anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce parere aveti despre o persoana care e batjocorita ca provine dintr-o familie saraca si care spune celor ce o batjocoresc ca ea isi cunoaste valoarea si ca insultele lor nu o afecteaza dar... jura razbunare si trece la fapte, razbunându-se "pe la spate" pe cei care o batjocoresc?

Răspuns Câştigător
| Anyo1988 a răspuns:

Cu riscul de imi urca in cap pe toti cei ce vor citii nu sunt deloc de acord cu ideea " ochi pentru ochi dinte pentru dinte " din pacate in prezent astfel de idei conduc lumea si din cauza unor astfel de idei si altora asemanatoare sa ajuns unde suntem azi, ne razboim pe strada si nu ne mai pasa unii de altii poti fii calcat in picioare de oricine ca nimanui nu ii pasa, si da mi se pare normal sa te afecteze chiar daca spui ca nu oamenii cu suflet bun in general sunt cei ce pun la suflet insa am sa spun ce am mai spus in trecut " tine cont in proportie de 70 % de ce gandesti si ce simti tu despre tine si 30 % de parerea altora, fa o medie si vezi unde ajungi " iar pe langa asta ca nu stiu cat de mult se aplica in cazul asta, in cazul de fata mai degraba cred ca s-ar aplica " gura lumii nu inchizi niciodata " si asa este oamenii vor avea mereu ceva de comentat oricat de perfect ai fii chiar daca cineva ar fi perfect oamenii vor comenta oricum vor zice " ca nimeni nu este perfect, ce ai ceva imperfectiuni ascunse si bla bla " deci daca stii ca poti mai mult, nu te descuraja, lasa-i sa comenteze nu te mai razbuna ci fa ceva. Atunci cand vei demontra adevaratul tau potential multi dintre ei este posibil sa se apropie de tine din diverse motive si chiar daca nu asta e ei fac doar ce pot cat ii duce capul atata fac, chestiile astea depind de educatie si de anturaj plus de asta oamenii care batjocoresc pe altii de obicei fac asta pentru ca ei sunt niste oameni mizerabili si se simt bine cand vad ca cineva este sau se simte mai mizerabil decat ei deci capul sus si mergi inainte

12 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Mda...poate ca-si cunoaste valoarea,dar nu si rautatea,iar aceasta rautate anuleaza si valoare si caracter.
Un copil crescut in lipsuri,necajit, bun la invatatura, inteligent, va avea -vreau sa sper-si puterea de caracter sa treaca peste micimile umane.
Pentru ca toti ne numim oameni, dar nu toti suntem...

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Că greșește când procedează așa. Răzbunarea e arma prostului.

| Drimmero a răspuns:

Orice actiune are si o reactiune, empatizez cu persoanele care vin dintr-o sfera sociala 'underdog', mai pe scurt din categorii sociale defavorizate si ma enerveaza teribil sa vad oameni de genul care sunt minimalizati sau chiar calcati in picioare de o gasca de idioti. Numai oamenii inferiori si prosti se leaga de oamenii sarmani, daca ar fi 5 minute in pielea acelor persoane sunt curios daca si-ar pune streangul la gat. E normal sa reactioneze asa pentru ca persoanele astea batjocorite strang frustrare in ele, si din cauza situatiei pe care o au acasa si in viata de zi cu zi dar si din cauza ca lumea se foloseste de asta pentru a incerca sa ii umileasca, e o rabufnire ce poate avea consecinte nasoale daca persoana in cauza e vulcanica, daca i-a mancat in dos p-aia sa suporte consecintele mai pe romaneste.

| Mosotti a răspuns:

Pai persoana are dreptate, spune asa ca sa ii deruteze pe aia, si apoi le da la cap, aia asa merita, nu neaparat ca o afecteaza ci sa-i pedepseasca pe jigodii.

| Emma30555 a răspuns:

Razbunare nu folosește la nimic, vorbele urate nu se schimba, acei oameni nu își vor schimba părerea despre ea și nici nu se vor schimba. Ideea e sa facă ceva care sa schimbe situația, sa conteze. Faptul ca face rău celor care se poarta urat nu înseamnă ca face ceva bun

| wildthing a răspuns:

Mi se pare ceva normal. Chiar daca iti stii valoarea, e normal sa te afecteze faptul ca esti batjocorit/a, iar daca ai si ceva orgoliu, te vei alinia celebrei zicale "I don't get mad, I get even".
O sa fac chiar o conexiune cu un film pe care tocmai l-am vazut pe Pro Cinema, intitulat "Prea frumos sa fie adevarat", care m-a enervat atat de mult incat la final, l-am injurat pe scenarist de l-am spurcat. laughing Chiar daca in film nu e vorba de batjocura, are totusi o oarecare legatura cu situatia prezentata de tine. E vorba despre o tipa care il alege pe un tip bogat, in detrimentul unuia aparent sarac (care de fapt era foarte bogat). Ei bine, gagica isi aduce aminte ca de fapt ea il vrea pe cel aparent sarac, (ce-i drept, inainte de a afla ca e bogat) dar abia cand celalalt a tradat-o...iar pana la urma fraierul o accepta. Ce nervi am! laughing Pai eu daca eram in locul lui, n-o iertam niciodata! laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bine face! Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte.Nu e deloc ok sa ridiculizezi persoana cu situație financiara precara.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ioi ce minte complicata ai! Tu trebuie sa fii femeie.

| FredericChopin a răspuns:

Bine corect razbunarea e mai puternica ca moartea

| gellalbie4ever a răspuns:

Nu e situatia lor, e situatia parintilor lor, pe care o discuta. Daca nu stiu sa se inteleaga unii cu altii, pe cale amiabila( verbala) se ajunge la conficte

| johnny1sibianul a răspuns:

Numai cei orgolioși jignesc pe cei săraci și se supără când aceștia ( cei sărmani ) se răzbună!

| Artemis68 a răspuns:

Salutare! Nu este ok cu răzbunarea....Nimic nu rămâne neplătit...