O prostie invechita.
In engleza nu exista, din cate stiu. Nu mi se pare ca spunandu-i cuiva "tu", e lipsa de respect.
Ce parere sa am, se foloseste in contextul in care nu ai o legatura prea apropiata cu persoana respectiva sau pur si simplu vrei sa il tii la distanta pe individ, asta am invatat la cursul de limba germana si I kinda hate pronumele de politete
Btw, are legatura cu limba unei țari nu cu țara limba engleza de exemplu nu are pronume personal de politete
Mie mi se pare o prostie. Imi pare rau ca este considerat ca forma de respect inloc ca tonalitatea vocii, vocabularul si comportamentul sa fie asa.
Adica eu daca ma comport si vorbesc calm si frumos dar fara pronume de politete, asta inseamna ca nu respect persoana aia? Jalnic.
Exact tonul vocii conteaza.Am mers nu de mult undeva sa cumpar ceva si desi textul cu care a vrut sa ma serveasca un vanzator tinar era ok dar tonul era atit de agresiv ca am zis ca acolo nu ma mai duc sa fac cumparaturi i-am si zis sa nu mai fie asa agresiv.La care el:am vrut doar sa ajut.Ma lipsesc de ajutor si de magazinul acela daca tonul e asa de agresiv.
Tind să cred că este la noi o formă de plasare a unui om pe un piedestal inutil de înalt. Când spui dumneavoastră, chiar dacă e politicos faci o barieră între tine și acea persoană, noi îl considerăm respect.
Formalitățile în general mi se par modalități de distanțare dintre oameni.
O adresare mai personală apropie mai mult. Pe mine unul nu mă apropie să mă comport mereu cu respect în conversație cu cineva.
Nu si in cazul profesorilor.
Un profesor este mai tolerant cu un elev care ii deranjeaza ora si nu invata sau nu-si face temele, dar odata ce altul cuminte i se adreseaza cu,, tu" sau prin prenume, direct afara din clasa.
Nu-mi place mata daca cineva imi spune mata cu acela nu mai vorbesc.
Dumneavoastra e potrivit intre oameni necunoscuti dar cand te vezi zilnic cu persoana atunci deja ii spui pe prenume.
Nu stiu in ce regiune a tarii traiesti eu sunt din regiunea maramuresului.Cel putin unde am trait eu atitia ani citi am la noi se da o palma daca zici asa in loc de mama. Tine de obiceiurile regionale cred.
E cineva atat de prost sa foloseasca pronumele personal de politete? laughing Eu unu nu l-am folosit niciodata, inclusiv la interviuri cand am fost, am dat direct salut cu persoana de acolo si am zis buna la cealalta ( era o tipa ) atat, nu cu buna ziua sau prostii, mai sunt unii care spun sarutmana, de obicei cei mai batrani si la servici mi-au spus clar sa nu auda faza cu dumneavoastra si chestii de genul ca sunt jalnice.
alican întreabă: