anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce părere aveți despre persoanele cărora nu le este frică de moarte?
Aici nu mă refer la cei bolnavi sau în vârstă, ci la cei tineri sau de vârsta a doua.

Răspuns Câştigător
| tudorvolcano a răspuns:

Depinde de ce frică.
Dacă e o frică de genul că s-ar duce să se arunce de pe balcon, sau să se apuce să-și strice sănătatea, sau să încerce să se sinucidă, e un imbecil.
Viața e prea scumpă ca să ți-o dai pe nimic. Trebuie să ai o cauză nobilă: lupta pentru țară, pentru proprii copii, pentru credință etc. Altfel, ești un om slab și-ți dai viața diavolului.

Dacă e chemat la război și trebuie să servească țara, sau e pe punctul de a fi executat și nu îi este frică, e un om cu pace lăuntrică.

7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns:

Pai o parere buna am, de ce le-ar fi frica? Mori si gata, oriocum murim odata, ce mai conteaza cand.
Se rupe firul si nu mai stii nimic, nu ii inteleg pe aia care le e frica, ei au naivitatea ca ar trebui sa traiasca vesnic, sau nu stiu.

| Hammurabi a răspuns:

Probabil că e simplu să nu-ți fie frică de moarte când nu ești amenințat din nici o direcție.
Nici de boală, nici de vârstă nici de alte chestii care ți-ar pune viața în pericol.
În schimb, toí cei care trec prin câte un "hop" care le-a amenințat viața, fără excepție, încep să se teamă de moarte.
Bineînțeles, excepție fac cei care s-au săturat de viață și nu mai dau doi bani pe ea.

| halogen001 a răspuns:

Selecția naturală a păstrat doar viețuitoarele care au dorința de viață și implicit frica de moarte. Orice viețuitoare cu o capacitate mai redusă de raționament are dorința de viață și frica de moarte. Omul fiind mai inteligent își dă seama că moartea e inevitabilă și după moarte nu mai e nimic, nici bun, nici rău și atunci nu mai e cazul să existe frică de moarte. Viata e drumul spre moarte, deci cu sau fără frică tot acolo se ajunge.

| oglindasultanului a răspuns:

Si asta mai citeam eu zilele trecute.
https://yogaesoteric.net/......-o-iluzie/
Cred ca este eliberarea psihologica.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu ti-e frica sa pierzi ceva decat daca pretuiesti acel ceva.

| troleibuz a răspuns:

Fricile sunt inutile.