anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce părere v-ați face despre un șef/șefă, care atunci când îi reclami comportamentul malițios și lipsit de respect al unora dintre colegi, acesta/aceasta îți răspunde, citez: "Să taci și să înghiți!"?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu una foarte buna..., cred

Dar depinde desigur CE inseamna : " comportamentul malițios și lipsit de respect al unora dintre colegi "?¿ ( Din nou intreb : are legatura cu vreo alta intrebare de-a ta ¿? Cu care & ce aspect al intrebarii?

( si desigur, pentru Aspect si Situatie! - NU! pentru mine! - Conteaza Poate si... colegii, adica raportarea ta la acei colegi : inferiori, superiori sau egali pe scara ierarhica de la locul tau de munca ( just saying )...

In plus, se prea poate ca seful ori sa fie prea " infumurat" pentru a rezolva ceea ce el/ea ar cataloga drept " o banala problema ", ori prea nepasator in ceea ce priveste aceste aspecte..., ori prea nepriceput in a le rezolva, asfel le ignora ( ceea mai buna rezolvare : ), ORICUM, INDIFERENT DE SITUATIE, NU ESTE DELOC OK SA IGNORI IN ASA MOD O PLANGERE DE ORICE FEL A UNUI ANGAJAT!

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

ACUM, pe o nota mai amuzanta, UITE! happy cum trebuie sa se comporte un sef cu angajatii lui / ei laughing
https://youtu.be/rsbcAPlw1iE

Il iubesc pe Mircea Bravo, plin de idei traznite! happy

10 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Ae pare ca tu nu ai de lucru si cauti sa iti faci singura laughing Daca un coleg de munca nu te respecta, ignora-l, nu il mai bagi in sama, nu alergi repede la sefu ca copilu ala de gradinita la masa mare plingind ca ia luat careva papusa laughing Deci nu te duci sa il dai in git ca nu tea salutat, ori mai stiu eu ce spui tu acolo. Foarte bine ti-a facut ala, banui ca vazut ce smiorcaita esti laughing te plingi din orice

| anonim_4396 explică (pentru relian):

Întrebarea și replica sunt fictive ca și altele postate pe site.
Nu știu de ce cred unii dintre voi că ar fi inspirate din realitatea mea cotidiană. straight face
Nu te grăbi să tragi concluzii pripite.winking
Chiar dacă faza ar fi reală, a aiurea să vină din partea unui șef. Hai să-ți spun și de ce:
În primul rând că într-un colectiv ar trebui să existe respect reciproc, cooperare și egalitate.
Dacă un superior vine cu replica asta, nu face decât să încurajeze obediența, în nici un caz egalitatea.

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

" Întrebarea și replica sunt fictive ca și altele postate pe site."

Te citai. Deci daca intrebarea este fictiva, replica mea este tot fictiva laughing atunci de ce ai evaluat raspunsul meu ca eronat?

Hai sa te lamuresc eu cum sta treaba, tu pe mine nu ai ce ma lamuri.

Spui tu intr-un colectiv trebuie sa existe respect bl bla, f bine, este corect spus.
Dar dupa cum si tu observi unu toti oamenii is respectuosi, sau gindesc bine, ca urmare vom da si peste oameni altfel.
Tu daca te duci la sef si il reclami, ce crezi ca se va intampla? Omu ala o sa te respecte ca l-ai pirit la sef? Iti zic eu te va uri si mai rau laughing asta se va intampla.
Daca insa il ignori azi, il ignori miine, is sanse c a el sa isi dea seama ca a gresit si ar putea asa singur sa se corecteze.

Insa tu tot pirindul, nu vei face decat sa pui si mai rau paie pe foc, cam asta se va intampla.
Nu trebuie sai dai nebunului apa la moara, il lasi in lumea lui si o sa vezi ca nu te va mai deranja.

Deci cam asa stau lucrurile, si las-o mai usor cu evaluarile ca nu esti in masura sa evaluezi tu ceva, chiar daca au pus astia optiunea asta.

Daca continui sa mai faci evaluari la raspunsurile mele si de aleaq eronate, o sa te blochez, nu stau sami bat capu cu toti astia care nu vor sa priceapa ca si altul are parerea lui, ca altul vede lucrurile diferit, deci daca nu esti capabil sa discuti civilizat, sa respecti parerea altuia, nu mai intreba nimic.

Te gasi tu sa faci evaluari, pai asa o sa dai eronat oricarui raspuns ce nu iti este tie pe plac, ca asa vrei tu, nicidecum ca asa ar fi corect.

Adevarul in situatia de fata, nu este batut in cuie, totu este interpretabil, deci fiecare are o parere diferita, iar parerea mea a fost cum ai zis si tu una fictiva laughing

Nu trebuie sa rezonezi cu oameni toxici, nu-i bagi in seama, sa inteleg ca nu poti sa faci asta? Inseamna ca te maninca undeva si pe tine, chiar daca fictiv laughing De omu ala toxic vine si incearca ceva fizic, pai il dai pe mina politie, dar alte chestii ce arati tu il ignori, de fiecare data daca iti adreseaza cuvinte, pur si simplu treci mai departe fara ca sa il vezi laughing o sa faca spume, dar intr-un final se va linisti singur, asa vei aplana viitoare conflicte, pentru ca daca il spui la sefi, el va prinde ura pe tine, asta se va intampla.

| Lioana a răspuns:

Nu mi-as face o parere despre sef ci m-as intreba unde gresesc eu. Ca am pârât sefului o neînțelegere cu colegul? sau poate l-am suparat pe coleg cu ceva?
Daca lumea nu rezonează cu mine trebuie sa invat sa rezonez eu cu ea.
Daca seful ți-a răspuns asa inseamna ca problema e nesemnificativa fata de ce probleme are el pe cap.

| anonim_4396 explică (pentru Lioana):

Dar dacă acel coleg e cel care te-a pârât, și nu tu pe el?

Chiar dacă contextul întrebării e fictiv, consider că e un răspuns ne la locul lui, mai ales dacă vine din partea unui superior.
Hai să-ți explic și de ce:
Între membrii unui colectiv de lucru ar trebui să existe respect reciproc, fair-play și cooperare.
Că nu se aplică în unele cazuri, asta e altă povește, și nu e neapărat vina angajaților, vorba aceea "Peștele de la cap se împute".
Un șef sau șefă care dă un astfel de răspuns, nu face decât să încurajeze pe colegii aceia malițioși și cu un caracter îndoielnic dintr-un colectiv, să exercite o atitudine mai puțin respectos față de cei noi. De obicei, nu cei atacați pârăsc, ci tot ce-i toxici, că să-i "sape" pe cei noi, să-i discrediteze în fața superiorilor, dorind prin asta să-și păstreze poziția de veterani.

Cu oamenii toxici nu prea poți rezona, oricât de mult ai încerca.

| Lioana a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca colegul m-a parat pe mine atunci raspunsul sefului nu poate decat sa ma bucure. L-a pus la punct pe paracios.

| LordCristobal a răspuns:

In secunda doi iti dai demisia, nu poti sa stai pe langa astfel de persoane.

| Eireann a răspuns:

Daca e o companie mare exista departmental de resurse umame care are ca job si sa promoveze un colectiv armonios si sa medieze conflicte daca apar. In cazul unei companii mici seful care zice asta e complet lipsit de profesionalism si ar trebui sa stie ca un mediu de lucru ostil scade productivitate si duce spre burn-out urmate de concedii de boala pe motiv de stress - astea toate o sa fie platite de companie. Daca seful nu te asculta nu uita ca si el are un sef, deci urci pana ajungi la cineva care te asculta si vine cu o solutie.

| MrAM a răspuns:

Probabil unul dintre aspecte pe care eu il consider importante la locul de munca, e libertatea. Prin afirmatia " Sa taci si sa inghiti! Imi este automat ingradite atat dreptul la comunicare/exprimare/libertate cat si afectata stima de sine. Acum facand o analiza si vazand de la cate persoane primim astfel de replici/ raspunsuri ne putem da seama cine e vinovat si ce avem de facut.