Mâncatul pe stradă este rezultatul a 42 de ani de comunism și ultimii 30 de ani de la revoluție în care a fost o economie de junglă, o hoție pe față.
În România interbelică, ca și în occidentul de atunci și de acum, existau terase, bodegi, cafenele, cârciumi pentru toate gusturile, buzunarele cu produse românești.
După 1990 s-au făcut legi care nu au încurajat un comerț pentru toate buzunarele cu produse românești.
Nu e civilizat, dar dacă nu ai unde, mănânci cum poți.
Oricum, chiar medical nu este recomandat o astfel de hrănire, predispune la îngrășare și alte boli.
Si 69 este imorala si o fac si cimpanzei sa mergem sa la spunem ca pacatuiesc,nu exista asa ceva,omul e cea mai penibila creatura din univers, ipocrita, falsa, egoista, mincinoasa, tradatoare
Te iubesc frate.Cel mai frumos raspuns.Mananci cum vrei, unde vrei, cu cine vrei si ce vrei.Atatea bune maniere m-au spart.
Aici intra manusa vorba aia "cu rusinea mori de foame", ce parere sa am, de fapt nu am nicio parere, daca ti-e foame si mai ai pana acasa de ce sa nu mananci un corn, un fruct, o merdenea, o felie de pizza, un hamburger ceva, pana la urma nu omori pe nimeni, mie cand mi-e foame si am ceva la mine de mancare mananc pe strada, mai ales daca mai am pana ajung acasa, nu-mi pasa daca se uita careva la mine sau daca comenteaza ceva, pana la urma e ceva normal care nu are nicio legatura cu codurile maniere, am mancat de atatea ori pe strada junk food-uri in special.
Presupun ca nu te referi la street food, nu?
Dar da... daca oamenii sunt pe fuga, pot sa manance un... pateu, linistiti
Nicio părere, dacă omul si-a dezinfectat mâinile. ))
Nu știu dacă acest lucru ține categoric de bunele maniere (ar fi cea mai mică vină a pofticioșilor), mai important e să nu se arunce ambalajele aiurea, când există atâtea cosuri de gunoi, amplasate pe oriunde, de către primăria fiecarui oraș.
Lasa codul ala ca si ala a fost facut de niste unii cum le-a convenit lor, n-are nimic daca mananci pe strade, ce are? De ce sa condamne acest lucru? Pe ca baza?
Fac unii niste reguli care ascuns vor sa faca lumea ce vor ei de fapt, iar daca nu faci ca ei, nu e bine domne, si multi pun botul si isi induc asta.
Totul e sa mananci civilizat, curat cu gura inchisa si asta e de ajuns, e bunul simt.
Eu zic ca momentan contravine regulilor anti-covid, ca sa mananci trebuie sa dai masca jos, asta ma deranjeaza pe mine nu ca mananca unul fast food pe strada!
Atat timp cat mananci intr-un mod frumos, nu te murdaresti la gura si nu mesteci ca un porc, eu zic ca este acceptabil. Cel putin pe mine nu m-ar deranja.
Este foarte avantajos pentru oricine, în special pentru persoanele foarte grăbite, și cărora nu le plac atmosfera de a sta la masă cu mulți străini. Totuși, ar trebui promovat mai mult ideea de a prepara mâncarea acasă, și de a mânca gătit acasă
Pai asta inseamna ca fast food-ul este impotriva acestui cod de bune maniere daca o luam logic, ceea ce nu are sens, mi se pare o aiureala treaba cu codul bunelor maniere, nu ai nevoie de o carte ca sa iti spuna cum sa te comporti in societate, totul tine de educatie si atat.
Nu am nici o părere atât timp cât e in limita bunului simt, când văd o persoana că mănâncă în hamburger sau langoș nu as avea treabă. zici așa că ai anxietate și nu au curaj sa mănânci și tu că alții :p invidioaso
Cum să nu?
Razi tu dar nu e rasul tau bunny :*
Atâta timp cât se respecta igiena, adică nu molfăi sau scuipi bucăți de sandwich in ceilalti si atâta timp cât arunci toate reziduurile acolo unde trebuie, eu zic ca este ok. Dacă stomacul cere... nu tine cont de locul unde te aflii pe hartă. Oricum cu măștile nu prea ai voie sa mananci, deci iese din discuție din alte motive decar cele de maniere.
Dezvoltă, te rog.
I don't understand you.
Bună,
Codul bunelor maniere spune și că ar trebui să mâncăm cu gura închisă, lucru contradictoriu cu ceea ce spun experții(în ciocolată, brânzeturi, etc. deci mâncare, ba chiar și băutură).
Părerea mea este că ar trebui să se mănânce în locuri special amenajate. Și nu este nici o problemă dacă cineva mănâncă pe stradă pentru că se grăbește(se vede atunci când cineva are ceva important de făcut și nu are timp să mănânce acasă sau la restaurant).