Ar fi bine sa faca o greva si pentru ca sa ramana doara aia ce stiu sa fie invataori, profesori, pentru ca majoritatea is doara cu numele profesori.
Sincer eu cred ca in RO multi profesori ar putea sa fie eliminati, cei mai multi predau ca papagalii ce scriu in carti, in cazul asta nu vad rostul acelui profesor, bag o singura persoana, sa stea de paza si pusi elevii sa citeasca din carti.
Daca sunt profesori care predau cum trebuie, adica sa explice ce este scris in acele carti, sa dezvolte a cele carti si elevii sa inteleaga, l is pentru sa ramina si sa fie bine platiti.
In rest trimisi la canal sa dea cu matura, undeva unde se pricep, pentru ca la proesat sigur nu se pricep, cei mai multi is acolo doar pentru salar.
Is prostii aia din guvern cai angajeaza, angajezi pe cinava care se pricepe la acea meserie.Is de vina si parintii acelor elevi. Eu daca as avea plozi, m-as duce la scoala serios, m-as duce sa asist la ore, sa vad si eu ce se preda, si asa vad daca pricep ceva din ce explica profesorii aia, iar daca nu pricep, cer eliminarea lui, mi se pare normal, logic.
Dar cine face asta? Nu am auzit nici vazut ce eu zic aici, dar am citit ca pe vremuri indepartate au fost si asa oameni.
Salariile lor is pe masura muncii ce o depun deci nu stiu pentru ce fac aia greva. Eu nu leas da nimic, ba leas micsora si mai mult salariile, pentru ca elevii stau f prost la mai toate capitolele, aia arata ce profesori au, sa fim seriosi.
Orice job are un salar, daca te vede sefu ca esti mai muncitor, ca esti mai bun, iti da marire, la astia sa le dea marire pentru ce anumne? Ca se dcuc la scoala stau acolo si dorm, apoi merg acasa?
Nu frate analizati, cercetati, vazut dupa ce elevi are, nu dai bani asa dopara pot prezenta, gata am facut o facultate deacu trebuie sa iau bani multi doar ca ma numesc profesor.
Ca orice job si aici ar trebuie sa exite diferente, deci un mecanic este platit mai putin sau mai mult fctie de cit de priceput este, corect? Asa ar trebuie si aici, deci greva lor mi se pare nejustificata si cererile lor la fel.
E treaba lor ce vor, acum, daca vor si primi acei bani as avea cateva pareri despre asta...
Foarte bine. Nu au iesit in greva de placere ci pentru ca statul le da salarii mizerabile. Deci e vina Statului si el ar trebui sa-i plateasca.
Te duci la un mecanic, la un meserias care construieste case, la un meserias care pune fainta, care instaleaza AC, o sa observi ca nu toti, chiar daca fac exact acelasi job is platriti la fel corect?
De ce? Pt ca depinde cit de buni is fiecare, nu crezi ca si aici in cazul asta situatia trebuie sa fie la fel?
Ok ceri salar mai mare de ce? Meriti, ai studenti f bine pregatiti, sau toti is varza? Vii la ascoala le spui la elevi cititi din carte, tu stai si cine stie ce faci, vrei marire de salar, pe ce baza?
Analizeza frate analizeaza, daca ai facut o scoala, de acum nu gata trebuie sa fii platit cu multi bani. Citi nu fac in ziua de azi facultati si mai stiu si eu ce scoli, citi dintre ei is cu adevarat buni?
Exista diferente de plata intre ei? Exista, astia din invatamint de ce nu ar face la fel?
Eu i-as analzia, i-as angaja doara daca se pricep, nu te pricepi du-te da cu matura, nu vii la scoala doara cu prezenta si apoi ai si pretentii, vreoi bani multi.
Au salarii de mizerie spui tU? sincer nici pe alea nu le marita, majoritatea nu le merita, pe bune.
Sint si profesori buni, dar putini, te asigur ca aia nici nu au iesit sa faca greva.
Arata frate ca ai rezultate, eu din cate vad elevii majoritari is cam praf, deci ala este rezultatul profesorilor, arata cit de bine ia instruit nu?
