Presupun că asta e pentru un proiect la civică, nu?:)). Căci am întălnit o postare asemănătoare, dar cu mai multe detalii.
http://www.referatele.com/......le-com.php
http://www.kudika.ro/articol/special/4006/Alarma-Violenta-in-familie.html
http://www.scribd.com/doc/6578276/Stop-Violenta-in-Familie-Carticica
Sper să'ţi fie de folos!
Nu draga nu e pentru nici o tema la fizica! De asta am pus-o la categoria conversatii sa vad ce parere au altii despre asta! Daca sunt pro sau contra! Ce va agitati atat pentru o simpla intrebare?
Unu, am zis civică, nu fizică. Căci fizica nu are nicio legătură cu violenţa în familie.
Doi, nu mă agit deloc, dar se pare că tu nu faci diferenţa dintre o persoană care încearcă să te ajute, cum am făcut eu şi una care te ia peste picior.
Şi trei, normal că's contra. Ce prost ar fi pro violenţei în familie?!
Sărut mîna nu ar trebui să existe așaceva in familie, violența nu își are locul într o familie in care ar trebui să domnească pacea, iubirea și înțelegerea celor doi al soțului și al soției.
Un copil are nevoie si de mama si de tata dar in primul rand are nevoie de linistea caminului nu de scene de violente in familieDecat cu un bou violent mai bine fara tata, ca oricum nu are nimic bun de invatat de la el.Am vazut copii care mai tarziu le-au reprosat mamelor ca le-au stricat copilaria si linistea din cauza ca ele au preferat sa ramana cu asemenea barbati.
Deci pana la urma de ce sa-ti pierzi viata langa un asemenea om?
Vina cea mai mare o au ele ca accepta aceasta situatie si ca nu au demnitate.
Urzi23 A raspuns cu intelepciune :
Din pacate acum totul este centrat pe individ lui sa ii fie bine,notiuni ca familia nucleul societatii, colectivitatea, natia au disparut.Din pacate aceste curente noi au adus numai rau si sunt straine traditiei Poporulu Roman.
Consider ca orice problema se poate rezolva si altfel nu numai prin violenta. Deci sunt contra.
Din punct de vedere clinic o definiţie larg acceptată a violenţei domestice este aceea formulată de Stark si Flitcraft:
"Violenţa domestică este o ameninţare sau provocare, petrecută în prezent sau în trecut, a unei răniri fizice în cadrul relaţiei dintre partenerii sociali, indiferent de statutul lor legal sau de domiciliu. Atacul fizic sau sexual poate fi însoţit de intimidări sau abuzuri verbale; distrugerea bunurilor care aparţin victimei; izolarea de prieteni, familie sau alte potenţiale surse de sprijin; ameninţări făcute la adresa altor persoane semnificative pentru victimă, inclusiv a copiilor; furturi; controlul asupra banilor, lucrurilor personale ale victimei, alimentelor, deplasărilor, telefonului şi a altor surse de îngrijire şi protecţie".
Se numeşte "violenţa în familie" orice act vătămător, fizic sau emoţional care are loc între membrii unei familii. Abuzul în interiorul unei familii poate lua multe forme: abuzul verbal, refuzul accesului la resurse financiare, izolarea de prieteni şi familie, ameninţări şi atacuri care în unele cazuri pot duce la moartea unuia dintre parteneri. Deşi până de curând s-a presupus că femeia este cel mai adesea victima violenţei în familiei, în urma unor cercetări s-a descoperit că de fapt numărul bărbaţilor agresaţi este destul de mare. Experţii care cercetează această problemă sunt de acord că violenţa este un fenomen larg răspândit, mult mai răspândit decât arată sondajele, pentru simplu fapt ca unele fapte nu sunt raportate poliţiei sau spitalelor.
Familia care constituie un teren de manifestare a violenţei domestice devine mai puţin transparentă şi deschisă mediului social imediat: familia lărgită, vecinii, prietenii, colegii. Este evidentă izolarea socială a acestor familii. Ele capătă o stigmă în ochii celorlalţi şi în acelaşi timp un sentiment de stigmă şi culpă care le face să se izoleze.
Soţul violent nu doreşte ca soţia lui să întreţină relaţii sociale în cadrul cărora să-şi poată mărturisi suferinţa şi eventual să poată primi un sprijin.
Pe de altă parte, bărbaţii violenţi au ca şi caracteristici de personalitate lipsa abilităţilor şi a bucuriei de a comunica. Pentru partenerii violenţi, a comunica, în mediul intim al căminului, devine mai mult un prilej de a-l ataca verbal pe celălalt, în vreme ce, la locul de muncă rămâne o rutină de relaţionare superficială cu ceilalţi, un rol jucat în limitele orelor de serviciu.
Nu! Dar vroiam sa vad ce parere aveti despre asta. Despre faptul ca durerea nu este iubire...deci?
Ce parere am? una proasta. Am fost supus la asa ceva cand eram mai mic si mi s-a schimbat "filmul" la 180°. Fara sa vreau efectiv am anumite reactii/remuscari violente de la tatal meu si mie teama sa nu fac si eu asa cu iubita mea/sotia mea sau copii mei mai ales, insa eu sunt de parere ca pentru mine va fi prea tarziu. Nu stiu de ce nu cred ca nu ma voi putea abtine. E un ghionion al sortii crede-ma daca traiesti cosmaruri de genu