| Yparisa a întrebat:

Ce parere aveti despre oamenii care ridica in slavi saracia? E o metoda de coping pentru ceva ce simt ca nu au puterea sa schimbe?

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cu nu am auzit pe nimeni sa ridice în slăvi sărăcia.

| Drimmero a răspuns:

Cine ridica mai concret saracia in slavi? Nu e ceva cu care sa te lauzi, genereaza multe probleme, dar nici rusinos nu e, nu oricine are bulan sa se nasca intr-o familie instarita unde au totul pe tava si au acces la educatie si prilej usor de dezvoltare. Cand ai totul la discretie viata e foarte usoara si nu ai greutati, totul e roz. Oamenii saraci care reusesc in viata in ciuda piedicilor pe care le au sunt mult mai valorosi decat cei bogati care au fost mereu asa.

| Freya1 a răspuns:

Cred ca tu te referi la persoanele ce spun chestii de genul "mai bine sărac dar fericit" sau "prefer sa am o condiție medie ca as fi mai împlinit și mai puțin stresat" ceia ce mi se pare corect.
Și eu prefer o condiție medie în schimbul unei vieți liniștite decât sa îmi bat capul cu afaceri, cu stres, cu presiuni.

| Dismally a răspuns:

Eu n-am auzit pe nimeni sa-si doreasca sa fie sarac big grin

| iulia0514 a răspuns:

Sincer as dori un exemplu de om care face asta ca până acum nu am auzit asa ceva

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te referi la cei care afirmă că deși nu au o situație materială bună, sunt totuși oameni demni și se mulțumesc cu ce au?
Poate că acesta e și adevărul. Adevărul lor. Ei se simt bine așa, cu puținul lor, nu caută îmbogățire și nu pun prea mult preț pe lucrurile materiale.
Să știi că ei sunt mai fericiți sufletește față de cei care se zbat și lupta pentru avere, cărora avariția nu le da pace, și oricât ar avea, niciodată nu e de ajuns, pentru că din mult vor și mai mult.
Nu toți care vor avere sunt avari, dar trebuie sa existe un echilibru in toate.

| minrest a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu se poate face avere prin avaritie, in universul asta, dar tu, din invidie fata de cei care au si ei acolo cateva bunuri, ai inventat un univers imaginat, in care avere fac cei care strang si profita de orice ban pe care il pot pretinde. Iar saracii aia demni de care spui, care se multumesc cu ce au, ce ar putea sa faca? Sa fure? De aia nu muncesc sa obtina o calificare mai cautata, pentru ca nu pun pret pe lucrurile materiale?