| Furnicuta000 a întrebat:

Ce parere aveti despre scandalul de la spitalul Sf Pantelimon? Credeti ca e corect sa tii un om pe un pat de spital chiar si un an si sa il tii in viata doar administrandu-i noradrenalina in loc sa il lasi sa plece linistit si sa vina in patul ala un om care chiar are sanse sa-si revina?

15 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Inteligento daca eu am cotizat 40 de ani la statul roman ma ti si 40 de ani daca e necesar, eu am cotizat milioane de lei noi in acest interval si tu imi spui asta te as ucide cu mana mea, esti si tu ca si criminali astia din sistem

| Furnicuta000 explică (pentru RAY):

Dispari. Am zis doar ca e inuman sa chinui oameni bolnavi

| RAY a răspuns (pentru Furnicuta000):

Ce sa chinui omule daca e in coma, scrii tampeni

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu mi se pare corect sa tii in viața un om artificial mai ales când sistemul nostru sanitar nu poate susține la nesfârșit pacienți în starr critica.

Dar eu nu sunt medic. Nu am depus un jurământ in sensul asta. Și din fericire nici nu am avut vreo rudă in situația de a fi ținută în viața de aparate așa că pot fi obiectiv.

Oricum lucrurile sunt mai complicate din punct de vedere medical.

| Furnicuta000 explică (pentru suntserios):

Am intalnit odata o pacienta de 90 ani care saraca voia sa moara de mult timp pentru ca era paralizata de ceva ani un urma unui AVC si familia facea tot posibilul sa o tina in viata. O interna in spital, punea medicii sa o resusciteze, sa ii amputeze piciorul de 3 ori pentru ca nu concepeau sa o lase sa moara. Mi-a parut rau pentru familie dar mi-a parut si mai rau pentru ea

| suntserios a răspuns (pentru Furnicuta000):

Stai că discutăm se lucruri diferite... Om constient vs pacienți în comă probabil fara șanse.

| J0B0MAT a răspuns:

Da, mi se pare normal, uman, moral, corect să ții un om în viață atât cât poți.Pentru asta sunt spitalele, medicii, pentru a ține în viață oamenii atât cât pot de mult.Altfel, nu am mai avea nevoie de ele, că ar supraviețui oricum cel cu boli mai puține.

| Furnicuta000 explică (pentru J0B0MAT):

Pai si ce calitate a vietii are omul ala daca el e tinut in viata in mod artificial si nu e constient de ce se intampla? Am citit ca un pacient statea acolo de un an. Un an in care familia spera sa isi revina desi medicii nu ii dadeau nicio sansa. Nu poti tine un pacient agatat de viata la nesfarsit

Femeie tu esti platita din banii mei nu invers asa ca numai vorbi tampeni, cand o sa ma platesti tu atunci sa comentezi legat ca de ce stau in spital ca nu stau pe banii tai

| Furnicuta000 explică (pentru RAY):

Desteptule, nu lucrez in spital si nu ma plateste nimeni din bani publici

Era un exemplu daca nu ai observat, avem norocul ca nu lucrezi

| J0B0MAT a răspuns (pentru Furnicuta000):

Nu e problema nimănui ce calitate a vieții are un om, cu atât mai puțin să îl omoare din cauza calității vieții.Asta e o imbecilitate, așa am omorî toți drogații, alcoolicii de pe stradă care nu fac nimic cu viața lor, ba mai și fură, violează, omoară. Terminați cu prostiile astea, fiecare are dreptul la viață, bună rea.Nu decide nimeni când trebuie să moară cineva, în afară de criminali.Sigur că poți ține un om agățat de viață oricât vrei, atât timp cât te afli printre oameni, nu criminali.Sunt cazuri de pacienți care au stat ani buni și s-au trezit până la urmă, nimeni nu știe viitorul.Dar astea sunt cazuri în țări dezvoltate, civilizate, nu la noi unde oamenii cred că e normal să omori pe unul ca să îi faci loc în pat altuia în comă de un grad mai scăzut.

| LisaJulie a răspuns:

Medicii de acum sunt din ce în ce mai imbecili fiindcă majoritatea merg spre medicina doar pentru bani și nu din pasiune! Nici nu vreau sa ma gândesc la ce vine!

| MistarGoGu a răspuns:

Cine este SATUL de viata poate merge în tari unde EUTANASIA *( sfârșitul asistat al vieții este LEGAL )!
Nici familia nici medicul NU au capacitatea legala și morala de decizie asupra vieții altuia!
Dacă statul NU ar arunca banii pe prostii am avea paturi, echipamente și medicamente suficiente pentru tratarea celor în stare grava! Nu am mai face LOTERIE cu viata oamenilor care zeci de ani contribuie la sistemul medical și nu îl folosesc cu anii ca poate nu au nevoie apoi dintr-o tragedie *( accident sau boala ) ajung la ATI!