anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce parere aveti despre psihologi? Credeti ca intr-adevar v-ar putea fi de ajutor(daca vreodata v-ati gandi sa apelati la unul)?

13 răspunsuri:
cami
| cami a răspuns:

Da, cred. Asa cum ortopedul iti pune piciorul in ghips, asa si psihologul te ajuta sa-ti recapeti, fie increderea, puterea sau sa zambesti mai usor!

daniela
| daniela a răspuns:

Noi anual dam teste de psihologie la servici. Sunt niste chestii super interesante. PAna acum vreo 5 ani nu prea am avut de-a face cu psihologi dar de 2 ani pe langa test stam de vorba si cu psihologul si mi se pare foarte OK mai ales dupa ce mi-am vazut fis. Mai mult am fost si la un curs pentru cadrele de conducere unde am facut cateva ore de psihologie cu domnul Sofronie tare tipul. Da cred ca daca as simti nevoia as frecventa un psiholog.

auran
| auran a răspuns:

Uneori, ar fi de mare ajutor! la noi inca nu este la moda asa ceva dar, mi-ar placea... da

| Ben. a răspuns:

Sper ca nu te referi la psihiatri. un psiholog m-ar mai ajuta, dar am cunoscut niste psihiatri care erau mult mai nebuni decat mine.

| EUSIATIT a răspuns:

Da te ajuta f mult. Cit priveste pshiatru este adevarat ca nu e placut sa mergi la ei dar cind ai -pb nu ai incotr o... e adevarat ca sunt mai nebuni ca cel care merge la el sp asta din experienta. Dupa o consultatie la pshi atru de 30 de minute am iesit mai bolnava decit am intrat sincer cred ca este deformatie profesionala

| yadora a răspuns:

Sunt oameni cu calitati deosebite fata de psihiatri care nu au toata tigla pe casa.Nu e usor sa fi psiholog, sa te transpui alaturi de cei care au nevoie de ajutor ca sa stii cum sa le faci fata, sa le capeti increderea, si...etc. Crede-ma ca am fost nevoita sa apelez la un psiholog cand am divortat fiindca copilul meu a fost supus unui mare soc atunci si nu as dori nimanui sa treaca prin ce am trecut eu; multumesc lui dumnezeu ca datorita psihologului copilul meu s-a reintegrat in societate, in colectiv, are o viata frumoasa si normala (asta de vreo 5 ani incoace)...caci pana atunci nu vroia nicaieri, pe nimeni in jur... tare greu.

| cutza a răspuns:

Intotdeauna m-a interesat psihologia, mai ales faptul ca poti sti ce e in mintea celuilalt...

| antonemarian a răspuns:

Psihologi ar fi bun cateodata. Eu stiu cateva chestii pe care noi nu le stim big grin

| scootsie a răspuns:

Da, te ajuta, mai ales atunci cand tu nu ai cui sa te confesezi, pentru ca de fapt asta fac ei cu tine... Te ajuta sa-ti cunosti propria persoana, sa-ti infrunti "uriasii" din tine, sau sa scapi de lucruri pe care nu ti le-ai putut limpezi la un momentdat... Dar la fel de buna ar fi si mama, care este cel mai bun psiholog, in general... Exista si exceptii...

| Alexandrinaa a răspuns:

Cand nu avem probleme si suntem perfect sanatosi, nu ne intereseaza sa apelam la ei, ba chiar gandim ca sunt inutili laughing. Dar sa vezi cand intr-adevar simti nevoia sa te adresezi cuiva care sa te asculte si sa te indrume oarecum, sa vezi atunci cum iti zboara gandul si la ei! Chiar faceam diferenta dintre psiholog si psihiatrul. Psihiatrul te trateaza daca esti nebun, iar psihologul te ajuta sa nu devii nebun. Deci? Sincer e mai bine sa previi ceva, decat sa se intample. Ei sunt deci, de ajutor! happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am o familie care, pot spune, sintem implicati intr-o relatie de prietenie, am o parere foarte buna despre ei ca oameni, am apelat la profesionalismul ei cind cineva de pe site (zbenguici daca nu ma insel)mi-a recomandat unul, dar a inceput sa rida serios si mi-a spus ca ar vrea s-o vada si pe dumnea-ei dar in acelasi timp cu mine(e profesionalismul ei, nu pot sa-mi dau cu parerea), a citit tot de pe site in legatura cu incidentul si nu se mai oprea din ris, in rest ce as mai putea sa-ti spun, parerea mea despre ei este buna, chiar si in relatiile de prietenie o vad ca nu e de acord dar merge pe aceeasi idee cu mine pina cind ii spun;-Vezi ca asta nu ramine asa..., la care ride si-si expune punctul de vedre si gata...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mai eu nu m-am gandit niciodata sa apelez la vreun psiholog pentru ca nu am avut nevoie dar in schimb am o idee foarte buna despre ei pentru ca imi dau seama cat de bine isi fac meseria.sa nu credeti ca sunt de speriat. uitati eu nu am apelat niciodata dar in schimb am vrut sa fiu psiholog dar e foarte greu. daca ai nevoie de vreun sfat du-te la vreunul dar sa nu crezi ca daca te duci esti nebuna. tu te duci in calitate de pacient perfect normal care e intr-o depresie si are nevoie de un sfat.ai grija.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Majoritatea psihologilor sunt niste fatute care nu s-au priceput la aproape nicio alta materie si au ales psihologia pentru ca aici se poate aburi cat vrei. Eu am consultat mai multi psihologi si is paraleli. Ele
au tocit fara sa inteleaga teoriile freudiene si altele si acum cred ca sunt descoperitorii tainelor sufletului uman.Nu spun neaparat ca e inutila psihologia da majoritatea psihologilor sunt paraleli numa iti iau banii.In afara de sfaturi generale si teorie ieftina nu iti zic nimic majoritatea psihologilor.Pe mine mai rau m-au zapacit de cap.Ma enerveaza cat se cred de destepte fatutele astea, cat sunt de arogante, cum isi dau ochii peste cap cand vorbesc, cand de fapt pute prostia pe ele.