Depinde cu cine te incurci. Eu am lucrat in Anglia la un irakian. Daca erai corect cu el la munca, adica te tineai de treaba si lucrai bine, era si el corect cu tine la bani.
Sunt 5 milioane de români plecați în străinătate să muncească. Ce îți spune asta? A fost și fiul meu Cristi, a livrat la domiciliu cu bicicleta în Copenhaga. Când era student a cules mere în Anglia. Alt prieten a lucrat chelner pe vas de croazieră. Alte cunoștiințe, țigani au lucrat la fabrică de conserve în Norvegia. Nici unul din aceștia nu a trecut prin grozăviile care îți trec ție prin minte.
Depinde unde mergi "la munca".
Majoritatea celor care pleaca acum, se duc in grupuri de romani, muncesc prin fabrici pline de romani, ori pe camp, nu se intalnesc decat cu cativa straini. Sunt condusi tot de romani, sau alte natii de emigranti. Se simt ca acasa, dar e naspa intre ei, ca majoritatea sunt foarte slab educati.
Mai sunt persoane care cunosc limba si au pregatire in diferite domenii, aia se integreaza oarecum si copiaza comportamentul locuitorilor de acolo, chiar daca isi formeaza o comunitate de romani, incepand de obicei de la rude si prieteni "importati" de acasa.
Strainii in general sunt mai reci, nu sunt prea interesati de viata celuilalt, mai ales cand e vorba de o relatie profesionala. Ii intereseaza doar sa iti faci treaba, si te apreciaza daca lucrezi atent, calitativ.
Excelent răspuns. Reflecta realitatea. Cheers
Sunt foarte multi factori care influenteaza cum se comorta cu tine si cum esti tratat dar depinde de tine in mare parte. Daca accepti sa fii tratat ca un sclav asa o sa te trateze.
Cea mai mare diferenta este faptul ca aici nu se mege pe pile si relatii. Esti evaluat exact pentru munca pe care o faci si nu dupa cine e mama, tata si cumnatul.
Mi- am facut multi prieteni localnici si iubitul actual e tot de aici. Am construit o viata aici, cu iubitul meu, animalutele, jobul, hobbiurile si prietenii. Nu e asa rau cum spun unii si strainii chiar sunt mai putin xenofobi decat romanii.
Aici depinde unde te angajezi, peste ce patron și peste ce colegi ai norocul să dai.
Ori unde găsești de muncă dacă vrei sa muncești cu adevărat poți sa strângi bani și in România dacă nu-i dai pe pariuri aparate băutura femeie și țigări strângeți bani frumos pune-i deoparte și intr-o zi când îți va trebui bani atunci poți intra in ei.