| AdioTPU a întrebat:

Ce părere aveți despre un om care nu se mulțumește cu validare parțială din partea unor persoane sau a comunității de unde face parte?
Cum ar fi, i se spune că e un om bun, sufletist, un bun profesionist in munca sa dar el vrea și validare fizica și intelectuala. E mai degrabă un narcisist sau un om care nu se mulțumește cu jumătăți de măsură, e exigent cu el însuși?

Răspuns Câştigător
supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Probabil e doar perfecționist. Toți căutăm ca adulți ce n-am avut în copilărie. Un copil care a fost criticat și n-a avut atenția dorită acasă, e un copil traumatizat, care o s-o caute toată viața să le demonstreze altora cât de buni sunt ei în toate, așa că nu aș crede că e narcisist (e o etichetă cam dură, narcisismul e mai urât și mai complex de atât). Narcisistul se consideră deja bun în toate și superior altora și fără să exceleze în ceva.

5 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

In mod normal trebuie sa fie un echilibru sa il multumeasca cumva. Depinde ce e mai important pentru el, ca daca fizic si intelectual e mai important decat bun si sufletist si profi, atunci nu e multumit cu alea, deci depinde de sistemul de valori, nu poti generaliza.

| raMLesS a răspuns:

Pai daca vrea validare fizica inseamna ca pe asta pune pret... nu e nimic.

| Hammurabi a răspuns:

Nu înțeleg și nu mă interesează chestia asta cu validarea.
Pentu mine e un nonsens. De ce ar trebui să fie determinantă părerea celorlalți despre mine?
O să-mi schimb felul de a fi după părerea lor?
Sau care e faza cu validarea asta?

| TheGentleman a răspuns:

Sincer, contează și validarea fizică în egală măsură

| Freya1 a răspuns:

Înseamnă că e un om ce ar probleme cu încrederea în sine și căruia ii pasa mai mult părerea celor din jur în loc de propria părere, viata etc.