anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce părere aveți despre globalizare?
Globalizare ce se manifestă prin cunoașterea limbii engleze mai peste tot în lume, prin rețelele sociale care răspândesc informația mai repede ca niciodată și îți dau oportunitatea să vorbești cu persoane din toate colțurile lumii. Prin filmele care devin o parte a culturii și exced nivelul național sau continental, de asemenea prin companiile multinaționale care universalizează produse-tip.
Începe să devină tot mai ușor ca persoane din locuri cât de poate de diferite să poată râde la aceeași glumă.

De bine? De rău?

9 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Faza e ca nu e globalizare e americanizare, se distrug culturi, traditi, dispar limbi, americani impun peste tot cultura lor, asta e păcat

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Corect. Americanizare.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ar fi culmea sa consideram de rau toate avantajele pe care nu le ofera lumea moderna.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

De real și de viitor. Nu se poate scăpa de asta. Cine nu, trăiește în trecut, rămâne în urmă. Dacă vezi și profiți de partea bună, e de bine. Dacă nu, tot aia e.

| Meme10Meme a răspuns:

Nu este deloc rau sa stim limba engleza, dar nici sa mergem in cealalta extrema.

| MeisterSchnitzel a răspuns:

Este și bine, și rău! Datorită mijloacelor moderne de comunicare poți vorbi cu prietenul tău care s-a mutat în alt oraș, nu mai trebuie să aștepți să se trimită scrisoarea. Totuși, există dezavantaje. Faptul că multe rețele de socializare, jocuri sau site-uri (inclusiv TPU) permit comunicarea în anonimat, diverși copii au început să hărțuiască oameni (fenomen numit și "cyberbullyng"; recomand vizionarea documentarului "Umilința pe Internet" lansat anul trecut de echipa Zaiafet pentru detalii). Violența verbală este mult mai devastatoare din punct de vedere psihologic decât cea fizică. Apoi copilul are acces la foarte multă informație necenzurată și există riscul ca un copil mic și inocent să dea peste ce nu trebuie (la fosta școală aveam copii de 6 ani, cu iPhone, care înjurau ca la ușa cortului). Plus faptul că copiii care comunică exclusiv online pot avea probleme grave cu socializarea față-n față. Să nu mai vorbim de teribilul joc "Balena albastră", care a luat amploare tocmai din cauza internetului.
Nici la capitolul filme nu stăm prea bine deoarece mulți copii au acces la filme tot mai indecente (cine a văzut "The man behind the Sun" știe despre ce vorbesc).

| anonim_4396 explică (pentru MeisterSchnitzel):

Mulțumesc. Mă bucur că am primit un răspuns care arată ambele fețe ale monedei. De aia am și întrebat dacă e bine sau rău. Deoarece știam că nu e neapărat una sau alta, ci ambele, in diferite situații. Am urmărit documentarul, foarte bună recomandare pe acest subiect. Nu înțeleg cum userul suntserios spune că este atât de evident că e doar de bine. Binele perfect nu există pe pământ.

| sabin89 a răspuns (pentru anonim_4396):

Că arată ambele feţe ale monedei este bine. O întrebare însă îşi mai aşteaptă răspuns: În ce parte se înclină balanţa, înspre bine sau înspre rău?

| anonim_4396 explică (pentru sabin89):

În opinia mea si din perspectiva a ceea ce am trăit eu, înclină totuși spre bine. Dar aștept și alte opinii.