Nu o sa fie. Ca daca ar fi pica toata economia si am ajunge in evu mediu, plus ca pierd astia voturile in toamna. Plus ca e directiva UE ascunsa sa ne facem praf, de aia curtea constitutionala zice ca, carantina si izolarea nu-s legale. Vor sa ne faca praf, si apoi vin ei si fac ce vor cu noi mai nasol ca deja cum facura.
Daca pica economie sufera toata populatia, daca nu pica, se duc ceva din ei si aia e, cam asa se gandeste.
Pai da englezii de ce vroiau sa lase la liber in aprilie? Sa se duca dracu batranetu sa nu mai dea pensii, medicale compensate si altele, cand au vazut ca ataca si tinerii, s-au intors!
Ai ma tu esti naiv? Pai daca tu esti evoluat, produci, vinzi, nemtii ce mai fac,, vand mai putin? Nu cont ca esti in UE, vindeai, exportai si aveai trai si aici ca lumea, nu mai depindeai de ei, nu trebuia sa le vinzi tot la cererea lor, ca altfel nu te mai imprumuta. Pai daca nu dadeam, nici nu ne baga in UE, asta a fost si conditia, de aia ne-a si bagat.
Am mai zis si lui Oracle, care tara sanatoasa la cap da pamanturile, resursele la straini?! Adica la UE in cazu nostru.
Pai sunt f serios, tocmai. Te-a dependizat de ei sa nu producem nimic, sa imprumuti bani de la ei, etc.
Pai si ai nostri de cine-s pusi? Nu tot de UE? Sunt pusi acolo special sa nu faca nimic, se pune pe liste pe x si y si z, se vrea sa iasa x, i se face campanie in forta, si oamenii voteaza ca prostii, auzeam pe unii "aaa Johanis e baiat simpatic, il votam", sau femeile in 90 "aa il votez pe Roman ca e frumos foc", deci nici o treaba sa vada daca politic e capabil sau nu.
Nu avem sus nici un expet, numa tembeli avem, ca aia ca lumea nu ajung acolo!
Dar tu chiar nu cunosti in ce sistem politic traim?! Te iei dupa aparente? Asta i-am zis si lui Oracle ca si el vede tot suprafata cum se doreste de fapt.
Asta se si vrea, ca ai nostri sa fie cretini la comanda! Ca daca UE voiam rezolva repede problema de mult.
Si PSD si toti sunt niste tampiti, tot aia e.
Am zis de export? Sint multe sectoare ale pietii care nu sunt acoperite nici pe jumate' de productia interna, si nu ma refer la telefoane sau alte ozn-uri, ci produse de stricta necesitate. Ai nostri de cine-s pusi? DE NOI! Nu UE vine sa iti puna cutitul la git sa faci magarii, ci tu-eu-el-ea, NOI! Nu UE iti trage voalul peste ochi sa inchizi ochii cand se intampla magarii. Pe de o parte vai, soros, nu stiu cine, satana, UE, pe de alta parte, daca iese careva in strada sa manifeste, huoo, sorosisti, rezisti, golani, alea-alea. Uite, se intampla sa cunosc o gramada de experti cu experienta relevanta implicati in USR/Plus si ADER. Crezi ca va vota cineva cit sa ajute astea doua forte politice sa aiba macar un 45% impreuna, sau imbecilii vor fi imbecili ca pana acum si vor arunca cu voturi in pesedei si penelei in continuare?
P.S. Tu ai impresia ca UE ne imprumuta sau BM si FMI, care se intampla sa NU aiba treaba cu UE? C'mon, si ma faci pe mine naiv!
Nici nu conteaza, nu producem nimic, in loc sa producem, asteptam sa vina aia din afara sa profite de noi dand salarii mai mici ca sa faca ei burta mare.
Cum de noi is pusi? Pai noi votam cam ce doresc aia de sus sa votam, iti pune pe lista ce candidati vor ei!
Iti zice de ala ce bun e, ce a facut, ti-l pune in postura favorabila si lumea cam asa ar vota. Se poate si da gres, e corect, insa in cele mai multe cazuri nu.
De ex mie de ex daca m-ar vrea sus, o sa zica ce fapte bune am facut desi n-a verificat nimeni, ca am salvat nu stiu ce copil de la nu stiu ce, ce studii am, ce priceput sunt nu stiu in ce, ca sunt f familist si deci sunt un om bun, ca ma duc la biserica (cum face Becali care e un nenorocit), si deci sunt omu` lu dumnezeu, deci am suflet bun, desi ma duc de aparante doar, ce propuneri bune am si le zic acolo, ca na, aia e, ce strategii bune am.
Si sunt mari sanse sa fiu votat. Ei stiu cam la ce ramane impresionata lumea ca doar de aia exista psihologia maselor.
O sa zica ca vai am fost oropsit o luna pe forumu softpedia pe nedrept de moderatorul x, saracu de mine om bun, dar eu bun asa nu m-am razbunat desi real m-am batut cu ala in spam in continuu. Dupa aia cand il intreaba si pe moderator ala confirma (ca daca nu confirma...se trezeste cu un dosar penal fals sau cu vreun cont blocat pe n motive, ori "gasim" droguri sub pat acasa).
O sa zica ca da, a abuzat dar ii pare f rau ca s-a luat de un om asa exemplar ca mine..., oricum dovezile exista print screens, ca daca nu le scoate el, le am eu.
Ce dracu ma!
Pai te infund rapid la o adica si f simplu, trimit mascatii acasa, culcat, jos nu misti, am "gasit" 514 g cocaina in sertar, gata! Parnaie sau faci ce zicem noi. Demonstreaza ca nu a fost pe bune, cand justitia si toti sunt ai lor.
PIB-ul e mai mare ca cel pre-1989, chiar si in conditiile astea. "Cum de noi is pusi? Pai noi votam cam ce doresc aia de sus sa votam, iti pune pe lista ce candidati vor ei!
Iti zice de ala ce bun e, ce a facut, ti-l pune in postura favorabila si lumea cam asa ar vota. Se poate si da gres, e corect, insa in cele mai multe cazuri nu." - sunt pusi de noi prin pasivitate si ignoranta. Eu nu pot sa uit cand candidase voiculescu, condamnat penal, si baiatul ala in scaunul cu rotile, care totusi are firma si produce bani seriosi din taxe si impozite, iar idiotii cand ii intrebai ziceau ca cum sa voteze "cu handicapatul ala". Sintem in evul mediu. Ma uitam ieri la mine in scara - mai toate cutiile de posta pline cu facturi. Nu, nu e scara de mosnegi, cel putin jumatate din apartamente sunt cu macar un angajat sub 55 de ani in familie. Cred ca eu sunt singurul naiv care plateste facturile online. Despre ce mama naibii discutam aici. Sper sa sufere o mutatie drastica covid-ul si sa omoare macar 10 milioane pana la anul.
Final thoughts - pentru ca psihologia maselor sa nu se mai aplice la nivel medieval avem nevoie de educatie pe toata linia. Si nu e posibil acum. De aia cum ziceam... sper sa se curete repede si bine de tot teritoriul asta. Mi-am cam pierdut sperantele de ceva vreme.
Daca era lumea desteapta nu mai vota nimic, ca stia ca schimba doar grupurile de interese, cereau schimbare de sistem, asa ca aia e.
Pai uita-te la elvetieni, norvegieni, sau irlandezi. Populatie educata, implicare directa in viata politica. Plus politicieni care au bun-simt cum nu o sa vezi la noi in urmatorul mileniu.
Ce zici, ajungem saptamana viitoare pe la 1000+ de cazuri zilnic sau o lasa astia mai usor cu testarea?
Nu stiu sincer, oricum situatia va fi din ce in ce mai grava. Ori baga carantina dura, testeaza masiv si se va rezolva, inchizi granite si altele, ori ne ia dracu, una din doua.
Sa ne ia dracu, sper. Dar mai repede. Fix acum vin din Carefour Market de linga mine. Niste vaci cu masca trasa sub barba prin magazin, distanta la coada de 1 metru cu TVA inclus, vai de sculile noastre. Noroc ca eu oricum ma duc la casele alea automate de ceva vreme, majoritatea tugulanilor sunt prea prosti sa le foloseasca, chit ca au smartfon...
Eu ma duc doar jos sub mine la cumparaturi cu masca, si vin acasa, in rest evit sa ies, mama la fel. Nu vreau sa mor in chinuri, sau mama. Mie nu mi-e ca mor, dar nu in chinuri.