu te mai intereseze deloc de el.
Daca o fata a fost abuzata sau nu este capabila sa creasca un copil mai bine il avorteaza decat sa il chinuie.
La abandon nu exista scuza. Daca stiai ca nu esti capabil sa il cresti nu trebuia sa il faci.
Nu exista avort după naștere. Abandonarea este in regula, cata vreme mama își abandonează copilul in mod legal si isi îndeplinește macar primele datorii morale de părinte.
Ti se pare in regula sa distrugi viitorul unui copil lăsându-l in grija statului roman doar pentru ca nu ai fost in stare sa folosesti un amărât de prezervativ? Nu ar trebui încurajate astfel fetele.
Ar trebui ori sa le învețe cineva odată ca dacă nu te protejezi când "vezi un film" ai șanse foarte mari sa faci un copil. E o ecuație simpla.
Sau sa se facă ceva cu legea aia a adopțiilor ca săracii copii din orfelinate au doritori sa ii ia acasă, dar uite ca statul își bate joc.
Nu mi spune mie, eu nu încurajez sarcinile nedorite.
Ii spun celui care a zis ca i se pare in regula sa abandonezi un copil.
Sunt de acord cu avortul facut in cazuri extreme. Mai bine avortezi decat sa abandonezi.
Sunt de acord cu avortul in situatii speciale.Gen...sarcina la o varsta frageda,viol...
In aceste cazuri nu vad vreo problema cu avortul.
Cat despre abandonul dupa nastere...
Daca mama copilului nu are o situatie financiara buna si n-are posibilitatea de a-i oferi o viata decenta cred ca cel mai bun lucru pe care il poate face este sa-l dea spre adoptie si poate il ia o familie iubitare ce ii poate oferi mai multe.
Adica de ce sa chinui acel copil? Doar ca sa nu comiti un pacat?
Ok,ai facut o greseala ca nu te-ai protejat stiind ca nu poti sa iti asumi responsabilitatea unui copil, dar daca nu esti in stare sa-l cresti avand neajunsuri de ce sa-l tii?
In acest caz cea mai buna decizie este sa lasi aceasta responsabilitate in grija altcuiva, respectiv sa-l dai spre adoptie.
In schimb, daca mama are o situatie financiara buna si nu sufera de vreo boala, nu are nicio scuza sa-l abandoneze.
Nu e cea mai bună soluție dar e bine decât să creşti un copil în silă sau în sărăcie lucie.
Ambele contra. Nu merita sa omori un copil care nici macar nu a apucat sa traiasca. Nu il faci daca nu il vrei.
Asta discutam cu niste "inteligenti" de pe diverse forum-uri... Daca n-au bani de prezervativ, sa isi tina jucaria in pantaloni
Ce face omul cu mana lui e sfant!
Cu avortul sunt de acord cu abandonul nu. De si uneori unor copii le este mai bine intr-un orfelinat decat acasa cu parinti betivi si violenti
Eu nu as fi de acord cu avortul! Frate daca nu vrei un copil protezeazate îs atâtea metode! Nu sa omori un copil care el nu are nici o vina! Hai că sunt și cazuri în care ești nevoit să faci din alte cauze mai grave sau nu știu! Și cu abandonul na părerea mea sunt mama și nu as putea să îmi las copilul pentru nimic în lume! Chiar daca am devenit mamă la o vârstă fragedă! Dar na fiecare cu părerea lor! Unde mănânci tu poate să mănânce și el! Din bucatica care o ai îl hrănești pe el!
Da sunt metode si cu toate astea sunt si care nu o fac fie din neglijenta fie din inconstienta fie se gandesc ca lor nu li se poate intampla etc. daca o fata ramane gravida cu unu cu care a avut doar o aventura de o noapte de ce ar pastra copilul? nu e de jucat cu chestia asta, poate inca sta cu parintii, e la liceu, cu ce sa il creasca?
cunosc o fata, e mai mare ca mine, dar a ramas gravida la 18 ani cu unu, a pastrat copilu. ea a ramas cu copilu singura, nu a avut cu ce sa il creasca pana la urma la dat la bunica-sa. acum copilu are 10 ani si e vai de capul lui. fata nu se intereseaza de el, abia traieste dintr-un salariu de 1000 de lei, e cu unu betiv si violent, si nu o intereseaza de copil uneori il mai si bate cand se cearta cu gagicu, ce viata are copilu ala? cand va muri batrana va ajunge la orfelinat
Și eu am rămas însărcinată înainte de 18 ani și eu am avut școală și am stat cu părinții și ce asta înseamnă că trebuie să omor un suflet nevinovat? Daca vrei sa o faci cu cine apuci frate fa ceva in privința asta sunt așa de multe metode de contracepție! Și cât de inconștient sa fii sa zici că nu poți să rămâi! Doar daca nu poți cu adevărat să faci copii! Așa da poți să zici că na nu se întâmplă! Dar na fiecare face cum îl duce mintea și cum consideră dar ar bine sa se facă ceva in privința ăsteia!
In fine, fiecare cum considera, eu mi-am spus parerea si atat
Am avut sprijinul părinților și a iubitului /tatăl copilului! Mama mea a stat cu copilul cat eram eu la școală 6-7 ore pe zi și iubitul a lucrat casa ii putem oferi ce are nevoie!
Ce e rău în asta, sa ai un copil? Daca nu îmi doream copilul ăsta nu îl aveam! Și nu am făcut copilul pentru al tine pe tatăl lui langa mine! Cum spun alții!
Nu e nimic rau, cand ai o varsta anume si esti pregatita financiar, emotional etc .
Cum spuneam, eu nu as fi putut face asta, eu stau 12 ore la facultate pentru cursuri, practica si alte proiecte/activitati, pentru mine ar fi fost o piedica.
E nasol sa ai un copil cand tot ce poti avea e un job de vanzatoare. Nu poti sta pe banii altora toata viata.
Oricum, sunt sigura ca a fost un accident si nu ti l-ai dorit de la bun inceput, asta e, nici sa avortezi nu e usor, e o trauma si aia.
Dar mai ai o intrebare in care spui ca esti deprimata si ca nu contezi pentru nimeni. Ma indoiesc ca te-ai simti asa daca ai crede 100% inauntrul tau ca a fost o decizie buna. Te-ai gandit la avort, nu poti sa minti :*
De când am început să am o relație cu soțul meu am vorbit și despre copil și dacă sa întâmplat să rămân însărcinată nu a fost ceva na ce nu am vrut! Eu, el și părinții mei nu am avut nimic cu asta! Eu nu m-am gândit deloc sa fac avort nu conta ce s-ar fi întâmplat! Am fost sfătuită de catre anumite persoane din rude sa fac avort dar nu am vrut! Daca a fost să rămân însărcinată atunci a fost o bucurie! La început mea fost frica de părerile celorlalți de reacțiile părinților! Spre mirarea mea totul a fost bine m-au ajutat și au fost alaturi de noi! Eu sunt așa deprimata din cauza unui deces când aveam 12 ani aia mă afectat un pic emoțional! In rest cu copilul nu am avut nimic a fost totul ok
Și apropo toți ne simțim așa la un moment! Și eu sunt o fire care pune totul la suflet! Și când văd că sunt privita urat si îmi sunt aduse multe vorbe foarte jignitiare pentrul că ne-am asumat responsabilitatea de a păstra copilului așa de mică! Eu am grija de copil nu l-am născut și l-am lăsat pe la nu știu cine!
Nu pot sa inteleg cat de incompetenti sunt aia care si-o trag pe la toate colturile, dar cand apar copiii ii lasa pe la tomberoane sau prin lanuri de porumb...
Ar avea nevoie societatea asta de educatie sexuala...Adultilor le e rusine sa discute cu plodul de 14-15 ani despre sex si se trezesc bunici la 40 de ani.
Sa zicem ca esti tampit de te ia dracu', da' foloseste, omule, o metoda contraceptiva! Daca n-ai bani de prezervative tine-ti jucaria in chiloti si nu mai distruge vieti!
E mai bine sa nu se ajungă la niciuna, ambele is dureroase emotional si fizic depinde de context si de persoana. Am văzut femeie de 24 de ani ce zicea ca a facut 24 de avorturi si in momentul ila il făcuse pe cel de al 24 s-a dat jos din pat si zicea vai fata mare. Cu asa gadire le faci pe ambele fara sa iti pese. Eu una nu vreau sa am deaface cu niciuna din ele.
In legatura cu avortul. pe de o parte sunt de acord caci omoara copiii, pe de alta parte sunt impotriva caci le ofera femeilor o alegere.
E cel mai mare păcat să faci avort din faptul că nu vrei sa îți legi capul cu cun copil!
Daca ar gandi toti asa ca tine...
In fine, e bine sa eviti asemenea situatii in cazul unei relatii trecatoare, care nu e stabila sau care e doar o aventura.Totusi,daca se intampla, macar asuma-ti situatia.
Asta e valabil pentru toate tinerele din ziua de azi.Tu esti un caz exemplar, dar unele persoane trec peste orice regula crestina si isi ucid copiii fara sa le mai pese.
Ai sa vezi ca un bebe aduce numai bucurii, indiferent daca esti parinte singur sau daca ai un partener alaturi
Ce bafta are micutul de asa o mama cu mintea deschisa...
Eu știu sunt mama de 3 ani acuș! Și copilul ne-a adus numai bucurii! Am fost criticată că am rămas însărcinată la vârsta la care am rămas! Dar macar eu l-am păstrat și am o familie frumoasă! Noii am vrut un copil nu chiar atunci dar daca sa întâmplat să rămân am fost foarte fericiti! Am fost foarte mult criticată că am rămas mai ales în timpul scoli câtă am fost, dar na asta e contează să fie copilul bine!
Bravo voua.Eu cunosc o familie in care fata a ramas insarcinata la 17 ani.Mai avea putin si termina liceul, dar parintii nu erau de acord cu copilul.Si-a luat bagajele si s-a mutat la familia iubitului ei din Germania, care erau chiar incantati de veste...Acum copilasul are o varsta, iar parintii fetei doresc sa il cunoasca...Dar ea nu e de acord, pentru ca la inceput nu l-au dorit.
Vezi ce greseli pot face unii? N-o sa isi cunoasca nepotul probabil niciodata.
Avort după naștere nu exista Dar totusi de ce ai face avort când poți sa te protejezi? Și cu abandonul. Nu e ok.
In ziua de azi fetele care rămân însărcinate sa zicem mă o vârstă mai mica și păstrează copilul are grija de el! E jignita și văzută cu ochii tai! Și alea care ii omoară sau nu mai știu ce le face sunt privite cu ochii buni!
Invictusman2025 întreabă: