Tu chiar esti in anul doi la facultate? Adica zilnic pui intrebari de clasa a2a. De ce zici ca esti student?
E student la școala vieții
Se plang pentru ca au un deficit de serotonina (s-a explicat asta si pe Youtube cu alt caz), care da sindromul vesnicului nemultumit, oricat are, nu e multumit, si moare nemultumit.
Daca are 70000 lei, o sa zica ca nu e multumit, dar nu se prinde si zice ca e normal asa, adica e normal sa traiesc zi de zi cu o neumutumire?! Nu e deloc.
In timp ce ala reglat, isi traieste zilele la maxim, se bucura de tot ce are si e multumit, evident avand un venit bun.
De ex eu cu mama in ap cu 3 camere proprietate personala cu 3800-5000 lei lunar avem tot ce ne trebuie, suntem f multumiti.
Ce nu poti sa faci cu bani?
Dacă nu ai casa iti iei,daca nu ai masina iti iei,daca vrei sa iti renovezi casa sau curtea ti le renovezi,sa iti cumperi ce haine iti plac, ce mâncare iti pica bine, sa mergi in vacante, la sala, masaj etc.
Poti sa investește într-o afacere sa faci si mai mulți bani ca sa le creezi copiilor tai un viitor.Sa iti permiți să mergi la medic, la tratamente daca esti bolnav.Sa te relaxezi in vacante etc.
E imposibil să nu ai ce sa faci cu bani.
Într-adevăr, bani nu aduc fericirea si tot mai mulți intra in depresie si se apuca de droguri, băutura pentru ca pur si simplu cand ai bani iti permiți de toate si începi treptat sa nu mai fi mulțumit, sa ai o viata anostă și monotonă dar niciodata nu o sa existe "nu am ce sa fac cu bani".
Pai normal ca nu iti ajung daca vrei sa cumperi chestii scumpe. Ia, poftim ce poti face cu 7000 de lei
https://www.farfetch.com/......40130.aspx
Sa intelegem ca acesti bani ar trebui sa ajunga pentru o luna, corect?
Sa presupunem ca cel cu 7000 lei are deja o casa mare.
iar facturile sunt destul de mari
Telefoane, curent, gaze, intretinere....mancare
Exceptand situatia in care ne aflam, poate o iesire la un club
Poate o haina mai deosebita
Adunate la un loc nu ramane mare lucru
Cine nu e obisnuit sa gestioneze un buget i se pare mult.
Numai in comunism se spunea ca traim ca sa muncim. In capitalism se spune sa muncim ca sa traim bine.
Dar tu chiar esti dus cu pluta. Cine castiga 7000 de lei? Putini. Dar si acestia au familii, nu sunt neica nimeni ca tine.
Făcând abstracție de comentariile antevorbitorilor mei, cu cât o persoană are mai mulți bani, cu atât cheltuie mai mult. Crede-mă că știu ce zic. Am trăit și cu 5000 de euro pe lună, am trăit și cu 100 de lei.
O vacanta decenta, pe vremea cand se putea, trecea de 7000 ron. Un mers la restaurant, o masina decenta, o haina de calitate. Nu toata lumea se mulțumește cu traiul de subsistenta. Unii muncesc ca sa se bucure de micile chestii in viata.
Eu cu banii astia traiesc lejer 3 luni cu toate cheltuielile. Depinde cat e invatat fiecare om sa cheltuiasca.
anka întreabă: