| Kogaion a întrebat:

Ce parere aveti despre curentul: Spitale&Scoli vs Biserici? BOR, primeste 0, 40% din PIB, iar restul banilor sunt din donatiile enoriasilor. In schimb, ministerele educatiei si sanatatii, au bugete de miliarde de euro si nu se face nimic, de exemplu am citit o statistica, anual din sistemul sanatatii "dispar" aproximativ 8 miliarde de euro. Si pana la urma, nu Biserica trebuie sa faca spitale si scoli. Iar medicii si profesorii pleaca din tara din cauza salariilor mizere, nu din cauza preotilor. Voi ce ziceti?

38 răspunsuri:
| AC4S4 a răspuns (pentru PumpkinDoll):

Prin faptul ca faci atac asupra unei credinte demonstrezi ca nu esti in stare sa aduci argumente care sa-ti sustina opinia.

| Alfred0703 a răspuns:

Cate milioane de euro a acordat primaria Bucurestiului pentru construirea catedralii muirii neamului?

| PumpkinDoll a răspuns (pentru AC4S4):

Nu trebuie sustinut nimic, n-am ce argument sa aduc sa demonstrez ca nu exista ceva pentru ca pur si simplu...nu exista, daca ar fi existat ar fi putut crestinii sa aduca dovezi plauzibile si s-ar fi putut demonstra intr-un fel sau altul ca ei chiar au dreptate si exista, dar pana acum n-a putut nimeni si s-au inventat povesti... oare de ce? I-al pe unu si arata-i o masa goala si pune-l sa demonstreze ca nu-i nimic pe masa

| AC4S4 a răspuns (pentru PumpkinDoll):

Nu ai inteles ce am scris. Aici era vorba de economia Romaniei, de ce se construiesc biserici si nu spitale/scoli. Tu in loc sa mergi pe ramura politica, economica, te-ai dus pe cea a religiei.
Nu se voia a fi o discutie daca exista Dumnezeu sau nu, tu ai transformat-o intr-una, ma rog, tu si ceilalti useri anti-crestinism.

| anamariarot a răspuns (pentru lpavel):

Asta-i ca și cum ai spune că e o blasfemie la adresa lui Allah când condamni atacurile teroriste ale musulmanilor făcute, cică, în numele Dumnezeului lor.

| anamariarot a răspuns (pentru Kogaion):

Cu excepția bisericilor unde se află niște duhovnici deosebiți, celelalte sunt cam goale; chiar preoții se plâng că nu mai dă lumea pe la biserică la fel ca înainte. După cum am spus și în primul răspuns, cunosc 100% un caz unde sunt două biserici separate doar de un gard și asta nu pentru că nu ar mai fi avut oamenii loc în prima construită. Există multe interese la mijloc.
Îmi poți oferi o sursă de unde ai aflat că erau criticate la vremea lor celelalte construcții, te rog? Sagrada Familia, cel puțin, nu e încă finalizată, iar construcția ei nu s-a făcut și nu se face din bani publici.
Refuz să cred că nu știi de ce oamenii critică și biserica pentru tot ce se întâmplă. Nu vedem pădurea din cauza copacilor...

| lpavel a răspuns (pentru anamariarot):

Crede ce vrei si fa cum vrei eu nu mai am cuvinte... cred ca ti-am zis ce era de zis!

| Nilsson a răspuns:

``Ce parere aveti despre curentul: Spitale&Scoli vs Biserici?``

Mi se pare mai mult o propaganda ateista josnica.

Toate bisericile au uscaturile lor, dar nu sunt ele de vina pentru ca nu avem un sistem sanitar si educational bine pus la punct.
De faptul ca s-au cheltuit 234 de milioane de euro pe National Arena (adica de cateva ori costul catedralei si 100% din bani publici) si multe alte stadioane de milioane de euro in comune neasfaltate si fara apa curenta/ canalizare nu se plange nimeni.

Ba uite ca chiar si unele biserici se implica in constructia spitalelor:
https://www.spitaluladventist.ro/
Cred ca si BOR se implica in multe proiecte, cei care le cunosc are trebui sa le promoveze.