Toti cei care se ocupa cu furturi, prostitutie, inselatorii.trebuie condamnati, oricarei etnii ar apartine ei.Caci toate infractiunile specificate de tine nu sunt apanajul unei etnii anume ci pot fi savarsite de membri oricarei rase.Si chiar merita amintit faptul ca cele mai mari crime impotriva omenirii au fost savarsite de unii ce se credeau apartinatori ai unei rase superioare.De altfel, insusi cuvantul "rrom"nu stiu a cui inventie a fost, fiindca toti cei pe care-i cunosc din aceasta etnie, oameni cumsecade altminteri, nu se recunosc sub aceasta denumire si-si spun, fara reticente, cu totul altfel. In fine, important e sa nu judecam generalul prin particular.
Cei care nu respecta legea trebuiesc pedepsiti ca orice alt cetatean roman.
Lora, iti impartasesc punctul de vedere in ce priveste prostitutia.
Hai sa va mai spun ceva. Exista si in "rasa" asta doua categorii.Sunt tiganii care isi pastreaza traditiile de veacuri, unii nomazi altii stabiliti prin diverse locuri si mai sunt si cei "parati", de fapt niste oameni foarte saraci care aleg sa fure, sa ucida, sa isi trimita femeile la "produs" sau copiii la cersit.Astia sunt NEoamenii si de astia intalnim la fiecare popor, nu neaparat la noi in tara si nu neaparat trebuie sa fie rromi.Insa personal cunosc multe persoane din prima categorie si sa-ti spun cu ce se ocupa(ma refer aici la adevaratii rromi din Judetul Neamt). Candva, avand un proiect la Primaria unei comune, a trebuit sa iau legatura cu cei care se ocupau de parcurile de acolo si din Piatra Neamt. Ei bine, aflati ca tot ce tine de partea metalica a bancilor din parcuri, a decoratiunilor de pe acolo, precum si leaganele si mai stiu eu ce sunt facute de o familie de rromi carora chiar le place munca si care sunt oameni cinstiti.Au curatenie acasa, copiii lor invata si sunt sprijiniti pentru asta, una din fete e la Medicina in Bucuresti, cel mai mare din baieti e la A.S.E.Deci nu toti sunt la fel si nu toti care fura sau ucid sunt rromi.
Mai, intrebarea pusa de Zupper era ce parere avem despre rromii care fura etc? nu despre rromi in general. ceea ce probabil voia sa sublinieze era ca majoritatea sunt asa. Da! mai sunt si exceptii insa luat per ansamblu toti sunt asa! Asta nu inseamna ca restul oamenilor nu fac asta, insa daca e sa luam comparativ: cati rromi sunt/cati nu sunt cinstiti, restul oamenilor/cati dintre ei nu sunt cinstiti- rromii castiga cu detasare (i. p)
Da...merita sa aprindem cuptoarele sau sa construim vaporasul de hirtie.niste jeguri.tot ce-i negru-i si pervers!
Nene cum poti bre sa pui o asemenea intrebare? Pai de ce crezi ca tiganii nu au aceleasi drepturi ca si rumanii sau viceversa, deci ambele "specii" trebuiesc condamnate. Si sa-ti mai spun ceva... rumanii au prostie, se cearta pe saracie, e la rromi nu ai sa vezi asa ceva.
Am o parere foarte proasta pentru faptul ca tu consideri ca doar tiganii fura, omoara s. a. Romani nu ai vazut sa faca asa ceva?
Fiecare padure are uscaciunile ei. Iar cu problema infractorilor trebuie sa se ocupe politia, dar din cate vad eu nu prea o face! Trist! O tara sufocata de hoti, criminali, violatori, cersetori, someri, prostituate, boschetari etc. etc...
Orice infractor merita condamnat, indiferent de rasa din care provine, indiferent de nationalitate.
Mg, sa stii ca prietenul cel mai bun al fiului meu e rrom sadea. Suntem vecini. N-am nimic cu ei, ne intelegem bine, desi nu suntem aceeasi rasa, nivel de educatie si nivel social nu am de gand sa-i interzic sa mai fie prieteni. E drept, parintii il incurajeaza sa invete si sunt drastici cand vine vorba de "valori sociale". Cu asta am raspuns si la intrebare.
Daca noi gandim asa despre ei, de ce ne mai mira ca si popoarele civilizate gandesc cum gandesc despre noi?
Buna, merita pe dracu sa ii ia, ar trebui sa fie rasi de pe fata pamantului, pai sa nu poti sa te duci intr-o tara straina si spui ca esti roman ca iti sar aia in cap ca roman rrom etc, sa iti sara strainul in cap in bazare daca te aude ca vb romaneste ca vezi doamne ii furi marfa si multe alte exemple, sau inca unu bun:te joci metin de exemplu si te intreaba unu din japonia ca de unde esti a me i'm from romania... ooo gipsy mdf, hope u'll die, si chestii din astea.eu de asta nu ii suport ca ne-au patat peste tot in lume... sper sa nu criticati prea tare dar eu inca nu am intalnit rrom, rrom sa nu fie rrom, si tiganu tot rrom ramane pana la urma urmei. pupici
laurcic întreabă: