anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce părere aveți despre persoanele cărora nu le este frică de moarte?
Aici nu mă refer la cei bolnavi sau în vârstă, ci la cei tineri sau de vârsta a doua.

Răspuns Câştigător
| tudorvolcano a răspuns:

Depinde de ce frică.
Dacă e o frică de genul că s-ar duce să se arunce de pe balcon, sau să se apuce să-și strice sănătatea, sau să încerce să se sinucidă, e un imbecil.
Viața e prea scumpă ca să ți-o dai pe nimic. Trebuie să ai o cauză nobilă: lupta pentru țară, pentru proprii copii, pentru credință etc. Altfel, ești un om slab și-ți dai viața diavolului.

Dacă e chemat la război și trebuie să servească țara, sau e pe punctul de a fi executat și nu îi este frică, e un om cu pace lăuntrică.

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Orice om sanatos la cap si echilibrat psihic nu se teme de moarte, fiindca nu are motiv si nu este logic sa te temi de ceva, care nu iti ameninta viata cu nimic.

| Mosotti a răspuns:

Pai o parere buna am, de ce le-ar fi frica? Mori si gata, oriocum murim odata, ce mai conteaza cand.
Se rupe firul si nu mai stii nimic, nu ii inteleg pe aia care le e frica, ei au naivitatea ca ar trebui sa traiasca vesnic, sau nu stiu.

| Hammurabi a răspuns:

Probabil că e simplu să nu-ți fie frică de moarte când nu ești amenințat din nici o direcție.
Nici de boală, nici de vârstă nici de alte chestii care ți-ar pune viața în pericol.
În schimb, toí cei care trec prin câte un "hop" care le-a amenințat viața, fără excepție, încep să se teamă de moarte.
Bineînțeles, excepție fac cei care s-au săturat de viață și nu mai dau doi bani pe ea.

| halogen001 a răspuns:

Selecția naturală a păstrat doar viețuitoarele care au dorința de viață și implicit frica de moarte. Orice viețuitoare cu o capacitate mai redusă de raționament are dorința de viață și frica de moarte. Omul fiind mai inteligent își dă seama că moartea e inevitabilă și după moarte nu mai e nimic, nici bun, nici rău și atunci nu mai e cazul să existe frică de moarte. Viata e drumul spre moarte, deci cu sau fără frică tot acolo se ajunge.

| oglindasultanului a răspuns:

Si asta mai citeam eu zilele trecute.
https://yogaesoteric.net/......-o-iluzie/
Cred ca este eliberarea psihologica.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu ti-e frica sa pierzi ceva decat daca pretuiesti acel ceva.

| troleibuz a răspuns:

Fricile sunt inutile.