Se promoveaza increderea in sine, dar sunt persoane care o inteleg gresit, fara a-si face mai intai o introspectie si a fii realisti cu ei si cu nivelul la care sunt.
Increderea orbeasca fara cunoasterea de sine e teribila, tipologia omului care "le stie pe toate" trebuie evitata.
Incerc sa ma cunosc zilnic, sa citesc cat mai multa psihologie, cat mai multe materile despre cunoasterea de sine, sa imi observ actiunile si gandurile, si cu toate astea ma intreb zilnic daca e de ajuns, daca nu sunt situatii cand am fost efectiv prost, dar sunt si aceea care nu au nici o gara, e imposibil sa admita ca au gresit, stii ca te scot din sarite cand ii vezi, de obicei sunt oamenii care nu au de facut nimic toata ziua, dar le stiu pe toate, lasa-i in lumea lor.
Din moment ce educația științifică e zero la români, nu mă mir, ei nu gândesc rațional, critic și doar emoțional
Exista deja denumiri destule pentru aceste tipare comportamentale.Nu avem ce face, trebuie sa fim toleranti unii cu altii.
Și eu cunosc astfel de persoane. Dar ce pot face? Le ignor și îmi văd de treaba mea.
Neimportant întreabă: