Nu neaparat, poate fi si asa, dar poate fi si ca asa e felul lor adica putin mai alfa sa zic, agresivitatea sta in genele noastrea mai mult sau mai putin, si dominarea la fel.
Si exista si cum zici tu, sa foloseasca acest mecanism de aparare, sa devina asa ca sa-si ascunde insecuritatile ca nu cumva cineva sa profite de ele desi acel om in realitate unde nu are nevoie de asta, nu foloseste.
Oamenii slabi sunt agresivi, si psihologii spun, si pentru ca am catei, am observat ca oamenii astia daca au caine, e musai din rasa periculoasa.
Acest gen de persoane traiesc in frica, frica te face nelinistit si agresiv.
Da, e foarte posibil, am un babac care chiar asa se comporta, si mai multi oameni, total independenti de mine l-au analizat si au constatat asta, daca nu domina devine agresiv, si trebuie intotdeauna sa domine, chiar daca bate campii
totusi nu e o chestie generalizata, exista ideea de alfa, care este reala, unii sunt nascuti sa fie lideri
insa mai exista si ideea ca un lider TREBUIE sa fie dominant si chiar agresiv, altfel cei aflati sub el o sa ii manance semnite in cap sau mai rau, asa ca mai bine nu te bagi sa fii lider
Unii ii considera atractivi sau sexy dar pe mine astfel de persoane ma fac sa le dau o palma sa revină la realitate. Cel mai probabil da, mulți își ascund sensibilitatea sau insecuritatile sub o masca de om puternic
Pai depinde de context.
E justificabil sa fii agresiv si defensiv cand esti tratat incorect sau batjocorit.
E in firea noastra.
E altceva cand esti agresiv sau dominant fata de altii mai slabi, asa din oficiu, doar pentru ca tu trebuie sa fii important. Caz in care, da, e vorba de un mecanism intern de aparare... unul care lucreaza ineficient.
Ce se naște din pisică tot șoareci mănâncă, trăiesc într-un mediu urât si anturajul si șmecheriile îi fac să apară în față
sabin89 întreabă: