Spune-i neaparat dirigintei. Mama colegei nu are dreptul sa te atinga si, daca vine tu nu stai de vorba cu ea decat in prezenta dirigintei sau directorului. Apoi nu trebuie sa dovedesti ca nu ai facut ceva, ci ele sa dovedeasca ca tu esti vinovata de ceva. Apoi trebuie sa vorbesti cu mama ta si sa ii spui ca doresti sa ii comunici ceva, ca ai nevoie de sprijinul ei si, apoi ii spui povestea cu colega. Nu iti fie teama. Parintii de genul acesta, isi apara violent copiii desi nu au dreptate, deci nu trebuie sa vorbesti cu mama colegei, sub nici o forma singura, doar in prezenta dirigintei si chiar a colegilor care probabil stiu si ei despre ce este vorba. Ai grija!
Se pare ca nu ai ce clarifica cu doamna. Daca nu a incercat sa afle veridicitatea celor intamplate, este clar ca singura varianta care o va lua in considerare este a ficei sale.
Stau si ma gandesc ca daca tu ca si eleva mergi la diriginta/e, nu cred ca ti se va face dreptate. Te sfatuiesc sa te duci sa vorbesti cu parintii tai, este imposibil sa nu vada care este adevarul si apoi, parintii tai iti vor lua apararea in orice situatie, trebuie doar sa ii informezi.
Da ascultare sfaturilor anterioare si linisteste-te, fiindca n-o sa patesti nimic. Femeia aceea nu-si risca libertatea pentu certuri copilaresti.Ai grija sa pleci insotita de la scoala, ca sa ai martori in caz de atac. Daca va continua sa te ameninte si sa te hartuiasca, parintii tai pot depune o plangere la politie. Sper ca tot ce ne-ai relatat este purul adevar.Curaj!
Cred ca ceilalti au dreptate - ar trebui sa le spui parintilor tai si diriginte, sau in ultima instanta faci o sesizare la politie (sau la protectia copilului)
Depune urgent o sesizare scrisa la conducerea scolii, scrisa de mana, si una la politie, avand 2-3 copii xerox, pe care vei cere sa-ti puna nr de inregistrare! Si daca Doamne fereste apare tipa si incearca ceva, sunii imediat la 112 si-i lasi sa auda=se inregistreaza! ceeace se intampla! Tu totusi incerca sa eviti orice degenerare a situatiei conflictuale! Success!
Vorbeste ori cu mama ta, sau cu parintii ori cu cineva apropiat! sau cu diriginta/ul clasei voastre.nu este normal asa ceva! nu are voie sa se atinga de tine sub niciun chip! cred ca fata ei o minte spunandu'i ca cine stie ce ii faci tu!
Si eu am avut probleme in clasa. 8, inamica mea, o fitoasa pe nume Ioana (nu mi-e rusine sa scriu), ii tot spunea lu' ma-sa ca eu o fac in toate felurile, ca o amenint, ca una ca alta... ea era invidioasa pe mine ca luam note mai mari ca ea, si eram mai simpatica profilor... si totusi... ce mi-a facut.
Ma pomenesc ca ma suna ma-sa odata "Mai fetito potoleste-te, Ioana mea nu mai poate, o exasperezi, vine acasa tremurand! Si tu ai invatat-o sa fumeze! Maine vii de manuta cu mama ta la scoala, sa vezi ce patesti".
N-am dormit toata noaptea...
Mama nu stia.
A doua zi era Ioana cu ma-sa alias doamna Jeni, in usa, asteptau sa-mi faca morala.
In primul rand i-am explicat clar si rapsicat ca nu eu am invatat-o pe fii-sa sa fumeze, ca n-o amenint si ca e doar invidioasa. In ziua aia a sunat-o diriga pe mama (si culmea ca diriga imi tinea mie partea) si mi-a zis ca o transfera pe Ioana in alta clasa, ca oricum avea cea mai mica medie din clasa, chiulea si umbla cu baietii ))
Am scapat de ea, dar cand dau ochii cu tanti Jeni aka ma-sa pe strada...ma transfigurez ce mesaje amenintatoare imi dadea.
Asa ca, Andreea... vorbeste prima data cu diriga...
Dar mama o sa ma certe pentru.ca am avut mai multe probleme de genul asta cu ea si mi-e si frica sa-i spun.
Psiho are dreptate. Du-te cu mama la Politie si lasa o reclamatie ca esti amenintata. Cheama 112 (daca ai telef. mobil) in cazul in care vine mama fetei la scoala. In rest fa ce ti-am sugerat in primul post. NU vorbi singura cu mama fetei. Chiar este bine sa vina mama ta la scoala sa spuna dirigintei si directorului, ca esti amenintata. Trebuie sa te protejezi de oameni care nu-si educa copiii si apoi sunt violenti aparandu-i.
Cel mai corect este sa vorbesti cu mama ta, sau cu ambii parinti.Este o problema delicata si ar trebui sa anunti si la scoala dirigintele sau directorul scolii din care faci parte. Uite asa se intampla nenorociri, ca nu anuntati pe cine trebuie si te trezesti mai tarziu si cu vreo bataie.
Eu m-as duce direct la politie! nimeni nu are dreptul la amenintari! nu poti sa traiesti cu frica asta...mai mult stres...la politie.au ei grija de aceste mame de cartier...care au vazut prea multe filme cu arnold
Deyutzza, mama ta nu cred ca ti-ar vrea raul, ea este cea mai buna prietena a ta (ma refer la mama ta) si este foarte bine sa comunicati. Povesteste`i exact asa cum s`a intamplat si arata`i ca tu nu ai nici o vina.Incearca sa nu plangi fiindca nu rezolvi nimic cu asta.La fel poti sa-i spui si colegei tale cu ce ai deranjat`o, povesteste`i exact ce s`a intamplat si ei, si mamei sale. Iar daca vine la scoala vorbeste si cu dirigintele despre asta (daca e necesar)
las-o sa-ti dea un pumn sau ceva si o bagi la parnaie pe besinoasa aia .sau vb cu atai.
Pai poti sa te duci la politie daca vrei sau sa vorbesti cu parintii tai dar daca si tu i-ai zis ceva se va investiga mai mult dar tu poti sa o prinzi in cateva capcane sau poti sai dai saitul asta si si ii vei spune ce se poate intampla daca se mai ia de tine.Nu are voie sa te bata nimeni asa ca sa nu iti fie frica priveste lucrurile de sus si arata-i ca nu tremuri in fata ei ca ea asta si vrea sau ai putea afla cate ceva despre ea si ai amenta-o si tu si asa se schimba roata. Dar nu sta cu mainile in san si altii sa-ti faca rau.
Buna, eu zic sa vorbesti cu parintii tai, si eu sunt mama si baietelul meu a venit acasa si mi-a zis, l-am sfatuit ca data viitoare cand il m-ai ameninta mama fetitei sa-i reaminteasca ca ei nu i-ar placea sa-i bata nimeni fetita, deocamdata am zis sa nu intervin sa-l las sa se descurce, dar important ca a venit sa-mi spuna. Ai grija de tine.