| DonEduardo a întrebat:

Ce parere aveti despre mostenirea averilor?

22 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

O părere bună, dacă există avere de moștenit.
Dar în practică nu este așa de simplu.
Eu de exemplu am renunțat de 2 ori la moștenire, ca să păstrez o relație bună cu familia.

| Mosotti a răspuns:

Pai normal ca ar trebui parintii sa lase de mostenit la copii, cui sa lase altfel?!
Si e f bine, ca daca ai baban de mostenit o duci f bine f usor, de ex daca ai bani multi, investesti in imobiliare noi, inchiriezi si traiesti din chirii ca boierul, ca daca lasi banii in banca, ii papa inflatia, asa chiriile le updatezi la zi cand e.

| DonEduardo explică (pentru Mosotti):

Si ai muncit cumva pentru toate alea?

| Mosotti a răspuns (pentru DonEduardo):

Si de ce trebuie neaparat sa muncesti pentru ele?! Nu traim sa muncim, muncim ca sa traim, iar daca am posib sa am timpul tot pentru mine liber, de ce nu? De ce sa ma chinui eu sa muncesc pentru altul de dim pana seara? E nonsens.
Ca daca nu mi le lasa mie parintii, dupa ce mor ei, le ia statul adica alti bogatasi, de ce?! E o idiotenie.

Si oricum cuiva averea parintilor mei va ramane daca mor ei, deci oricum ar fi, tot unuia sau unora care n-au muncit pe ea ramane, deci de ce sa nu fiu eu ala? Daca tot is fi-su?!
Adica de ce ar ramane la niste straini care n-au muncit pe ea, si sa nu ramana mie care-s fi-su?!

| DonEduardo explică (pentru Mosotti):

Pentru ca exista copii in africa care mor de foame si animale pe cale de disparitie.

| Mosotti a răspuns (pentru DonEduardo):

De aia sa se ocupe statu ca de aia ia zeci de milioane taxe si impozite, se arunca milioane de tone de mancare, deci e de unde, nu trebuie sa-i dea tata de la el.

| Mirel4412 a răspuns (pentru DonEduardo):

Fiecare doneaza cat poate si cat vrea, asta nu inseamna ca daca am o casa de la parinti trebuie sa o daram sau sa le-o donez, fiecare face ce vrea, daca esti un om bun doneaza tu casa in care stai, unii copii nici nu au apa si tu irosesti minim 30 litrii la spalatul pe dinti.

| Freya1 a răspuns:

Noi cand suntem singuri (adică fara copii) avem tendința să facem ce vrem si cat vrem pentru noi.Dar o data ce avem ochii tindem mult pentru a face si a strânge ca sa aiba ei după ce nu o sa mai fim noi.
Deci de cele mai multe ori cam asa functioneaza treaba.Parintii strâng averi, au grija de o casa etc pentru as putea ajuta copii cu a ele lucruri.Adica am o parere buna si asa as face si eu.

| Catrice a răspuns:

Nașpa când e multi membrii.

| CodrutElian1990 a răspuns:

In ce sens tigrule?

| DonEduardo explică (pentru CodrutElian1990):

Adica tu crezi ca parintii ar trebui sa lase bani mostenire copiilor sau nu?

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru DonEduardo):

Aaaa! Te referi la bani? Cred ca ar trebui sa lase atat cat pot.
ar anii, de regula este o mostenire volatila. Adevarata mostenire este in bunuri, in special imobiliare.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru DonEduardo):

Scuze, am vrut sa scriu "Dar banii...

| sadrian46 a răspuns (pentru DonEduardo):

Nu ar trebui. Adică nu există o normă pentru asta. Dacă rămân, îi lasă, că nu pot să îi ia cu ei.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Pune intrebari concrete.

| oglindasultanului a răspuns:

Macar sa fie ce ai adunat in viata anterioara.

| Mirel4412 a răspuns:

Daca parintele e de acord sa ti le dea sunt bine venite, nu as vedea rau in asta.
Pe de alta parte, daca sunt mai multi frati iar parintele nu a lasat nimanui sau doar unuia mostenirea, atunci treaba e fucked up daca nu sunteti frati/rude bune si nu va intelegeti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ceva salvator pentru unii și profitabil pentru toți.

| Eisenheim a răspuns:

E un subiect oarecum enigmatic,unii părinți de exemplu vând tot pe parcursul vieții lor,chiar daca urmașii lor nu au locuință,o duc greu,averea străbunicilor,apoi a bunicilor,chiar și a lor dacă au timp înainte să moară,și toate astea pentru un singur motiv:,,lasă să vadă și ei ce înseamnă greul,să se chinuie,până când în nas,noi ne-am făcut avem ne doare in ---- de ceilalți!" Totuși, mă bucur să aflu uneori că sânt și părinții care vor binele și se gândesc și la binele urmașilor, indiferent daca ei au trăit bine sau greu happy deci cred că e bine sa lași ceva urmașilor, in sensul că ce rămâne oricât de puțin ar fi, sa fie al lor, nu sa vinzi totul pur și simplu pentru mândria că ai fost mai deștept și ai reușit și copii tai nu au reușit iar tu ca părinte crezi că astfel ii pedepsești pentru că nu au fost ca tine happy

| DenqOO a răspuns:

Stiu ca sunt foarte multi oameni foarte ofticati si li se pare nedrept ca cineva sa mosteneasca o avere de la parinti pe cand altii nu. Si vor egalitatea sanselor.
Pentru acesti oameni le-as spune ca nu numai averea o mostenim de la paritni sau bunici. De multe ori poate mostenim lucuri poate mai bune pe termen lung. Pentru ca unele persoane nu au putut sa fie ajutate in nici un fel de catre parinti si alti au fost foarte mult ajuta-i in a fi indrumati intr-o cariera si educatie si de multe ori au mostenit un job. Au avut parinti care au lucrat in domeniu si le-au predat mai departe.
Intr-o tara ca Romania in care platesti un credit pentru casa 30 de ani si pana ajungi sa ai un job de care sa fi multumit de salariu (depinde de fiecare om) sa se mosteneasca o avere mi se pare ok.

| DonEduardo explică (pentru DenqOO):

Nu mise pare deloc corect. Toti trebuie sa avem sanse egale.

| DenqOO a răspuns (pentru DonEduardo):

Atunci inoarcete in comunism si sa vedem daca iti place. Ca acolo se predica foarte bine ideea de sanse egale. Si pun pariu ca faci parte din categoria de oameni carora le este lene sa mute si un creion.