Asta cu roboți sau serioși să știi că nu e atât de reală. Din câți nemți am cunoscut eu, unul nu era atât de serios. E un stereotip care există de mult, dar nu se mai poate aplica. Ei sunt un popor destul de diversificat. E greu să generalizezi. Au problemele lor, ca orice alt popor, cu extreme de stânga și dreapta. Sunt și ei destul de corupți, dar din ce am auzit tot de la ei, sunt foarte nepăsători față de oameni. Mulți au tendințe psihopatice. Eu exagerez, dar pe fiecare îl arde doar de el. Îmi povestea cineva cum medicii mint de sume de bani pentru anumite consultații și, având în vedere că nu îți dă nimic scris, când e să plătești pe factură apare mult mai mult. Mulți oameni egoiști, profitori. Autorități destul de neimplicate (mai implicate decât la noi, dar la fel, sunt oameni nepăsători și neempatici pentru problemele altora). De asemenea, mulți rasiști. Eu generalizez, îți dai seama. Nu zic că toți sunt la fel. Dar, din ce am tot auzit și eu și din relațiile pe care le-am avut cu diverse persoane, asta am observat.
Ideea e ca lumea crede ca in Germania e rai si totul e roz, nu prea e asa, sunt multe aspecte negative legate de ei, sunt un popor rece de fel precum clima, mai sumbri, dar da, sunt si seriosi, muncitori, aproape mecanizati si cyborgi si daca iti vezi de treaba acolo nu prea vei avea probleme. La ei buba e pe partea de social, nu sunt atat de prietenosi dar depinde de zone si de cine dai, sunt prea 'politically correct' cu unii si prea putin cu altii.
Sunt multe probleme pe acolo, dar depinde și de land. Nu e deloc rai. E mai bine ca aici din multe puncte de vedere, dar și la ei e departe de a fi perfect. Acum nu stau să vorbesc despre multele aberații care se întâmplă pe acolo. Ideea generală e aia pe care am zis-o. Tindem noi prea mult să prea-mărim nația altora și să scuipăm înspre a noastră. Asta e o chestie încurajată și de propagandă, dar care e totuși justificată.
Un capitol la care Romania e superioara Germaniei e internetul, decat sa ai net la nemti mai bine stai cuminte. Sunt multe de vorbit pe subiectul asta, natia noastra e cum e, noi ca ajungem ca vestul avem de parcurs vreo 200 de ani, cam cu atat suntem in urma, dar nici la altii nu e totul perfect, nu exista perfectiune de fapt.
De mentionat e toleranta mascata pe care o au, trecutul hitlerist nu le permite sa fie naturali in privinta xenofobiei, ei oricum au rasism in sange, sa nu vorbim de englezi, francezi, italieni care astia sunt pe fata, nemtii sunt mai pe sustache, sunt o natie ciudatica cu totul dar macar au si parti bune si vor sa fie cat mai dezvoltati, pentru asta sunt apreciati ei de fapt, pentru economia lor.
Internetul nu că e mult mai prost, dar e mult mai scump. Acolo cam totul e mult mai scump. Ei dau pe o pizza medie cu salam mai mult decât dau eu aici pe 4 pizza cu o grămadă de chestii XXL. La Internet nu o să mai fim mult în top, însă. În viitor cred că ne depășește Germania. Ideea e că aici nu pare a fi vreo dorință de ani buni în a îmbunătăți semnificativ infrastructura rețelei de Internet. Chiar zilele astea am văzut o știre cum că am ieșit din top 10 la Internetul prin telefonie. Dar vorbeam de popor. Acolo ei strâng oameni competenți atrași de condițiile economice în primul rând. La noi pleacă oameni competenți. Nu putem compara.
E clar ca viata din vest e mult mai scumpa decat la noi, dar si la noi au inceput sa o ia razna preturile, scumpiri peste scumpiri din cauza urcarii pretului carburantului, ei macar au salarii mult mai mari si isi permit sa duca o viata mai mult decat decenta, aici sunt preturi de Europa cu salarii de Romania, nu prea merge treaba asa.
Nu e o noutate ca Germania e Mecca pentru romani si nu numai, pana si cei mai infocati alahi akbari tot la visul nemtesc tanjesc, stiu si ei ca nemtii pot fi salvarea, dar nu pe gratis, trebuie sa muncesti avand mentalitatea lor.
Exact, peste 10% din populatie lejer
Istoria si trecutul si-au spus cuvantul, ce a fost a fost.
Poporul german a fost mare de la inceputurile Europei din antichitate si pana la al doilea razboi mondial.
Mi se pare foarte interesantă separarea sociologică ca urmare a împărțirii țării în 1945: o parte a trăit comunismul, o parte nu iar diferențele se simt.
Park1Suin întreabă:
AdrianaBacescu întreabă: