Eheeeei, e cea mai proasta idee pe care am auzit-o de cand ma stiu pe lume. Ce sa caute un parinte neacreditat, care habar nu are cu ce se manaca invatamantul, materiile, unul din miile d eparintii dezinteresati de evolutia copilului sa monitorizeze desfasurarea unui astfel de examen? Nu se va mai copia? Ba dimpotriva, cu asta nu facem altceva decat sa le dam nas sa copieze si sa-si etaleze toate "calitatile" stiind ca mai si cu tati le sustin spatele neconditionat pentru ca pana la urma sunt parinti. ONG? Organizatie NON-Guvernamentala----BAC---examen impus de catre guvern, iar ne batem cap in cap, din nou persoane care nu dau oceapa degerata pe asa ceva. De ce nu pun profesori universitari acreditati, straini d eunitatea respectiva de inavatmant, anuntati cu 24 de ore inainte unde vorm merge sa monitorizeze desfasurarea COARECTA a unui examen de care depinde soarta elevului? Sine mai miram ca vin la facutati cu 10 pe linie si sunt ingramaditi de tolomaci, si nu stiu nici sa-si citeasca numele? Si ne mai miram ca mai marele domn Basescu spune ca scoatem prosti pe banda? Uite de asta stimati cetateni ai pitorestii Romanii, pentru ca mama si cu tata pot monitoriza evolutia asa numitului examen de maturitate si pentru ca fiecare, de cand lumea si pamantul, trage focul sub oala lui. Deci haideti sa nu ne mai plagem ca ne conduc toti prostii daca sunte de acord cu asemenea decizii aberante
Idee superba dar pentru prosti idee proasta deci decide mai bine tu din astea doua b-)
E un lucru bun.asa nu mai sunt suspiciuni contra profesorilor si nici a elevilor.
Hai frate ca mi se pare o porcarie.lasati copii sa copieze. adica pana acum toti copiau pe rupte si in fata profesorilor si acum vaii haideti sa aducem dreptatea in Romania. orice ati face Romania tot Romania ramane!
Facem pariu ca se vor da bani si la parinti ca sa nu zica nimic)
O idee buna in stadiul de teorie. pentru ca in practica oricum lucrurile vor sta altfel...
Ei, nu mai copiaza nimeni... asta e buna. Elevi mereu au copiat si mereu o vor face. Cine vrea sa invete bine, cine nu... e viitorul lui/ei. Cat despre idee, nu prea stiu ce sa zic. Toate lucrurile au parti bune si rele insa unele sunt subliniate mai puternic intr-o parte de cat intr-alta. Aici, din punctul de vedere al eleviilor, e o idee rea dar din punctul de vedere al parintilor ar putea fi o idee buna.
Oricum, parinti, lasati-va copii sa invete cat pot si cat doresc.
Cu stima,
Lost Fan.
E o mare porcarie pentru ca bacul capata un aspect subiectiv. Ce sa caute parintii la bac? Sa isi supravegheze copilasul? Hai sa fim seriosi...e o mare prostie, si pana la urma cum s-a copiat pana acum, se va mai copia si in continuare, ce mare lucru, sunt o gramada de posibilitati...
O porcarie. Un examen dat aiurea, singurul sau scop fiind acela de a umple niste buzunare. Daca diploma de absolvire s-ar acorda tuturor celor care termina liceul iar admiterea la facultate ar fi pe baza de concurs, nu s-ar mai stresa nimeni nici cu copiatul, nici cu strangerea de fonduri pentru bac. Dar decat sa renuntam la un examen inutil, mai bine mai investim in tehnica, ca deh, nu avem bani sa platim salariile profesorilor, dar pompam bani in tehnologie care urmeaza a fi folosita o singura data pe an.
Idem d2ny. inutil cine vrea sa copieze copiaza dar din cate stiu eu nu se poate face asa ceva.
Eu am auzit la stiri acum 3 zile, de fapt mama a auzit si mi-a spus si mie, eu mi-am facut cruce cand am auzit, ca la bac si evaluarea nationala de anul acesta si poate si de acum incolo, nu vor mai sta ca supraveghetorii profesorii si mascati, si daca copiem ce se intampla, ne impusca? inca o prostie a guvernului, poate e mai bine asa, da-i spaga pe fata mai usor. si mascati pentru ce? sa nu le vezi fata sa nu ii astepti dupa examen la colt de strada sa il iei la bataie ca nu te-a lasat sa coiezi.
Nu cred ca se va schimba ceva! Adica daca vrei sa dai spaga tot or sa ia( nu crezi? fi serios ma! Cine refuza banu?) iar daca o sa vrei sa copiezi o sa fie aproape ca inainte!(cred ca mult mai usor)
Una destul de buna insa daca elevul isi pune in minte sa copieze tot o va face...
Mi se pare cam 80% prostie. Daca elevul isi vede parintele la usa, automat o sa stea cu gandul numai la " ce o face mama acolo, etc" si nu va mai fi in totalitate atent la bac.
Este ceva destul de exagerat, ca parintii sa monitorizeze desfasurarea examenului, deoarece copii acestora se vor lamenta tot mai mult, standu-le capul la ei si nu la examen
Bondarel99 întreabă: