Într-adevăr, a fost un militar competent care a reușit să-l pună pe fugă chiar pe sultanul care a îngenuncheat Imperiul Bizantin în 1462. În cele din urmă, a murit în mod misterios, lângă Mănăstirea Snagov, după ce Matei Corvin, regele Ungariei, l-a ținut captiv 12 ani la Buda (a stat și 3 luni la Castelul Bran, apropo) sub acuzația de trădare (chiar dacă mulți istorici consideră că Matei a falsificat acele scrisori). A și fost captiv la turci când era mic, de acolo a preluat trasul în țeapă.
Isi savura masa in timp ce se uita cum erau oamenii torturati. E pe gustul meu omul ala.
În realitate, multe dintre poveștile despre cruzimea lui Țepeș (inclusiv cea cum că ar bea sânge sau că ar canibal) sunt controversate și e posibil să fi fost inventate de sași.
Sunt minciuni ale sașilor. Vlad Țepeș era un voievod medieval ce trăgea în teapa doar hoții, boierii ori dușmanii sai. Adevărat, trăgea în teapa și cerșetori pentru ca considera ca sunt niște leneși care nu vor sa muncească. Dar el trăgea oameni în teapa pentru a avea o domnie stabila.
Sunt minciuni scornite de sași.
Avea și o fire foarte răzbunătoare. Pe vremea aceea, în Valahia era o dispută la tron între Dinastia Drăcești (urmașii lui Mircea cel Bătrân) și Dinastia Dănești (urmașii fratelui lui Mircea, Dan I). Vlad Țepeș făcea parte din Dinastia Drăcești. Când avea 17 ani, tatăl său, Vlad al II-lea Dracul a fost omorât de o mână de boieri și înlocuit cu Vladislav I din Dinastia Dănești. Vlad Țepeș a plecat atunci la Târgoviște, a ajuns pe tron și a fost îndepărtat de aceiași boieri. Vlad s-a aliat cu Ștefan cel Mare și Iancu de Hunedoara și și-a recăpătat tronul. Atunci, a invitat toți boierii la o petrecere de Paște, inclusiv pe trădători. Atunci, Vlad i-a tras în țeapă pe boierii trădători bătrâni iar pe cei tineri i-a pus la muncă forțată să reconstruiască Cetatea Poenari.
A făcut asta și din motive de securitate. Dacă l au trădat pe Vlad Dracu, puteau să-l trădeze și pe el.
Da, desigur. Vlad Țepeș a făcut multe în interesul națiunii iar noi, cei din interiorul și afara graniței, ni-l amintim ca pe un vampir. În 1897, irlandezul Bram Stocker a scris romanul "Dracula", avându-l ca inspirație pe Vlad Țepeș (însuși cuvântul "Dracula" derivă de la românescul "dracul", porecla tatălui său, membru al Ordinului Dragonului; chiar și îmbrăcămintea vampirilor din filme e inspirată de straiele ordinului). Stocker a ales Castelul Bran din jud. Brașov (pe atunci "Krönenstadt" din Austro-Ungaria) ca reședință a fictivului vampir, deși Țepeș a petrecut doar câteva luni la Bran, în captivitate.
Am aceeasi parere ca si gigantul Mihai Eminescu: "Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei, Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei…"
andreiboss31 întreabă: