| RAY a întrebat:

Ce parere aveti despre primarul din Timisoara care afirma urmatoarele?

Fiind uluit de reacțiile unora la niște lucruri de bun simț elementar și având în vedere că, de fapt, problema cheie în toată discuția este că se stă pe scară largă în chirie fără contract, întreb:
Vi se pare corectă exigența mea ca noii cetățeni ai Timișoarei să aibă nu numai de facto, ci și scriptic domiciliul în Timisoara?

Ieri, 11.05. 2018, la 16.14, prin postarea cu titlul "SONDAJUL NR. 17 PE 2018", am explicat că Timișoara are nevoie de noi cetățeni, care să-i susțină ritmul excepțional de dezvoltare, dar că aceștia trebuie să devină și contribuabili la bugetul local, pentru a beneficia egal cu ceilalți de infrastructura realizată pe bani locali.
Dv cum doriți:
intenționez ca locurile de parcare -multe mii!- amenajate pe bugetul local în cartiere, să fie numerotate și date gratuit exclusiv cetățenilor cu domiciliul stabil sau flotant în Timișoara, posesori de mașini înmatriculate și fiscalizate în Timișoara. Se înțelege că noii cetățeni ai Timișoarei, fără acte în regulă, sunt la egalitate de tratament și șansă cu ceilalți, netrebuind decât să facă demersurile pentru a deveni și ei la fel, cu acte în regulă, implicit contribuabili locali.
https://www.facebook.com/......319443777/

6 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Omul spune ca, prin faptul ca cere identificare cu acte de Timisoara pentru a beneficia de parcare gratuita, el nu discrimineaza pe nimeni, deoarece oricine isi poate face buletin de Timisoara si sa beneficieze de parcare. Asa si este, plateste nene taxe locale, fii numarat ca timisorean pentru bani de la stat, nu lua de la Timisoara numai avantajele.

| RAY explică (pentru minrest):

Corect man

Dar uni spun ca e rasism, discriminare, nazism etc

| minrest a răspuns (pentru RAY):

Man, din spirit de economie spun ei asta. Eu stau in Bucuresti, sutele de mii de flotanti ilegali nu prea ma deranjeaza, mai imi fac o pizza, mai ma duc cu taxi-ul, dar Timisoara nu isi poate dovedi succesul, si pierde si bani de la bugetul central.

Desi banii de la guvern se dau pe cate numere inmatriculate sunt?

| minrest a răspuns (pentru RAY):

Nu, conteaza numarul de locuitori, dar locuitori sunt doar cei cu domiciliu legal; daca orasul are crestere, poate obtine aprobarea unor proiecte de extindere, drumuri si alte utilitati. Si cand o avea domiciliul legal in Timisoara, isi schimba si numarul. Numarul e doar un indicator.