anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce părere aveți despre bărbații care nu sunt de acord cu ideea de a adopta un copil pentru că vor ei să aibă "copilul lor","să-şi transmită sămânța mai departe"? Vi se pare ăsta un motiv bun şi sănătos pentru care să nu adoptați un copil? Nu vi se pare o gândire primitivă?

9 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Nu poti sa-i condamni, eu unul nu pot, ar fi prea de tot, pur si simplu e preferinta lor, e altceva cand e copilul tau, cel mai probabil e o alta legatura emotionala. Din pacate sunt cazuri nu foarte rare unde cuplurile devin infertile inca de tineri, atat femeile cat si barbatii nu pot face copii din diferite motive, citisem recent un studiu facut de OMS cica unde se zice ca pana prin 2040 toti barbatii ar putea ramane infertili, fireste ca asta e o balarie, nu mai gasesc stirea acum dar mai in gluma sau mai in serios ar trebui toti barbatii sa ne punem un semn de intrebare : ) ) ) mai ales ca multi pe atunci imbatranim. Daca nu poti face si iti doresti copil pana la urma adopti daca vrei sa faci un bine si sa educi un copil cu aceeasi caldura cu care ai da-o daca ar fi al tau, sunt cazuri cu copii adoptati care s-au integrat perfect in familia respectiva. Eu nu as avea nimic impotriva sa adopt dar sper sa nu fie nevoie mai ales din motive medicale.

| anonim_4396 explică (pentru Drimmero):

Cred că singurul motiv care mi se pare mie bun este că nu ştii cu ce traume şi bagaje emoționale vine la pachet.Nu aş judeca pe nimeni care nu s-ar simți în stare/nu ar vrea să se descurce cu aşa ceva.Nu eşti obligat să suporți sau să repari pe nimeni.Nu toți pot face asta.
Şi asta cu "legătura emoțională" o pot înțelege, până într-un anumit punct.Dar majoritatea pe care i-am auzit respingând cu atâta scârbă ideea de "adopție" o tot dădeau cu "sămânța lor magică", mai întâi de toate.De parcă ăsta ar trebui să fie scopul pentru care faci un copil.

| relian a răspuns:

Idee primitiva este a femeiei care poate avea copii, dar vrea sa adoapte,sa nu se chinuie ea deloc laughing sa nu isi strice ea bunatatea de corp care oricum se flescaie daca este sa se faca asa.

Deci omu este santos,vrea familie,pai ce ar fi ca toti sa gandeasca ca tine? De unde ai mai infia,daca nici una no sa vrea copii?
Ce samanta, vorbesti ca si babele laughing omu vrea sa aiba copilul lui, nu vrea sa creasca pe altuia si cine stie ce o mai creste la casa lui laughing niciodata nu stii ce o sa fie, asa de este al tau cel putin stii cu cine o sa semene, macar asa in mare ai idee, stii ca nu vine altul noaptea in somn sa iti puna perna pe fata laughing

| 1997onur a răspuns:

Asta este cel mai prost și nebun motiv care ar putea exista vreodată cică sămânță mea cât de bolnav sa fi sa judeci un copil ca nu-i din sămânță ta adică atâta de departe sa ajuns atât de crud pot fi uni doar ca nu-i copilul lor din sângele lor asta nu însemna ca acel copil acel suflet nevinovata nu este și el un copil eu unul nu as putea sa văd un copil de la o alta relație sau o alta căsnicie o problemă e prea de tot nu are nicio vina acel copil este un copil un suflet nevinovata ca toți copii de pe pământul ăsta.

Iar asta cu sămânță mea e prea de tot așa prostie mai mare nu a exista vreodată.

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Se numeste natura umana!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

"să-şi transmită sămânța mai departe"
Cat timp nu e vorba despre un nume care sa merite/sa fie necesar sa fie dus mai departe, atunci da, mi se pare o gandire primitiva.
" ideea de a adopta un copil pentru că vor ei să aibă "copilul lor"" mi se pare una fireasca.Nu oricine poate iubi un copil care nu e biologic al lui/ei. Si persoanele care stiu ca nu pot iau o decizie foarte inteleapta refuzand sa adopte.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

E frumos sa vrei sa scoti un copil dintr-un orfelinat, sau sa il iei de la o familie in care clar sunt probleme.Dar nu toata lumea e facuta pentru asta.

Eu spre exemplu nu prea as adopta un copil, din teama ca poate nu o sa ii pot oferi acea iubire sau afectiune pe care ar merita-o.Eu nu prea sunt cu copii cum s-ar spune.Adica vreau sa le fie bine, nu ii urăsc doamne fereste dar nu sunt ododo cu orce copil ce imi apare in fata.Nu stiu sa ma joc cu ei, nu stiu sa vorbesc cu ei si imi e greu sa ma gandesc la cum a s putea s-a ma adaptez.Plus ca mai este chestia (chiar daca suna mai urat) de gena.Adica poate acel copil o data ce va creste nu va dezvolta nici el sentimente de iubire fata de mine si chiar e greu sa vezi ca intr-o zi, un omule pe care l-ai înfiat si ai pus suflet in el si etc pleaca după părinții biologici, sau ca si cum nici nu a fost in casa si in bratele tale.

Dacă totuși in viata s-ar intampla sa adopt (pentru ca am probleme de fertilitate si posibil sa nu pot avea copii), as adopta cel mai probabil un copil de câteva luni.Pentru ca as vrea s-a am plăcerea de al îmbăia eu, de al schimba, de ai cumpara hainute mici, de al invata sa vorbeasca si sa meargă pentru a simti ca sunt mama.

| Anuket a răspuns:

Cred că sunt persoane care nu le prea plac copiii. E în regulă să vrei copil din sângele tău, dar tot la fel de bine e și adoptarea unui copil.

| nevermatch a răspuns:

Ba da. Se cred prea importanti.