Toti oamenii au in fire (mai mult sau mai putin ) tendinta de a generaliza.
Acum, daca inteleg nuanta intrebarii tale, aceste 'generalizari' se impart in doua categorii:prietenii, care te cunosc si-ti iarta greselile cu voie sau fara de voie, sau dusmanii si ignorantii, care abia asteapta sa gresesti ceva ca sa 'generalizeze' si sa te condamne!
Asta ni se intampla tuturor, dar discernamantul ne apartine.
Lucizi fiind, vom sti, sau vom afla adevarul, nu-i asa?
Trebuie sa dai unui om o sansa apoi cand vezi ca te minte adio, fara un inceput nu poate exista un viitor
Desi ai vazut ce se intampla cu autostrazi si metrouri construite pe 'nisipuri miscatoare'! Se darama! Apoi muncesti dublu sau mai mult sa mai carpacesti ceva.E si asta un viitor, daca zici tu!
Trebuie sa gandim pozitiv ca nu avem de ales man, o viata avem, da din pacate am vazut trist
Asa mai vii de-acasa!
Tiam citit mesajele
Cam bat campii? Nu?
Nu,imi plac persoanele care se exprima sincer
Nu este normal. E de-a dreptul aberant. Să generalizezi și să te adauge în aceiași oală cu ceilalți.
De aceea le spun copiilor și tuturor să înceteze cu generalizarea. E trist când stai să te gândești că tu ești băgat laolaltă cu toți ceilalți și mai ales atunci când ți se face o nedreptate.
Toţi generalizăm
Dacă ai o experienţă urâtă cu un manelist îi cataloghezi pe toţi la fel. Nu tu eşti devină pentru asta ci subconştientul tău care face legături între evenimente, caractere, întâmplari.
Am luat doar un exemplu te rog nu mă judeca pentru asta
Toti ne nastem egali,dar datorita timpului si a mediului in care crestem ajungem diferiti,acele persoane care generealizeaza sau judeca fara sa gandeasca la randul lor cel mai probabil au fost judecate,si in loc sa ia asta ca o lectie au luat-o ca ceva normal. Toti avem dreptul la pareri, nu poti spune ca tu nu iti faci o parere despre un om fara sa il cunosti doar vazandu-l. Important e sa nu ne bazam pe acea parere si sa cunoastem chiar noi, sa aflam care e adevarul. La faza cu "din start te considera mincinos/a" am trecut prin asta in copilarie si e destul de neplacut cel mai probabil oameni ajung sa creada asta din cauza trecutului sau din spusele altora. Noi nu putemsalva o lume ntreaga, lumea a decis cum vrea sa fie, judecati sau nu noi trebuie sa mergem inainte.
MortemAeternum întreabă:
Ollyshor întreabă: