Acum depinde si despre ce context vorbim!
dupa mine sunt 3 mari categorii despre care poti discuta :
1 ) Oamenii cu probleme psihice
-Aici nu ai ce sa zici... oamenii aceia nu au discernamant si nu isi mai dau seama ce fac!
Aici nu este vina lor ...si nu cred ca merita blamati de societate, si mai ales de biserica pentru fapta pe care au savarsit-o atata timp cat boala i-a impiedicat sa isi dea seama ce fac
2 ) Oamenii care se sinucid din motive banale... dragoste, bani ..etc :
-Pentru mine acesti oameni sunt dovada suprema de lasitate.....indiferent de cat de grea e viata, indiferent de cate lovituri ai primi...atunci cand mai ai o umbra de speranta, nu ai dreptul sa renunti la propria viata!
Fiindca sincer viata e un dar...si nimeni nu are dreptul sa renunte la ea doar pentru ca a primit o lovitura!
Acesti oameni sunt doar lasi...sunt oameni in lume care traiesc paralizati de 50 de ani si inca iubesc viata!
Cand vad la tv stiri despre pustani de 18 ani care s-au sinucis pentru ca s-au despartit de prietena... ...sincer,chiar nu imi trezeste pic de compasiune!
Doar o repulsie datorata prostiei...
si 3 ) oamenii cu boli incurabile care traiesc un adevarat chin :
-Aici parerile sunt impartite...si eu personal cred ca, cu toate ca viata este un dar si trebuie pretuita la maxim...atunci cand esti bolnav in faza terminala *de cancer sa zicem *, si trebuie sa suporti niste chinuri ingrozitoare ..cu toate ca stii ca nu mai sunt sanse sa te faci bine niciodata, cred ca intr-un fel ai dreptul atunci sa alegi ce sa faci cu viata ta!
In anii 90 era chiar o disputa pe acest subiect... datorata unui doctor numit dr kivorkian, care milita pentru dreptul bolnavilor in fara terminala de a isi alege singuri soarta!
Aici sunt de acord ca sinuciderea asistata este o alegere personala!
Poate ca sa renunti la propria viata este un pacat capital...dar atunci cand boala nu iti mai da nici o speranta, si trebuie sa induri niste chinuri groaznice pentru restul de zile pe care le mai ai. ..sincer cred ca este o decizie personala, si indirerent care ar fi ea. ..trebuie respectata
Hai totusi sa nu-i uitam pe cei de la emisiunea "1000 ways to die" (ras sadic)
Inseamna ca ori au avut probleme psihice, ori si-au pierdut tot ce au avut(casa, masina...). De obicei oamenii se sinucid pentru lucruri banale (s-au certat cu cineva...) funda?
Păi există două variante: ori sunt oameni cu probleme psihice (şi în cazul ăsta n-am ce zice despre ei, unii oameni o mai şi iau razna), sau pot fi oameni care simt pur şi simplu că nu mai pot trăi din cauza problemelor (financiare, sentimentale, familiale, etc.) şi nu găsesc altă scăpare decât să-şi ia viaţa, iar în cazul ăsta eu nu pot să zic decât că au foarte mult curaj. Mulţi spun că doar laşii se sinucid, dar nu e adevărat. Trebuie să fi curajos ca să faci aşa ceva. Oricum, pe mine mă deprimă subiectul ăsta, pentru că mi-e chiar milă de ei. Nu îmi pot imagina cât de distrus poţi fi ca să recurgi la o astfel de modalitate de a-ţi rezolva problemele.
Oameni care dau de greu si intra in depresie
Din moment ce dumnezeu iti da o viata El te pune la nenumarate incercari si teste
oricum dupa ploaie vine soare
Ioi, asta da intrebare! Poi pentru ei cu siguranta nu vor fi bine(dupa biblie) desi nu putem fi siguri de asta deoarece nu s-a intors nimeni sa ne spuna. Fiecare face cum crede ca e mai bine pentru el. Eu niciodata nu as face asta din cauza dragostei cum fac majoritatea, toate se rezolva doar ca nu toti cred in ajutorul primit.
Exista mai multe motive pentru sinucidere.Sunt unele cazuri de religie.Sau daca oameni pierd tot ce au avut spun ca nu mai au pentru ce sa piarda asa ca se omoara.Sau imi sunt si cazurile plsihologice, oameni se omoara fara sa au habar de ce sau daca e rau sau daca e bine sau din astea. Funda?
Oamenii care se sinucid abuzeaza de prea multa libertate pe care o au. In plus, grabesc o consecinta inevitabila a vietii. Mi se pare o prostie.
Sa nu ne pripim cu concuzile, oameni buni. Personal nici eu, nu am o parere foarte buna despre cei ce se sinucid.
Insa, exista mai multe posibilitati, iar eu cred ca sunt doua tipuri de oameni ce se sinucid.
Sa iti dau un exemplu. Demult, pe cand inca se incerca tratarea diferitelor forme de scizofrenie, un medic a descoperit medicamentul Seroquel, un medicament ce are ca substanta activa quetipatina. El, a realizat testele sale pe un grup de detinuti bolnavi de schizofrenie sau tulburari bipolare din cadrul unui penitenciar. Medicamentul a dat rezultate uluitoare, insa dupa intreruperea tratamentului, acestia au inceput rand pe rand sa se sinucida.
Ei, acei detinuti, s-au sinucis, din cauza boli mentale pe care o aveau, scizofrenia, o boala cu care fara ajutor nu poti sa lupti singur. In aceasta situatie, eu as da vina pe autoritati, din cauza neglijentei lor (nu pe bolnavi). Singura lor greseala, a fost ca erau bolnavi de schizofrenie, adica s-au nascut cu ea, iar din cauza faptului ca nu se descoperise tratament, au murit, moartea fiind o consecinta a bolii.
Insa, mai exista un tip de oameni ce se sinucid. Cei ce sunt coplesiti de probleme din anumite puncte de vedere(financiar, sentimental etc) si aleg sa se sinucida, acestia nu au nici macar o scuza. Aceste probleme mereu au o rezolvare, chiar daca aparent in fata vezi doar usi inchise. NU PUTEM MURI DE FIECARE DACA cand ne simtim coplestiti de asemenea probleme, dupa parera mea.
Parerea mea este ca acesti oameni nu inteleg cit de pretioasa este viata, si ca ne este data pentru a o trai cu capul sus indiferent de situatie, indiferent de obstacole..Sunt oameni slabi de caracter, care cred ca viata e roz.Ei fac de obicei nu din motive serioase, fac asta in momente cind nu le mai lucreaza bine sistemul nervos si fac din tintar armasar
anonim_4396 întreabă:
stropescgagici întreabă: