Cand era strabunica eleva era corect "suntem", cand era mama eleva, era corect "sintem", acum, cand sunt eu elev, e corect "suntem".
Niste prosti se apuca de luat decizii anapoda, ce sa le faci? Intelesul e acelasi.
Oamnei buni, normele Academiei spun clar: se scrie suntem si se pronunta sintem. Asadar, ma conformez, chiar daca nu sunt de acord.
Cu vechea ortografie corect era "sintem", iar cu noua ortografie( adica cea actuala), corect se scrie si se pronunta "suntem".
Corect scris gramatical este "suntem" in primul rand "i" din i nu se mai foloseste in mijlocul propozitiei de ani de zile se foloseste "â"
In dictionar scrie "suntem" iar termenul "sintem" sau "santem" nu exista deci aceasta este forma corecta, desi si a doua forma se foloseste in vorbirea populara si poate ca nu multora le-a placut scoala.
Daca te referi la gramatica unor utilizatori ai site-ului, din punctul meu de vedere nu art trebui sa criticam scrierea si gramatica ci continutul raspunsului/intrebarii
se spune corect "suntem". nu stiu de ce si cum, doar ca asa se scrie si se pronunta corect.
Query întreabă:
anonim_4396 întreabă: