| irina192837 a întrebat:

Ce poti sa faci sa eviti complet si consumul pasiv de droguri? Gen fumeaza cineva langa tine sau in masina cum am patit eu in trecut acolo, ce vina ai? Sau ma rog daca iti pune in pahar pastile etc,asta am avut noroc nu am patit niciodata,dar ce vina ai si cum poti sa te feresti? Din punctul meu de vedere nu ai ce face, daca vrea cineva sa ti-o faca, ti-o face.

7 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Ii torni la politie, daca intr-adevar vrei sa scapi de acele situatii.
Cu siguranta nu se va mai droga nimeni langa tine, mult timp de atunci incolo laughing

| irina192837 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Pai si daca nu iti fac nimic cu ce sa-i torni? si oricum repet daca cineva vrea sa iti faca rau iti face de unde imi dau eu seama daca cineva are un joint sau o tigara, e imposibil sa eviti asa ceva te duci intr-un club ti-o face cineva random ce faci? nu poti sa stai numai in casa, uite eu m-am trezit de la un pahar cu alcool ca mi s-a facut rau poate era ceva in el, acum stau 24/24 iau paharul si cand ma duc la wc? deja e paranoia.

| Dandinelle a răspuns (pentru irina192837):

Ma scuzi de interventie dar da: ia-ti paharul la wc daca nu ai pe cineva de incredere langa tine. Am auzit de cazuri si cazuri in tara asta de bagat prostioare in bautura fetei cand nu-si da seama. Eu mereu iau sticulta de apa sau suc sa o tin mereu langa mine. Nu e de glumit si nici nu mai este paranoia in zilele noastre din pacate. Nu e ca ti se face rau de la un pahar de alcool si nu stii ce era in el, ti se poate taia filmul si tu nu stii cum de ti-ai dat toate datele personale sau mai rau, te trezesti nu stiu unde sau nu te mai trezesti. Asta nu e paranoia, este ce se intampla in zilele noastre.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru irina192837):

Ii torni cu faptul ca au droguri ilegale si le consuma.
Nu trebuie sa stai doar in casa, poti sa alegi doar anturaj de calitate, care nu iti sufla in fata fum de Mariana cand au ei chef.
La mine in anturaj nu se intampla asa ceva, desi sa zicem ca s-ar consuma una-alta. In Olanda, bineinteles laughing
Iar daca ti s-a facut o data rau de la ceva pus in pahar... Cum sa nu fii precauta de acum?
Mie mi-a intrat o prietena pe telefon si a sters niste conversatii, iar o luna nu am mai bagat-o in seama. Exista mereu oameni mai ok decat cei pe care ii ai, nu trebuie sa suporti pe nimeni.

| Hyperion7 a răspuns:

Să-mi fie cu iertare,dar e vina dumneavoastră.
De ce?
Schimbați anturajul,nu va pune nimeni sa rămâneți acolo, printre oamenii care va vor răul și care se bucura de răul dvs.
Poate că nu aveți cum, aveți un camin șamd, dar încercați să limitați contactul cu asemenea specimene.
Mie, slava cerului, nu-mi pune gând rău nimeni fiindcă oamenii care au vrut să-mi facă rău ...la alegerea mea,am ales sa ii părăsesc.
Părerea lor oricum e nulă și ce rost ar avea să o mai ascult din moment ce e din răutate?
Pe langa asta,nu neg asta cu făcutul de rău,asta e cel mai simplu, dar nimeni nu se gândește la consecinte și la mai multe legate de a face un rău.Ok, faci rău, dar chiar nu ai mustrari de conștiință? Adică eu unul rămân gura casca când văd ce ușor fac unii rău și nu au nicio remușcare, mă gândesc că o fi psihopați...altfel nu găsesc un argument plauzibil.
Cum te poți feri?
Repet,limitând contactul cu ei,n-ai unde pleca? Te închizi in casa, nu au cum sa intre peste tine, asta numai dacă nu au toate țiglele pe casa.
Mă rog, e atât de complicat și totuși atât de ușor să eviți astfel de persoane, dar mulți dintre noi ne pierdem pe drum, le cădem în capcana și ne învârtim in cerc o viață.
Cam așa :\

| irina192837 explică (pentru Hyperion7):

E vorba ca poate stai acolo langa ei la un club ceva tu nu asi treaba cu ei dar te cunosc si vor sa te.

| Hyperion7 a răspuns (pentru irina192837):

Mergeți la alt club, doar nu sunt psihopați se se țină de dumneavoastră