| sopranaCadaverica a întrebat:

Ce parere aveti despre obiceiul dintre doi amici (femeie si barbat) de a nu-si strange mana macar sau evitarea imbratisarii/sarutului formal pe obraz? Doar se saluta reciproc, privindu-se o secunda, si incepe discutia... Mentionez ca femeia e timida si nu indrazneste sa faca,, pasul", dar nici barbatul respectiv nu initiaza.

11 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

E cam aiurea să întindă o femeie mâna spre un tip.
Încă nu suntem de ajuns de americani pentru asta,
Posibil să se „spargă gheața" la un moment dat, totuși.

| T0T a răspuns (pentru mihai69):

Eu nu sunt din America și am dat mâna cu fete/femei destule și de asemenea sunt oameni din anturajul meu care au făcut la fel.

| mihai69 a răspuns (pentru T0T):

N-ai priceput nimic: eu spuneam că la ei nu e nicio problemă dacă FEMEIA întinde (prima și din proprie inițiativă) mâna către un bărbat. Nu invers, că asta se face peste tot. E vorba despre cine inițiază salutul! La ei nu (mai) contează sexul persoanei, la restul lumii „necivilizate", cam da.

| T0T a răspuns (pentru mihai69):

Mi s-a întâmplat și viceversa. E adevărat că suntem o țară necivilizată, dar pe porțiuni oamenii au mai ieșit din normalitatea asta stereotipistă și pe la noi.

| T0T a răspuns:

Fiecare face ce vrea și cât îl duce bibilica sau curajul. Pe mine mă stresează bârfitoarele. Într-o asemenea situație nu ai de unde să știi cât de fină e trecerea de la un aspect la altul din prima propoziție, decât dacă cunoști foarte bine situația și ești implicat. Parcă ce pas ar fi și ăsta...Numele te definește.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doi ciudati.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

De ce? E treaba lor cum interacționează. Sunt doar niste conventii sociale, nu reguli absolute. La ce-i ajuta? Nici eu nu strang niciodată mana. In primul rand ca nu pot mereu sa ma spal pe maini.

CUm e treaba lor ce fac e si treaba mea sa am o parere. Ca nu corespunde cu a lor sau a ta, asta e altceva. Ce barbat mai e ala care nu da noroc. Doamne...

"Ce barbat e ala care nu da mana"?
"Ce barbat e ala care nu se uita la meciuri"?
"Ce barbat e ala care nu ragaie bere"?

...

To be continued.

Păreri ca păreri, dar si eu pot sa am păreri la păreri.

Corect. Faza e ca eu nu iti dau peste nas cu asa ceva, fata de tine.
ps. Randurile nr 2 si 3 nu intra in categoria de ce cred eu ca inseamna barbat tongue

| munteanuionvictor a răspuns:

Sunt destule cazuri de genul în ziua de azi. E normal.