anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce părere aveți despre persoanele capabile să-și sacrifice viața pentru cauze nobile, pentru a salva mai multe vieți?

Dau un exemplu: un bărbat vrea să demaște și să extirpe o rețea largă de trafic de persoane iar poliției nu i se poate adresa, deoarece, să zicem, poliția din acea zonă e mână în mână cu traficanții.
Ei bine, acest bărbat reușește să se infiltreze în miezul grupării de traficanți, hotărât fiind să elibereze victimele și să termine cu traficanții, fiind conștient de pericol și consecințe.
Să zicem că reușește dar e împușcat mortal.
Moare fericit pentru că a reușit ce și-a propus.

Răspuns Câştigător
| Emma30555 a răspuns:

Aceste persoane se numesc eroi. În istorie au fost destui care au reușit sa schimbe legi, mentalități, obiceiuri care au salvat alte persoane care au schimbat lumea pe termen scurt sau lung

14 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns:

Am o parere buna, asta e sistemul lor de valori, nu e problema. Daca ei asa simt, asa fac, nu e de condamnat, chiar daca eu n-as face asa.

| Emma30555 a răspuns (pentru Mosotti):

Ar fi culmea sa fie de condamnat. Eroii raman in istorie

| Mosotti a răspuns (pentru Emma30555):

Normal ca raman in istorie eroii.
Pai nu, ca unii condamna, sunt subiectivi si zic "aaa ia uite fraierii mor pentru aia".
De aia e bine sa fi obiectiv.

| Mayhem666 a răspuns:

Rosalia, tu esti?
Numai ea vine cu scenarii din aste de zici ca-s rupte din filme de actiune.
Stim cu totii ca asa ceva in realitate nu se poate intampla, ci doar in filme.
Cine ar fi suficient de prost sa se sacrifice pentru niste straini?

| anonim_4396 explică (pentru Mayhem666):

Nu contează dacă sunt sau nu Rosalia.

Eu nu consider acest gest a fi prostie ci mai degrabă curaj, spirit de sacrificiu. Cum a zis și Emma30555, aceste persoane sunt eroi, eroi de care lumea actuală ar avea mare nevoie.

| Mayhem666 a răspuns (pentru anonim_4396):

Sa fim realisti, nimeni nu o sa faca asta, si chiar si daca ar face, nu o sa reuseasca sa duca planul pana la capat. E un singur om, simplu, contra unei organizatii ingregi, plus ca si politia e implicata in toata asta, asa cum ai specificat. Nimeni nu e suficient de prost sau plictisit de viata, cat sa faca asta, mai ales daca nu are nimic de castigat, ci doar de pierdut, plus, pentru niste necunoscuti. Nimic nu se face pe lumea asta fara un interes. Poti sa ma contrazici, dar sunt ferm convins ca toti stim asta, fie ca vrem sa recunoastem sau nu.

| anonim_4396 explică (pentru Mayhem666):

Înțeleg situația lumii actuale, înțeleg că lumea se degradează datorită îndepărtării de Dumnezeu și pirderea valorilor morale dar nu cred că e pertinent să consideri că nimeni din cei 7, 945 de persoane din populația Terrei nu ar face astfel de gesturi. Sunt soldați, polițiști sau oameni simplii în sufletul cărora corupția nu a pătruns iar pentru ei ceea ce contează e binele apropiaților și al semenilor lor. Nu poți să-i pui pe toți la un loc și să consideri că toți gândesc la fel. No way.

Spiritul de sacrificiu nu vine din prostie, ci din empatie, compasiune și altruism. Și nu, nu vizionez filme de acțiune, nu îmi plac.
Există interes, într-adevăr, dar depinde. Interesul poate fi în scop egoist sau în scop altruist. E păcat că asociezi sentimente nobile precum altruismul, curajul, empatia și spiritul justițiar cu prostia și "plictiseala de viață".

Dacă vrei un exemplu de persoană care ar face (în practică, nu teorie) un astfel de sacrificiu, iată-mă. Eu aș face asta, luând în considerare toate riscurile și pericolele la care m-aș expune. Și nu, nu am o viață fadă și nici plictisită de ea nu sunt.

| Mayhem666 a răspuns (pentru anonim_4396):

Viseaza in continuare.

"Dacă vrei un exemplu de persoană care ar face (în practică, nu teorie) un astfel de sacrificiu, iată-mă."

Eu vad ca esti aici, vie, si vorbesti, nu esti moarta. Cum e asta practica si nu teorie? Cand ai facut tu asta si cum de ai supravietuit?

| AloeVeraReceSiFornetiCuGem a răspuns:

Ala este un om cu suflet și inima pe care nu oricine poate căra sunt așa oamenii există dar sunt pre pre puțini și finalul lor este la fel petruca sunt prinși și ii omoară nenorociți aia pe acei oamenii care îți dau viata pentru acei oamenii nevinovați.