In Romania este mare nevoie de asa ceva, romancele sunt foarte discriminate, traim intr o societate foarte misogina, nu vezi cate cazuri de femei batute, violate, agresate suntem nr1 in europa la acest capitol, desi este nevoie de asa ceva, trebuie schimbata mentalitatea romanului, asta se va schimba in timp
Exista si feministi baieti, nu doar feministe. Feminismul in sine ca ideologie e una idioata care a facut foarte mult rau mai ales femeilor.
Depinde despre ce vorbim. Feminismul in esenta lui sustine egalitatea drepturilor femeii cu ale barbatului si sunt total de acord cu asta. Insa majoritatea "feministelor" sustin superioritatea genului feminin fata de cel masculin...sau vor egalitate, dar sa fie ele "mai egale" sa zic asa Sa nu li se ceara lor sa gateasca, dar daca sunt chestii de carat, clar le cara barbatul, iar barbatii care nu le ofera locul in transportul public sunt niste nesimtiti si bineinteles ca daca ies la intalnire, ii revine barbatului datoria sa plateasca. Astea sunt doar cateva exemple, ideea e ca in general cam asta e mentalitatea asa-ziselor "feministe" si pe astea nu le sustin. In schimb am tot respectul pentru cele care sustin feminismul asa cum e el de fapt si isi asuma si inteleg faptul ca in calitate de femei au dezavantaje, dar si multe avantaje la care ar trebui sa renunte pentru egalitatea dorita.
Atunci deduc ca Romania nu e tara civilizata. Inca exista la foarte multi oameni (nu la toti) mentalitatea ca femeia care are mai multi parteneri e curva. Inca multi considera ca e treaba femeii sa gateasca, sa spele, sa se ocupe de casa in general. In trafic, daca e una care conduce prost, reactia generala e "normal, doar e femeie". Inca exista foarte multe domenii in care unei femei ii e greu sa activeze din cauza prejudecatilor, chiar daca e mai buna decat multi altii. Ti-e usor sa spui ca feminismul nu isi are rostul la noi cand nu esti femeie si nu te ciocnesti de tot felul de situatii. Si oricum, nu e ca si cand e vreo mare miscare feministă in Romania, proteste si mai stiu eu ce, deci nu vad cu ce te detanjeaza.
Adica despre cele care asculta piesa asta toata ziua? Parca asta era imnul feministelor. https://www.youtube.com/watch?v=JDUjeR01wnU
As zice ca sunt persoane care nu cred in egalitatea de drepturi si de obligatii dintr-o relatie. Femeile s-au emancipat de multa vreme. Au aceleasi drepturi precum barbatii. Cred ca traim intr-o lume a barbatilor dirijata de femei. In ce casa nu vezi femeia sa dirijeze tot :)
RosaliaOriginala întreabă:
anonim_4396 întreabă: