| Genevaaa a întrebat:

Ce parere aveti sa merg la 15 ani cu prietenii la mare cu trenul?

27 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Categoric NU!
Tu nu ai parinti? Nu esti supravegheata si educata de ei?
Asa ceva nu este nici legal si nici normal ca copii sa fie lasati sa calatoreasca singuri si sa doarma pe strazi?
Fiindca sub 18 ani nu ai voie sa te cazezi nicaieri, decat daca mergi cu parintii, sau cu un tutore legal (pentru situatii cand sunt excursii organizate si un profesor devine tutore legal).

| Genevaaa explică (pentru Violleta2022):

Nu ne cazam. Am eu pe cineva

| Violleta2022 a răspuns (pentru Genevaaa):

Evident ca-i minciuna, fiindca la 15 ani nu ai tu relatii cu oamenii mari si nici nu va primeste nimeni cu grupul, sa va cazeze.

Stai cuminte acasa si asculta-ti parintoi, ca fugitul la mare la anisorii astia, poate sa-ti aduca numai ghinioane si suferinta.
Ca sa nu mai spun ca parintii pot alerta Politia, ca i-a fost rapita fetita.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să nu mergi.

| SilentRain a răspuns:

Daca nu ai oamenii de încredere și mai ești și fata, mai bine nu

| wildthing a răspuns:

Eu daca as fi tac-tu, nu te-as lasa.

| Legion7X a răspuns:

Ce părere sa am. Este cam riscant cu prietenii, mai ales dacă nu observi situații când sunt uneori toxici. Te bați pe acolo cu vreunul, sau consumați băuturi alcoolice, cine știe ce vă trece prin cap sau ce faceți or ți se întâmplă sau cu cine vă împrieteniți, posibil alt individ sau indivizi care vă duc la belele, probleme. Ști să înoți, ai mai fost vreodată in calatorii lungi cu prieteni?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu stii detaliile cazarii, dar sa mergi cu trenul ca minor nu e nimic iesit din comun Multi fac naveta zilnic cu trenul la scoala

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu este vorba doar de mers pana acolo cu tenul si inapoi, ci de ceea ce ea nu spune de fapt aici, unde vor dormi si cate zile vor sta.
Citeste si tu printre randuri ca esti adult!
Cine ar calatorii 6-7 ore cu trenul pana la mare, doar de dragul de a se plimba cu trenul dus- intors, in aceeasi zi?
Este evident ca se duc acolo pentru distractie, iar la 15 ani este ilegal si nesanatos, mai ales pentru o fetita.

Cu masina dura cam 3 ore deci cu trenul nu stiu exact cat. De cazare nu e problema. Cunosc pe cimeva de acolo la care vom sta

| Legion7X a răspuns (pentru Genevaaa):

Ești fata?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Violleta2022):

La 15 ani nu e deloc fetita este in floarea varstei perioada ideala de distractie. Logic ca cineva major din grupul ei inchirieaza ceva sau dupa cum a spus ea "Am eu pe cineva". Cea mai mare nenorocire ce ii poti face la cineva de varsta asta e sa o/il tii acasa asa apar depresiile si complicatiile mai incolo.
La varsta asta trebuie sa exploreze lumea cu energie si plin de dorinte
Asa este firesc si natural

Nu ai copii asa-i?
Eu am si stiu ce pot face si gandii adolescentii, in special astia micii, care gandesc ca tot ce zboara se mananca si nu vad adevaratele perciole.
Este fetita si poate fii rapita. Sunt gramezi de proxeneti pe litoral care asta fac, vaneaza si seduc fetitele, pe care le fura, le scot din tara si le vand peste hotare, pe piata de sclavie sexuala.
Fetita asta mi-a spus in privat ca are o ruda, care-i in concediu acolo si se duce pe capul oamenilor, in camera alora care au inchiriat-o, de parca cineva are obligatia sa aiba grija de copilul altora.
Apoi fata a mentionat ca merge cu mai multi adolescenti. Aia unde dorm? Este evdient ca-i un grup de copii care fug de acasa.
Spune ca merge sa inoate, dar ea este braileanca si Dunarea este in Braila, deci destula apa sa inoate cat doreste.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Violleta2022):

Exagerezi la faza cu proxenetii cum sa rapeasca o fata asa in public? Asa ceva nu se intampla Proxenetii racoleaza direct de la parinti contracost sau zone nevoiase, nu poti rapi chiar asa pe cineva suntem in sec 21. camere de supraveghere pretutindeni...
Daca vrea sa se distreze ce are e? destul de mare sa-si poarte de grija.
Nu are legatura cu intrebarea dar pana nu demult la varsta aia multe erau deja maritate, iar baietii munceau mai ceva ca barbatii de azi, inclusiv si din Australia -Britanicii inrolau in marina baieti de 15 ani
Asta nu inseamna ca si azi trebuie procedat la fel, sunt alte norme si principii dar nu-i poti trata nici ca copii si nu e sanatos nici pentru ei. Din acest motiv se da buletin la 14 ani devi semi-matur
Iar grup mare = siguranta in plus

Nu-i nici o exagerare, intra pe site-ul Politiei si vezi cate fetite sunt date disparute, cate fetite sunt gasite violate si maltartete samd.

Este altceva la dunare...

| Gabryel85 a răspuns:

Pe vremea mea mergeam și singur cu trenul...

| Genevaaa explică (pentru Gabryel85):

Corect

| Gabryel85 a răspuns (pentru Genevaaa):

Dar de ce nu poți merge cu ei? Trebuie neapărat să fiți însoțiți de un adult?

Cu masina dura cam 3 ore deci cu trenul nu stiu exact cat. De cazare nu e problema. Cunosc pe cineva de acolo la care vom sta

Pardon am vrut sa spun altceva dar s-a dat copypaste. Mama spune ca as face prostii. Dar nu e adevarat. Daca vreau, pot sa le.fac si acum avand in vedere ca stau mult pe afara. Singura diferenta e ca acum o sa mergem sa inotam putin. Nu plec dupa nimeni in lume laughing)

| Gabryel85 a răspuns (pentru Genevaaa):

Eu nu știu cum mai sunt regulile acum, s-o fi schimbat... Într-adevăr, cine își pune în cap să facă prostii, le face, din păcate, chiar dacă alții supraveghează în permanență.

| Legion7X a răspuns (pentru Genevaaa):

Că faci ca nu faci prostii, nu trebuie să te duci. Pe garanția și siguranță cui mergi tu la mare, ținând cont că acolo sunt toate specimenele de oameni? 15 ani este foarte riscant plus că ești influențabilă.

In fine ai părinți.

| Legion7X a răspuns (pentru Gabryel85):

In vremea de acum violatori, agresori, oamenii care dibuie victime in anumite situații, sunt după colț, sau la 10 m de victimă...

| Gabryel85 a răspuns (pentru Legion7X):

Se pare că e mai multă sălbăticie decât înainte.

| Genevaaa explică (pentru Legion7X):

Nimeni n.o sa ne faca nimic daca e multa lumea si ne vedem si de drum!

| radu32 a răspuns:

Nu e sigur deloc, sunt nenumărate riscuri și pericole la care te poți expune, indiferent că ești fată sau băiat. E o vârstă fragedă la care ai nevoie de protectia părinților, rudelor sau de ce nu a profesorilor care organizează tabere! Lumea e din ce in ce mai periculoasa și plină de riscuri!

Întrebări similare