anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce poti face cand te chinuie un lucru foarte mult timp, cand nu gasesti o rezolvare, cand nu ai sau nu poti cu cine sa te sfatuiesti, cand astepti o minune si ea nu mai vine, cand te straduiesti sa nu iti pierzi speranta, credinta si optimismul. Ce faci cand ai de ales din 2 cai, una mai ingrozitoare ca alta si ce faci atunci cand de acesta alegere depinde viitorul tau? ce faci cand te simti singur fara nici un ajutor, si stii ca acesta problema te depaseste... te innebuneste.aceeasi gand, aceeasi framantare psihica, e insuportabil.Cat am fost plecata in vacanta, reuseam sa imi mentin moralul, sa ma bucur de fiecare clipa, dar cum ajung acasa lucrurile se schimba, in rau.Ma culc, ma trezesc cu acelasi gand, ma bantuie, ma ingrozeste... vreau sa scap, nici mie nu imi vine parca a crede, as vrea sa ma trezesc la realitate, dar din pacate asta-i realitatea.Imi ascund sentimentele, desi stiu ca nu e bine sa fac asta-tristetea, bucuria, poate daca cineva ar stii cu adevarat ce e in sufletul meu m-ar putea ajuta.Nu am nici cea mai vaga idee ce as putea sa fac, dar daca mi-ar spune cineva ce sa fac sa ies din starea asta, as face.Va multumesc celor care au citit tot. Orice sfat e bine venit.

3 răspunsuri:
| Corina a răspuns:

Draga mea, ai doua solutii la toate framantarile tale: ori iti descarci sufletul mamei tale (sau altei rude ff. apropiate) si-i ceri sfatul, ori iti cauti o prietena (de preferat mai mare) careia de asemenea sa-i spui tot necazul tau si care sa te indrume sa alegi solutia optima. Nu stiu de ce natura sunt problemele tale, dar daca diriginta ta este o femeie buna, blanda si apropiata elevilor si ea ar putea fi acea "prietena" de care vorbeam. Dar de obicei, mama este cea mai apropiata persoana (sper sa nu fie o exceptie la tine) si deci ei ar trebui sa i te adresezi cu incredere. Sper sa iei decizia corecta si care sa fie in avantajul tau. Daca te pot ajuta cu mai mult, nu ezita sa-mi scrii. Cu sinceritate si prietenie!

| alessia5158 a răspuns:

Tu spui :"poate daca cineva ar stii cu adevarat ce e in sufletul meu m-ar putea ajuta"! Nu exista nimeni, f. apropiat tie, caruia sa-ti descarci sufletul? Unii isi cauta un parinte spiritual(duhovnic) si chiar isi gasesc unul adevarat (rari, dar sunt!). Altii apeleaza la un psihoterapeut( sunt! unii chiar f. buni profesionisti!). Altii apeleaza chiar si la un psihiatru ( in cazul in care, constientizand insuportabilitatea starii lor afective, ajung la concluzia ca este nevoie de un tratament medicamentos)Altii, puternici si echilibrati emotional, isi gasesc singuri resursele interioare pentru a depasi evenimentul/situatia generatoare de stres. Sper, ca una dintre "resursele " enumerate iti vor fi de ajutor! Si nu uita : cuvintele "cred!" si "pot! " fac adevarate minuni atunci cand le lasi sa patrunda in toate moleculele fiintei tale!

| Alerim75 a răspuns:

Incearca sa-ti ocupi timpul cu ceva nou, motivant care sa te tina in priza toata ziua, ceva provocator care sa te ambitioneze sa vrei mai mult, sa ai pentru ce sa te trezesti dimineata cu zambetul pe buze si sa te gandesti ca viata este scurta si merita traita asa cum iti doresti.