Oamenii săraci întotdeauna îi vor ajuta pe ceilalți,pentru că știu ce înseamnă să nu ai.În schimb,oamenii bogați tund să uite de unde au plecat,din ce au,din ce-ar mai avea,sunt avari,nu se mai uită la cei din jur, te uită chiar dacă ați mâncat din aceeași farfurie, fie familue, prieteni, etc.Lumea s-a schimbat mult, oamenii s-au schimbat foarte mult.Eu prefer oamenii care sunt săraci, dar cu frică de Dumnezeu, care nu uită de tine și nu te umilesc atunci când ajung mai bine decât tine.În general, oamenii care ajung mai bine decât tine tind să te trateze cu superioritate.Sincer,îmi este dor de timpurile când oamenii erau sociabili, amabili, respectuoși, egali. Când familia era familie, prietenii erau prieteni și restul lumii merita respect.Nu îmi place societatea în care trăim acum.
Am cunoscut o astfel de persoana mai si primea bulling din cauza asta, era prea buna cu lumea, le facea bine dar nu primea nimic inapoi bun decat rau, acum numai stiu ce mai face, am avut o ca clienta era pe un grup de reciproc.
Parerea mea nimeni nu trebuie ajutat, degeaba ajuti omul ca cand nu il mai ajuti vei fii urat
Ce am patit eu
intr o seara de iarna ma duc la un copil sa ii fac pc ul,care pc era de un secol nu am reusit sa fac nimic, copilul avea retardat mintal, iar masa era vai de capul ei, asa ca am incercat sa le ajut si eu cum puteam,am scris povestea pe Facebook,asa ca am gasit o asocietate,ce crezi ca a spus tampita aia de masa ca vezi doamne eu i am stricat pc ul antic,na sa mai ajuti gunoaie,nu le am cerut nimic, biletul meu de calatorie,plus frigul,am lasat si niste memori ram,na sa mai ajuti gunoaiele,am aflat apoi ca aia a fost dictorita dar ti a pierdut barbatul si a suferit o despresie si a ajuns femeie de curatenie la metro, in fine dar nu trebuia sa ma faca hot iti dai seama ce de rahat m-am simtit, adica eu ma interesez de ei si ea ma face hot ca cica am luat memorie ram si i am stricat anticitatea, am si un vecin in curte tot asa le ajutam nu primeam nimic, nu merita sa ajuti, sunt gunoaie care nu bun simt, ei cred ca te fraieresc de fapt, am mai intalnit gunoaie, dar acum pun frana cand vad ca uni cer multe
Sa stii ca cei care mult sunt zgarciti si au un caracter infect, omul sarac asa cum este este mult mai uman, deci sunt banatean dar sunt zgarciti rau de tot nici un pahar de apa nu iti dau, am fost la tgani mau pus la masa cu ei, dintre toti banateni sunt cei mai zgariti, se vede diferenta intre Timisoara si dumbravita de exemplu sa vezi ce increzuti se cred acolo aia ca vezi doamne au fost si ei in Germania si vad pe alti ca pe niste gunoaie
Nu e vorba de placerea de ajuta, este vorba de placerea ce o simte acea persoana pentru sine.
Cu alte cunvinte sunt oameni vai mama lor, datori putrezi, dar se baga peste tot, pentru ca vor sa fie in centru atentie, vor ca oamenii sa vorbeasca de ei, mai simplu spus au ceva probleme cu capu, sanatosi sigur nu-s.
Tot ce fac acesti oameni, nu o fac pentru cei pe care ii ajuta, o fac pentru ei, sa arate ei la lume ce buni is ei, sa arate ca ei fac dreg etc despre asta este vorba./
Un om sanatos la cap, care are bani putini, care de abia ii ajung lui, nu se duce si da altotra.
Am si eu aici linga mine pe unu exact asa.E putred de dator dar., cand auzi, i-am trimis lu vecinu din RO 3 sute de dolari, nu stiu ce problema avea.
Oamenii astia is de aia care cauta prin orice atentie.O persona instarita isi vede de treaba ei, pentru ca de nu sioar vedea, ar ajunge si ea la fel ca aia, prapadita, iar asta nu-i convine.
Nu va ginditi ca vai ce oameni is aia, wow uite saracu ala, n-are dar tot da de la el altotra da pentru ca mai bine moare el de foame, dar se simte bine ca il vorbeste lumea de bine, se crede nu stiu ce erou, cand de fapt este un tantalau
In general, persoanele care au multi bani nu se obosesc de altii, nu prea le pasa mai pe scurt, nu ajută oamenii nevoiași pentru ca sunt egoisti ( dar acum ma refer la unii, nu la toti).
Cei mai puțini instariți sau săraci, știu cat de grea e viața, si cu putinul pe care îl au, tot ei ajută mai mult. Sunt buni si darnici, suflet cald.