Nu ca ar fi o regula, dar unele dintre ele ar putea fi obsesiv-compulsive, tipicare, cu neincredere in oameni si multa anxietate din orice, teama de esec, ultra conservatoare samd.
Pai am o parere buna daca chiar si poate sa faca ce crede, altfel am o parere proasta.
Nu prea iau în seamă persoanele care doar "cred" sau doar "zic".
E o mare diferență față de cei care chiar fac.
Este felul ei de a fi, nu știu ce as putea crede, sunt multi asa adica nu este un caz rar, cred ca multi consideră ca fac lucrurile mai bine, ca se implica mai mult decât alții
Ii place munca .
Acum vorbind serios, cred ca are probleme de încredere, considera ca dacă lucrează in echipa iese totul prost.
Sau invers, n-are incredere in nimeni decat in ea (persoana). Semn de cip-cirip la bostan.
Nu am nici o parere.
Sunt unele situatii in care o singura persoana poate face fata, poate sa se descurce, in altele nu.
Una este să creadă ea asta, alta este realitatea
Zic că este puțin cam figuranta, narcisistă...
E ok sa ai încredere în tine, dar nu-i ok să-i desconsideri pe cei din jurul tau
Ai zis bine, e vorba despre narcisism. Dar sunt doua feluri de naricisim, unul e de tip grandomanie, celalalt de tip vulnerabil (introvert si de victimizare).
Al doilea, narcisismul vulnerabil este in majoritatea cazurilor insotit de neuroticism (https://www.choosingtherapy.com/neuroticism/) si comportament obsesiv-compulsiv (https://ro.wikipedia.org/wiki/Tulburare_obsesiv-compulsiv%C4%83).
La esenta toate acestea se intampla ca un apanaj al unei anxietati esentiale, adica una surda, continua, ca o a doua natura, despre care persoana nici macar nu este constienta, din moment ce asa e de cand se stie. De unde si dificultatea de a renunta la ea: pe de-o parte nu stie exact despre ce este vorba, nu o intelege ca si fenomen, nu are termen de comparatie sa vada cum ar fi fara anxietate si in final ar insemna renuntarea la sine, la o bucata din personalitate.
Anxietatea asta, teama de orice, teama de "ceea ce este" naste un intreg lant al slabiciunilor, de aici deriva neuroticismul si sindromul obsesiv-compulsiv. Totul se invarte in jurul sinelui, totul trebuie sa se miste in sensul rezolvarii anxietatilor, angoaselor, toti cei din jur trebuie sa actioneze pe linia asta, altfel sunt neaveniti si inutili, uneori chiar perceputi ca dusmani.
Viata langa o astfel de persoana este un iad, este cea mai mare pedeapsa pe care o poate primi o fiinta umana in vreme de pace, pedeapsa de a suporta o persoana narcisist-vulnerabila...
Cred ori ca nu a avut persoane potrivite pe langa ea, ori e foarte independenta