Asa si de ce vrei bani mai multi? Asa ziceam si eu
Nu e vorba daca ei personal le merita sau nu. Voi vedeti problema asta fix invers. Fix salariile astea mizerabile îi fac pe tinerii talentati sa NU aleaga o cariera in invatamantul pre universitar. Ce se intampla daca profii sau salariu prost? Se intampla ca nimeni nu vrea sa fie profesor, asa ca profesori o sa ajunga doar cei care n-au fost in stare de altceva si foarte putini oameni cu chemare. Nu pentru profii actuali trebuie sa creasca salariile ci salariile trebuie crescute pentru profesorii de maine, de peste 10-20 de ani. Daca ai salarii mari ai si calitate mare.
Gargara, cui ii place ceva, o meserie o face in primul rind din placere, apoi p[t bani, iar daca esati f bun, vin bani multi dupa.Deci arata ca esti buna, apoi vin si banii, sau poti sa ceri.
Nu veni ca esti profesor fara sa arati nimic.Nu vad problema deloc invers, o vad exact asa cum este, poate ca nu o vezi tu, sau tu cauti explicatii care nu-s pe nicaeri.
Daca profesorii au salariu prost, adica? Ce salariu ai vrea sa aiba, sau ce consideri tu salariu prost?
Salariile trebuie sa fie undeva cam pe acolo la multe joburi, nu trebuie sa existe diferente uriase, ca ajungem altundeva, o dam in altele.
Deci ingineri, doctori, profesori etc, ar trebuie sa aiba salarii cam pe acolo.Dar, cum am spus, vrei mai multi bani, arata cai meriti.
Nimeni nu vrea sa fie profesor, spui tu, deci dupa tine toti care fac o scoala, aleg acea scoala si meserie doar ca e bine platita? Te inseli, daca nu-ti place, daca nu te pricepi, ce faci? Tot insisti da, sa faci acea scoala, dai si bani numa ca vrei tu sa ai jobul ala care sar platri bine da?
Asa si cand teo pune ala la proba, sau cand teo vedea ca esti balarie, ce crezi ca se intampla? Te da afara, deci eu asta am spus, profesorii testati, care nu-i bun valea.
Nu exista ce crezi sau spui tu, adica toti sa aleaga o meserie dupa cum este platita.Sint si astfel de persoane, dar majoritatea merg pe pricepre si placut.
Nu ai cum sa cresti salariile doara pentru profesori, asa se trezesc toti ca vor saalrii mari, nu poti avea diferente mari intre meserii, doar ca is aia profesori, sau cas doctori.
Ce doctori is in RO? parapastie, doctori pompieri, f slabi, te asigur cas slabi rau, comparativ cu tarile dezvoltate, dar se trezesc ca vor salarii ca aia.
Daca ar venit toti ca vor salarii mari nu ar avea guvernu bani sai plateasca, nici daca ar fi tilharii cinstiti
Salariu este asta la nivel de tara, daca tara este saraca nu vii tu ca vrei sal; ariu ca in Germania sau mai smtiu eu unde.
Nu stiu de unde aveti ideile astea comuniste Bine ca si preturile tilharii ar trebuie sa le alinieze cumva corelate cu ce salarii sunt, dar acum nu-s, avem preturi f mari si salarii mici, asta pentru ca RO eszte o tara prpadita unde cei care guverneza fura si ce se mai gaseste
Daca ai salarii mari ai si calitate spui tu? Asta daca gindesti ca un robot, ca un calculator.
Daca ai bani, nu ai ce face cu ei, tu crezi ca banii aia f multi te face pe tine mai destept? Nici pomeneala, tu o sa fii tot ala cu bani sau fara bani.
Banii ceti pot asigura? Ceva materiale, dar tu ca om esti tot ala.
Deci despre ce calitate vorbesti tu? Daca tu vii si spui ca faci calitate doara daca ti se dau bani multi, aia arata ce nivel ai, cit de calitativ esti
Sincer au dreptate.
Daca statul roman nu le ofera salarii decent si un sistem in care sa perfomeze.